Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да посочи од каде да симнам флеш плеер за андроид 4.3(Самсунг С4)

Треба да си логиран на плеј сторе со истиот акаунт/мејл и кога си ги инсталирал, потоа отвори плеј сторе>my apps>all apps> и тука треба да ги имаш, само инсталирај ги

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Фала ти за на одговорот, ама проблемов е што овие апликации се од самиот телефон, не се додатно симнати на google play. Инаку за таа работа му правам Restore и си враќа се што било инсталирано пред Reboot на пр. :)

Не најдов општа тема за Samsung Galaxy S4, па ќе пишам тука. Имам проблем со телефонот. Од вчера почна да ми се појавува нешто The dock is connected, а не сум го поврзал телефонот со ништо. Кога ќе ми се појави ова, едноставно телефонот почнува да реагира чудно, ми се пали само календар, гласот на телефонот се намалува и појачува сам, неможам да го користам телефонот нормално. Треба да го изгасам, да го оставам некои 2-3 минути и пак да го уклучам за да си функционира нормално пак. Дали некој знае што е проблем? Иначе ова почна да ми се случува откако ја инсталирав играта QuizUp преку Google Play. Не ми се верува да е до ова проблемот, зашто сите другари мои ја имаат исто на нивните S4ки и не им покажува ваков проблем. Чаре?

Некоја апликација што ќе прави извештај од направените повици. Ми треба вкупно време на повици кој секој број поединечно, за одреден период.

На андроид 4.2.2 телефонот сам ми се исклучува кога го ставам во џебобите. Најверојатно се стиска power копчето , има некоја опција да се исклучи оваа опција без да го рутирам?
Samsung Trend Plus

Знае некој како постоечките контакти што се во телефонот да ги поврзам со фејсбук за да има слика контактот земена од фејсбук и кога контактот ќе ја смени на фејсбук сликата и во телефонот да се смени ? Сега ја користам Contact + апликацијата ,ама ме нервира ми ги дуплира контактите .Пишав тука за тоа чаре ми пиша kooperativa дека не требало да бидат на Сим картичка контактите . Пробав тоа ,ама или е до апликацијата или не знам до што е .
Користам alcatel S pop

Како може да проверам за кој маркет ми е произведен телефонот?

Се работи за Ноте 2.

Како може да проверам за кој маркет ми е произведен телефонот?

Се работи за Ноте 2.

Како мислиш за кој маркет ? да не мислиш за европски пазар или

Не најдов општа тема за Samsung Galaxy S4, па ќе пишам тука. Имам проблем со телефонот. Од вчера почна да ми се појавува нешто The dock is connected, а не сум го поврзал телефонот со ништо. Кога ќе ми се појави ова, едноставно телефонот почнува да реагира чудно, ми се пали само календар, гласот на телефонот се намалува и појачува сам, неможам да го користам телефонот нормално. Треба да го изгасам, да го оставам некои 2-3 минути и пак да го уклучам за да си функционира нормално пак. Дали некој знае што е проблем? Иначе ова почна да ми се случува откако ја инсталирав играта QuizUp преку Google Play. Не ми се верува да е до ова проблемот, зашто сите другари мои ја имаат исто на нивните S4ки и не им покажува ваков проблем. Чаре?

Setting-accessories-одштиклирај dock notification

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Setting-accessories-одштиклирај dock notification
Неможам да видам вакво нешто. Кога идам во Setting-Accessories имам само:
Dock sound - чекирано ми е
Audio output mode - нечекирано ми е
Desk home screen display - чекирано ми е
Automatic unlock - чекирано ми е

Неможам да видам вакво нешто. Кога идам во Setting-Accessories имам само:
Dock sound - чекирано ми е
Audio output mode - нечекирано ми е
Desk home screen display - чекирано ми е
Automatic unlock - чекирано ми е

И кај мене е така

тогаш нешто друго е а што поточно ти прави телефонот ?

Sent from my GT-I9505 using OmegaV28 rom and Tapatalk :)

И кај мене е така

тогаш нешто друго е а што поточно ти прави телефонот ?

Sent from my GT-I9505 using OmegaV28 rom and Tapatalk :)
Еве пак ми се случи истото. Онака цело време ми покажува Dock is connected, а телефонот не ми е приклучен на ништо. Гласот на телефонот ми се појачува и намалува сам, и неможам ништо да праам зашто цело време ме враќа на home screen и ми пали некој календар глуп. После едно 10 секунди телефонот сам ми се угаси и ми се упали. Сеа го упалив и доле во левиот ќош ми пишува safe mode и ми ги нема пола од паликациите, само они стандардните апликации што доаѓаат со телефонот.

Да не знаеш некој што се разбира во телефони да му го однесам да ми го поправат. Некој сервисер или салон за телефони. Зашто ја појма немам и не се разбирам ич и сам нема да можам да си го направам телефонот.

Еве пак ми се случи истото. Онака цело време ми покажува Dock is connected, а телефонот не ми е приклучен на ништо. Гласот на телефонот ми се појачува и намалува сам, и неможам ништо да праам зашто цело време ме враќа на home screen и ми пали некој календар глуп. После едно 10 секунди телефонот сам ми се угаси и ми се упали. Сеа го упалив и доле во левиот ќош ми пишува safe mode и ми ги нема пола од паликациите, само они стандардните апликации што доаѓаат со телефонот.

Да не знаеш некој што се разбира во телефони да му го однесам да ми го поправат. Некој сервисер или салон за телефони. Зашто ја појма немам и не се разбирам ич и сам нема да можам да си го направам телефонот.
Вака сега ке му направиш фактор ресет преку рикавери wipe cache па wipe data па рестарт со ова ке ти се ресетира цел телефон со ова треба да се среди ако не се среди има мој туториал да го префлешуваш наново фирмверот пиши ако не ти е јасно

Во рикавери се влева со volume up +home+power истовремено на исклучен телефон

Sent from my GT-9505 using OmegaV28 rom and Tapatalk :)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Вака сега ке му направиш фактор ресет преку рикавери wipe cache па wipe data па рестарт со ова ке ти се ресетира цел телефон со ова треба да се среди ако не се среди има мој туториал да го префлешуваш наново фирмверот пиши ако не ти е јасно

Во рикавери се влева со volume up +home+power истовремено на исклучен телефон

Sent from my GT-9505 using OmegaV28 rom and Tapatalk :)
Ме однесе ова на место што никад не сум го знаел до сега. :D
Вака, направив wipe cache и сеа кога идам да направам wipe data ми отвара со повеќе одговори no и еден yes - delete all user data, да стиснам на ова и одкога ќе го направам ова да идам на reboot, така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom