Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Појма немам како работи андроид, кои финти и закачки постојат, па да поднаучам нешто пред да земам таков телефон...

1. дали генерално секоја нова верзија е подобра од претходната
2. дали е можен апдејт од постара кон понова верзија
2.1 ако е можен апдејт, дали со тоа се губат податоци, инсталирани апликации, именик и сл..
3. како е организирана употребата на РАМ меморијата, дали е фиксно колку ќе користи системот, па остатокот за други потреби или поинаку.
4. Дали имаш избор при инсталација на апликации да ги инсталираш да речеме на мемориската картичка наместо во внатрешната меморија.
5. Колку е стабилен како систем, дали има случки од типот “блу скрин“, unresponsiveness и тн...

1.Да
2.Да
2.1 Не се губат ама пожелно е да се направи wipe data/wipe cache
3.Не ти е ова Windows друже
4.Да ама мора да го рутираш телефонот за таа опција да ти е овозможена
5.What the fuck man ?

1.Да
2.Да
2.1 Не се губат ама пожелно е да се направи wipe data/wipe cache
3.Не ти е ова Windows друже
4.Да ама мора да го рутираш телефонот за таа опција да ти е овозможена
5.What the fuck man ?
а бе шо факуваш, 5-та беше дали и колку се закочува и такви слични работи, како шо се случува на компјутериве.

а бе шо факуваш, 5-та беше дали и колку се закочува и такви слични работи, како шо се случува на компјутериве.

Зависи што телефон ке користиш

Не знам дали е за тука, али ќе си прашам.
Знае некој кога ќе искочат на Нокиа андроидите, тие ефтини што ќе биле m, xl или сл, знам на кајгана имаше статија за нив.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

Не знам дали е за тука, али ќе си прашам.
Знае некој кога ќе искочат на Нокиа андроидите, тие ефтини што ќе биле m, xl или сл, знам на кајгана имаше статија за нив.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
Моментално само Nokia X Dual SIM (најслабиот од серијата) го донесе мобил шоп по цена од 170 евра ... и тоа е пренапумпана цена веројатно зошто сеуште не ги донеле и другите мобилари

Го има некој инсталирано WidgetLocker? Кај мене пишува дека е 2.99$ a ми земаа 3.99$

Го има некој инсталирано WidgetLocker? Кај мене пишува дека е 2.99$ a ми земаа 3.99$

Затоа си постојат торенти бе другар... :D Иначе го имав инсталирано, али телефонот можеш да го отклучиш на home button кога ти е пуштен widget locker, така да, ништо...

Затоа си постојат торенти бе другар... :D Иначе го имав инсталирано, али телефонот можеш да го отклучиш на home button кога ти е пуштен widget locker, така да, ништо...
Имам две симнато преку торент ама ми бараа лиценца.

imam telefon ZTE blade 3. Odednas se blokira ,probav restart i otkako go iskluciv ne mozam da go vklucam na ekranot se pokazuva samo ikonata na android dr nema. ve molam da mi pomognete

Имам еден пролем на телефонот , кога ќе отворам интернет пребарувач стандарднито што си е , посебно кога ќе отворам bet365.com страницата каде што бара флеш плеар после некое време автоматски се исклучува , дали е до телефонот или е до андроид системот 4.1.1 имам андроид .

Кога го апдејтирам Фејсбукот на Sony Xperia Tipo дава само connection lost и морам да ја корстам основната верзија. Има начин да се среди?
абе брат колку ти држи батерија типото ако не го работиш, и што ти ја троши најмногу?

абе брат колку ти држи батерија типото ако не го работиш, и што ти ја троши најмногу?
Максимум што има издржано е 7 дена, ама скоро ич не беше користен. Инаку батеријата е солидна, мал екран има така да држи повеќе време, а најмногу се троши со интернет и игри нормално.

ауууу на мене ми држе максимум 10 саати без ништо да го работам.. значи до батеријата е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom