Има официјален апдејт на ICS за Sensation, но ако имаш root нема да го добиеш освен од некаде сам да го даунлодираш на PC па сам да си го инсталираш преку recovery, затоа ти треба unroot да го вратиш телефонот на фабрички поставки и ром и ке го добиеш ICS преку OTA.Има официјален апдејт на ICS за HTC Sensation („оригиналниот“, не оној XL со поголемиот екран) или само оној на CoinDroid?
Баш излезе како што ми кажа денес го оправија и ова и сега само што му направив абдејт на Андроидот и супер еНека си е и со платно...Blackmart е тука за таа работа...
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 21:55 ---
Па секаде е така..И кај мене и кај луѓето од целиот свет...За некој ден ќе може да се апдејтира...До вчера пишуваше Your phone is up to date, па го решија тој проблем, сега има друг Unable to install...
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 21:55 ---
Па секаде е така..И кај мене и кај луѓето од целиот свет...За некој ден ќе може да се апдејтира...До вчера пишуваше Your phone is up to date, па го решија тој проблем, сега има друг Unable to install...
Друже може ли малце да ми ги појасниш стручниве поими како роот унроот и со е тоа ром и кој е тој оригинален ром !? Јас имам сенсатион xe и се обидувам да инсталирам ics ама некако слабо ми оди :S имам еден пост на 66та страна во врска со тоаИма официјален апдејт на ICS за Sensation, но ако имаш root нема да го добиеш освен од некаде сам да го даунлодираш на PC па сам да си го инсталираш преку recovery, затоа ти треба unroot да го вратиш телефонот на фабрички поставки и ром и ке го добиеш ICS преку OTA.
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 09:23 ---Луѓе ај помогајте!! имам xperia arc со ics, а сакам да го рутирам пробав 300та ти чуда неќе да чуе :/ дај ве молам некој асално нека ми објасне и сподели нешто што стварно ке бива.. фала однапред
Јас сум корисник на HTC sensation xe. Имам андроид 2,4,3 и сакам да го апдејтувам на 4,0.
Телефонот сам си го симна фајлот за инсталирање и кликнувам да се инсталира, но откако се рестартира телефонот се отвара еден слика со знак со извичник и до него андроид човечето и така стои не продолжува понатаму, го оставив така подолго време можеби 2-3 саати но ништо. Телефонот за цело време е уклучен на усв кабел.
Малце помош може ???
Фала
А па ти веке си завршил работа...... ете добро испаднало сепак.И јас еве го апдејтирав евото на ics, први впечатоци - многу побрз. За друго ќе видиме деновиве.
На Google play имаш стотици виџети за часовник, така да не е можно да не најдеш. Ако користиш ICS 4.0 исто така не е можно ако исклучиш некоја апликација, во случајов Google maps (прво clear cache па после force stop) пак да се вклучи сама. Евентуално само ако е поврзана со некоја друга апликација што користи Google maps за локација или нешто грешно правиш. Да, тоа порано се случуваше на Gingerbread 2.3.X, апликација по некое време или ристарт сама да се вклучи, но сега на ICS тоа е решено.Дај кажите да симнам некоја апликација од маркетот, која ќе ми нуди да избирам сат на за почетниот екран.. Се отепав од барање, од телефонов сатој не можам да најдам, само еден е и тоа со си временска прогноза и воопшто не ми се допаѓа..
Друго, има некоја финта што не знам или, во сетингс, па апликации, и влегвам во апликациите што моментално ми се активни (што работат), и гледам Maps нон стоп е активна, ја стопирам, ама џабе, автомацки сама се уклучува пак за неколку минути.. Ме нервира зошо тоа ми зема од рамот, и прави телефонот да е поспор.. Ај некој нека кажи чаре, Андроид 4 користам.