Образложи зошто?Отсега купување телефон само со snapdragon процесори,mediatek не сакам ни да чујам ни да видам.
Образложи зошто?Отсега купување телефон само со snapdragon процесори,mediatek не сакам ни да чујам ни да видам.
Во контакт сум со луѓе кои имаат претежно xiaomi и секој ден место добро утро ги прашувам-како мобилниве?Викаат презадоволни и батерија држење и све друго.Образложи зошто?
Сега незнам какви се..на времето имав ХТЦ 310 соп Медиатек процесор, и гарантирам сега да му ја наполнам батеријата и да ги набутам сите можни апликации...ќе биди побрз од сите нови развикани телефони.Отсега купување телефон само со snapdragon процесори,mediatek не сакам ни да чујам ни да видам.
Па и Samsung има SnapDragon.Во контакт сум со луѓе кои имаат претежно xiaomi и секој ден место добро утро ги прашувам-како мобилниве?Викаат презадоволни и батерија држење и све друго.
Самсунг си го произведува нивниот Ексинос чипсет, така да многу јасно дека и софтверот ке биде пооптимизиран на хадрвер што самите го прават. Самсунг поради законски регулативи, во САД, мораат да одат со Снапдрагон чипсети, инаку би си го форсирале своето производство. Не се луди да плаќаат на Снапдрагон, нешто што самите можат да го произведат.Самсунг си има и нивен чипсет Exynos, Хуавеи го има Kirin. Што со тие чипсетови, подобри или полоши се од Snapdragon?
Вo ниска и средна класа Mediatek и Snapdragon се горе доле исти по перформанси и можности, во висока класа Mediatek уште нема коњ за тркање.
Подобро да се гледа одреден модел телефон отколку што чипсет/процесор има внатре. Изработка, камера, екран, големина на батерија итн. не е се во процесорот. А ако софтверот не е добро оптимизиран џабе појак процесор кога на крај може побавен да излезе.
Прашај на It.Mk форумот, или на GSM MK форумот, таму сигурно ќе добиеш одговор.Се извинувам доколку не сум во вистинската тема но, имам делови за Nexus 6P на продажба (камери, екран, звучници, странични копчиња, алуминиумското тело и сѐ друго освен плочата). Ми цркна RAM-от и нема што да му правам.
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Honor 8X е солиден телефон. Со здравје да си го користиш.Na poklonen konj zabi ne se gledaat...taka da slusnav dekaa mi kupile Huawei Honour 8x. Ne e po moj izbor,, nekako ic ne sum fan na Huawei. Pa, dali nekoj ima iskustvo so nego?