Android корисници (проблеми, прашања, совети)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има ли некоја финта на андроидов за да можам да се конектирам на домашна wifi мрежа (ad-hoc)?

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.447
Поени од реакции
7.856
moze pomos???imam lg gt540 u posledno vreme neso ne e aren.... nemozam da se logiram na fb,vremeto mnogu tesko prai update od vreme na vreme spor e a imam celi 1.5 gb sloboden prostor ....proveriv dali ima virus go skenirav preku usb so antivirusot od PC-to vika deka e cist.... so da pravam?

--- надополнето ---

Ма немогуќе! Ти се дешава некој заговор брату.

Он: Стварно неам шо да кажам.
menjaj vip , se imaat limitirano .... imaat bolji net t-mobile i one..

--- надополнето ---

И се да ти биде во ред јутуб со тој интернет не ни пробувај :). Него немаш ич интернет на ништо или? Можеш да пребаруваш гоогле такви работи?

https://market.android.com/ телефонот да ти биде поврзан со усб кабелче на ПЦ и имај уклучено вифи на телефонот. Си бираш која сакаш апликација и се синхронизира и телефонот ја спушта сам.
ee aj kazi podetalno za ovoa so usb internet ....

--- надополнето ---

Треба да сибниш CoPilot, iGo, Navigon, сите се оффлине мапи, али се плаќаат, ако можиш да ги најдиш на црно, добар си оти google maps не чинат
mapdroyd e resenieto :)

--- надополнето ---

i uste nesto :) daj kazete nekoja strana zaso android marketot e za nigde!!

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
moze pomos???imam lg gt540 u posledno vreme neso ne e aren.... nemozam da se logiram na fb,vremeto mnogu tesko prai update od vreme na vreme spor e a imam celi 1.5 gb sloboden prostor ....proveriv dali ima virus go skenirav preku usb so antivirusot od PC-to vika deka e cist.... so da pravam?

--- надополнето ---

menjaj vip , se imaat limitirano .... imaat bolji net t-mobile i one..

--- надополнето ---

ee aj kazi podetalno za ovoa so usb internet ....

--- надополнето ---

mapdroyd e resenieto :)

--- надополнето ---

i uste nesto :) daj kazete nekoja strana zaso android marketot e za nigde!!
Брат мене гт540 ко ке почни да ми кочи му менвам софтвер после е како нов а то шо ти кочи е од апликациите и кај мене е така колку појке апликации толку е потежок телефонот и кочи. или мавниму ресет на цел телефон. додека го имав 2.1 софтверот фунгцијата ресен ми работеше а на новите софтвери 2.2 или 2,3 не работи.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.447
Поени од реакции
7.856
Брат мене гт540 ко ке почни да ми кочи му менвам софтвер после е како нов а то шо ти кочи е од апликациите и кај мене е така колку појке апликации толку е потежок телефонот и кочи. или мавниму ресет на цел телефон. додека го имав 2.1 софтверот фунгцијата ресен ми работеше а на новите софтвери 2.2 или 2,3 не работи.
kako nov softwer mu menuvash ... da do app e .. gi brisam ostanuam na 8 app i pak koci ....mora da ima nes drugo :( ... a reset da mu napraam bez sd kartica?

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
Нема врска шо ги бришиш апликаците тој пак ке си кочи. Ресет на телефонот треба да му напрајш, не на картицата та нема врска и ке е како нов. Е сега јас имам понов софтвер и ресет не работи никако морам да сменам софтвер за да е се во ред а за менвење на софтвер имаш туторијал од џои неколку страни наназат. а тебе лг-то на 1.6 ти е?

M

Mario Gómez

Гостин
да не ти се уклучени многу апликации во исто цреме, спушти си task killer...

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
дечки, брзо прашање.
Видоф дека за Desire HD се апдејтира во 2.3, е сега дали да направам сам root или да го однесам во операторо да ми го напра?
Ако велите дека треба сам, пишете туториал за root-ирање

P

Princ

Гостин
Од денес е овозможено купување на апликации од Македонија на андроид маркетот со пристап преку мобилниот уред или преку сајт: https://market.android.com

--- надополнето ---

дечки, брзо прашање.
Видоф дека за Desire HD се апдејтира во 2.3, е сега дали да направам сам root или да го однесам во операторо да ми го напра?
Ако велите дека треба сам, пишете туториал за root-ирање
Ако операторо ти го рутира телефонот да ни кажеш.
Патем, рутирањето ја поништува гаранцијата, па види колку операторо би ти ја направил таа услуга.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Телефонот е Т-Mobile Pulse на Android 2.1

1. Кој е најнов (и најдобар) софтвер што можам да го ставам на телефонов?
2. Како да се инсталираат апликациите на SD картицата, зашто на телефонот има ептен малку меморија?

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.447
Поени од реакции
7.856
Нема врска шо ги бришиш апликаците тој пак ке си кочи. Ресет на телефонот треба да му напрајш, не на картицата та нема врска и ке е како нов. Е сега јас имам понов софтвер и ресет не работи никако морам да сменам софтвер за да е се во ред а за менвење на софтвер имаш туторијал од џои неколку страни наназат. а тебе лг-то на 1.6 ти е?
nep 2.1 mi e .. nema veze ke go iskoucam pa upalam na startot ne go forsiram i saglam si raboti ... moze nekoj tutorial a sinhronizacija na net preku usb ..?

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Дај казете некој добар плеер .. ја имам xperia x10 мини ама многу им е гклуп плеерот .. сакам и плејлисти да си направам и се .. Фала ви ! :))

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
nep 2.1 mi e .. nema veze ke go iskoucam pa upalam na startot ne go forsiram i saglam si raboti ... moze nekoj tutorial a sinhronizacija na net preku usb ..?
ако си на 2.1 оди во setings>privacy>factori data reset и ке одбериш ресет на телефонот и ке имаш нов телефон абе ти пробај шо му се плашиш.А одкако го кладов најновиот 2.3 можам и јас да го ресетирам а пред еден месец имав 2.3 ама беше со многу багој и го имаше токму тој баг да не можам да го ресетирам телефонот.

Kajgana Shop

На врв Bottom