Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
Помош! Пробав да го апдејтирам лг гт540 од 2.2 во 2.1 целата потребна процедура ја напрев ама на крај ми излезе еден ерор на телефонот кој вели:
[Blue Error Handler] Arm11 is Crashed!!
[press volume up key] reboot&savelog
[press volume down key itn itn. Со притискање на копчето уп волуме само се ресетира телефонот и пак иди до истата грешка.Ако го имал некој овој проблем или зне решение нека пиши фала однапред.
некој?

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Имам Sony Ericsson Xperia x10 , и кога ке ја ставам мемориската картица на PC не ми ги дава фајловите , ми дава некој фајлови и некоја си инсталација за SE . Што може да биде проблемот ?
А пред тоа се беше во ред , до дента кога ми најде вирус , го избришав и од тогаш ми се случува ова , а иначе картицата си работи ок на телефонот ..

Член од
26 ноември 2009
Мислења
89
Поени од реакции
4
Конечно го управив мојот лг гт540 по 3 дена ако го има некој овој проблем нека ме контактира веке станав експерт хаха. абе Џои нели рече дека ке постираш туторијал за официалниот 2.3 софтвер пред еден месец ми рече дека за 2 -3 дена ке постираш па чекам.

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Имам Sony Ericsson Xperia x10 , и кога ке ја ставам мемориската картица на PC не ми ги дава фајловите , ми дава некој фајлови и некоја си инсталација за SE . Што може да биде проблемот ?
А пред тоа се беше во ред , до дента кога ми најде вирус , го избришав и од тогаш ми се случува ова , а иначе картицата си работи ок на телефонот ..
Koga si go izbrisal virusot, si izbrisal sigurno i nekoj fajl, zemi napravi i format na memoriskata karticka na PC i ke ti raboti.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Ke go povrzes telefonot na PC, ke odberese mount, ke ti ja pojavi memori kartickata kako USB stick i na nejze denes klik i format.
Ај ќе пробам попосле па ќе ти кажам што сум направил , а нема нешто да има после проблем ?

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Фала средив :)

Но сега имам еден друг проблем , пробав да го апдејтирам телефонов и стигнувам до овде и ништо не се случува :

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
ај тука ке прашам :) имам сони х10 арно ама нема исталирано андроид маркет оти сум во дубаи а овде е забранет е сега мози некако да се инсталира и дали е мозно некако радио да се стави со некој софтвер и дали ке подрзва верзија 2,3 цитам по форуми дека ке има стабилна верзија за него па помос некој ако мозе фала

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам T-Mobile Pulse, го користам на VIP број, ставив интернет од VIP (100 MB).... е сеа... како да го користам интернетот на ова кретенсково?

Не можам да сурфам, не можам јутуб, меил, фејсбук.... ништо, а си активирав нормален интернет.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Имам T-Mobile Pulse, го користам на VIP број, ставив интернет од VIP (100 MB).... е сеа... како да го користам интернетот на ова кретенсково?

Не можам да сурфам, не можам јутуб, меил, фејсбук.... ништо, а си активирав нормален интернет.
Ма немогуќе! Ти се дешава некој заговор брату.

Он: Стварно неам шо да кажам.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Има ли шанси од андроид маркет у пц па преку усб во телефон или морам преку телефонот директно да симнувам и да инсталирам?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

И се да ти биде во ред јутуб со тој интернет не ни пробувај :). Него немаш ич интернет на ништо или? Можеш да пребаруваш гоогле такви работи?

Има ли шанси од андроид маркет у пц па преку усб во телефон или морам преку телефонот директно да симнувам и да инсталирам?
https://market.android.com/ телефонот да ти биде поврзан со усб кабелче на ПЦ и имај уклучено вифи на телефонот. Си бираш која сакаш апликација и се синхронизира и телефонот ја спушта сам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Средив со ова андрошит.

Прво, заборавив дека треба да се прават миљон подесување (AP имиња, адреси, функции, кодови...). Јбг, навикнат на ајфон, со поглед све се подесува :)
Второ, се јавувам во VIP, вика ќе ти пратиме по меил упатство и информации за подесувања.
Трето, ми праќаат ПРАЗЕН МЕИЛ (т.е. не баш празен, туку само пишуваше ПОВЕЛЕТЕ ПОДЕСУВАЊА и толку :) )
Четврто, ми праќаат за кој знае кој мобилен, врска што нема со овој
Петто, начекав WiFi, преку Android Market ставив APN Macedonia и све се среди :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Средив со ова андрошит.

Прво, заборавив дека треба да се прават миљон подесување (AP имиња, адреси, функции, кодови...). Јбг, навикнат на ајфон, со поглед све се подесува :)
Второ, се јавувам во VIP, вика ќе ти пратиме по меил упатство и информации за подесувања.
Трето, ми праќаат ПРАЗЕН МЕИЛ (т.е. не баш празен, туку само пишуваше ПОВЕЛЕТЕ ПОДЕСУВАЊА и толку :) )
Четврто, ми праќаат за кој знае кој мобилен, врска што нема со овој
Петто, начекав WiFi, преку Android Market ставив APN Macedonia и све се среди :)
Добро е си се снашол :), за нареден пат памти само vipoperator и ќе одиш во сеттингс апн и усер нејм и пасс е vipoperator само и пичииии.

Да не ти држи место икончето од Apn Macedonia :)

Kajgana Shop

На врв Bottom