Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
26 август 2008
Мислења
134
Поени од реакции
24
Види од кај што си го купил обично има година дена гаранција со тоа што ке треба да си го платиш шипингот за до таму кај што си го купил, а они го плаќаат за назад. Друже и ме интересира како си задоволен од Cubot-ot? Сеа јеби га се заебал микрофонот ама и на оргинали им се дешава. Оценка? Камера? Брзина?
Спрема парите оценка од 10/10 мѕ давам 10 нормално. Екран за тие пари во мкд не добиваш па што сака нека биде, исто и quad core процесор. Камерата е супер, задоволително ниво освен што блицот не е баш нај.Ако си за ваков телефон нема да се каеш, недостатоци му се само што нема делови за нив тука, ќе треба да порачуваш од Кина. Не сакам да го враќам пак ви Кина бидејќи ми го пратија со DHL за да ми стигне побрзо и сега да го вратам и пак да го чекам ми е малце тешко :)Ќе побарам да ми пратат микрофон и антена па да ги сменам кај некој локален сервисер. Некој да имал сличен проблем со било каков телефон (понов) и да го има решено истиот?

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Едно прашање до сите кои вистински се разбираат од Андроид :) Можеби ќе Ви изгледа смешно и глупо прашањето: Дали е можно инсталирање на шпионски софтвер на смартфон со Андроид Оперативен систем без физички контакт со телефонот (т.е без некој да ви инсталира софтвер во телефонот за следење - Cell Phone Spy software without installing the CellSpy on the Cell)?

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Луѓе да ве прашам, како можам да го исклучам она икончето што се појавува на фејсбук ко ќе сум исклунена како телефонче што е и до него пред колку минути сум била приклучена?
Пробав да се одјавам од апликацијата фејсбук ама на фејсбук месинџерот сеуште ме кажва логирана и уклучена. Постои некако опција да го исклучам тоа икончето? :cautious:

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Луѓе да ве прашам, како можам да го исклучам она икончето што се појавува на фејсбук ко ќе сум исклунена како телефонче што е и до него пред колку минути сум била приклучена?
Пробав да се одјавам од апликацијата фејсбук ама на фејсбук месинџерот сеуште ме кажва логирана и уклучена. Постои некако опција да го исклучам тоа икончето? :cautious:
settings > app. ке побараш таб running и таму ке ја угасиш

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Побарав во settings, не најдов вакво чудо.
Изгледа не може да се угасни :facepalm:
100% има таква опција. Во settings/apps и скролај на лево и ќе го видиш табот running. Во колоната барај го FB и притисни на него, ќе ти се отвори нов прозор каде има копче stop. Или пак во settings/apps/downloaded најди го и стисни на FB, потоа Force stop и Ok.

Член од
15 септември 2013
Мислења
11
Поени од реакции
0
me interesira nekoja da ne znae koga ke izleze nadgradba za Alcatel Idol na 4.2 ili da ima nekade ROM da se simne ???

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.890
Поени од реакции
22.974
Едно прашање,кога ке одам на Setingd>Apps>Running имам многу апликации што работат дали да ги исклучам или не?? Незнам оти до сега сум немал допир со Андроид ??

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Едно прашање,кога ке одам на Setingd>Apps>Running имам многу апликации што работат дали да ги исклучам или не?? Незнам оти до сега сум немал допир со Андроид ??

Не, повеќето се системски апликации, може само фб да ја исклучуваш или некоја друга што ја имаш инсталирано ти.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Дајте предложете некоја апликација за пренасочување на одредени повици. значи, постојат одредени личности шо несакам да ми звонат, и да ги пренасочам кон непостоечки број, веднаш од кога ќе звонат кај мене

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Имам experia Е ,меморијата е далеку од полна немам инсталирано апликации освен фб ,вибер и фрут нинџа ,сајбер сурф и една за чистење. Е проблемот е кога играм сајбер сурф ми кочи на фрут нинџа не ,некогаш знае и фб-то да закочи.

Може да е до играта проблемот ?
Да го однесам во т-мобиле ,што да напраам? По што прв пат користам андроид

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Откако ќе пуштам некоја игра (веројатно) ми се креира фолдер во Xperia Gallery по име Pic и внатре има некои безвезни слики ко цртани се. Знај некој како да го спречам то?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Откако ќе пуштам некоја игра (веројатно) ми се креира фолдер во Xperia Gallery по име Pic и внатре има некои безвезни слики ко цртани се. Знај некој како да го спречам то?

Самата игра ги спушта.

Чаре не знам дали има,играј ја без wifi.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Без wifi играм, ама пак. Ајде, било ми судбина да бришам стално.

Kajgana Shop

На врв Bottom