- Член од
- 1 март 2009
- Мислења
- 126
- Поени од реакции
- 35
Не би требало да е рутиран телефонот, тие се системски апдејти. Незнам зошто не ти апдејтува, ама сигурно не бара рутТреба ли телефонот да е рутиран за да се апдејтира фирмверот ?
Значи проверувам во About Phone дали има системски апдејти вика има, го симинја, почиња да апдејтира и при првиот рестарт се појавува она човечено со извичник во бел триаголник и спие. Неколку пати пробав никако да го апдејтира....иначе се работи за Vodaphone Smart 2 фирмверот е 2.3.7 а апдејтот е 2.3.7-Uodate2
Различна работа е.firmware не е ? или различни термини се овие?
Дечки да не знаете како да се одблокира телефонот,направив шаблон за отклучување и едно другарче пробал да го пробие и ми го блокираше телефонов,бара Google акаунт внесов нејќе!Да не знаете некоја фора за отклучување,станува збор за ZTE Blade III Pro...Фала однапред
ФалаТреба да внесеш мејл со кој ти е регистриран телефонот, т.е. на гугл плејот. Ако не ќе треба да го преинсталираш.
Пуштено ти е ГПС??? Според ова изгледа дека не ти е пуштен гпс-от.некој ако може да им помогне ке му бидам благодарен
Значи кога ја вклучам RunKeeper апликацијата и почнам да одам/трчам едноставно ништо не се менува само времетраењето а ни Км ни калорис ништо
а и кога стиснам на мапата одма што стои од лево ништо нема само се отвори ама коцки нема локација незнам зошто е така
а кога пробам на SportyPal цело време бара ГПС и никако да најде
А и да на отворено место сум
дада пуштен ми еПуштено ти е ГПС??? Според ова изгледа дека не ти е пуштен гпс-от.
Оди на сетингс - Location services - активирај го гпс сателит.
имам Sony Ericsson Xperia X8 и не ја прима апликацијата(2.1 ми е оти), затоа не користам ендомондоНајверојатно користат различни формули и затоа добиваш различни резултати. Исто може да се случи грешка при пресметување на брзината со која си трчал и тоа може да им влијае. Не сум користел ниту една од овие две, ама Endomondo добро си ја вршеше работата.