kazioX
Примерен форумџија
- Член од
- 28 април 2011
- Мислења
- 3.858
- Поени од реакции
- 10.701
Не направив уште а симнат ми е, викаат многу брзо се трошела батеријата. Ќе почекам уште малку па ке видиме.И направи ли апдејт?
Не направив уште а симнат ми е, викаат многу брзо се трошела батеријата. Ќе почекам уште малку па ке видиме.И направи ли апдејт?
Па секако брзо се троши батеријата на desire X. Кај мене 1 час и 15 мин користење на Google Chrome и 15 мин на FB отиде батеријата.Не направив уште а симнат ми е, викаат многу брзо се трошела батеријата. Ќе почекам уште малку па ке видиме.
Сега за сега држи и повеќе од 24 часа со повремено играње игри и WiFi, што мене ми е супер.Па секако брзо се троши батеријата на desire X. Кај мене 1 час и 15 мин користење на Google Chrome и 15 мин на FB отиде батеријата.
taka e fabricki, kako mislis poslab da stavas koga toj ti e od fabrika staven.Имам HTC One V на верзија 4.0.3 и телефонот некогаш знај ужасно да кочи. Значи, неможам да влезам во именик, да видам листа на повици, пораки ... Инсталирав еден dialer one т.е. апликација за бирање на број и правење повик, пак не ми ги вчитува контактите,но ако го напишам бројот можам одма да го повикам. на секое ми се јавува report error to htc и така прилично ме нервира. Барав преку гугл, гледам и други го имат проблемот, но нема никакво решение. Ме интересира, дали можам да му инсталирам постара верзија на андроид (2.3. на пример) и дали постои шанса толку многу да некочи, барем за овие основни функции на еден телефон?
немам многу инсталирано програми, некои основни, а исто така и му удрив hard reset, и пак истиот проблем го имав. ЈБГ, уште 11 месеци ќе го продолжам договорот, па ќе си купам некој поаренtaka e fabricki, kako mislis poslab da stavas koga toj ti e od fabrika staven.
Kolku aplikacii imas? ako imas mnogu izbrisi den od niv. Snimi si advanced task killer i cache cleaner.
Провери колку апликации ти работат во позадина, тие што не ти се потребни процеси а работат во позадина направи им disable во apps.Цело време гаси ги апликациите можеш и со advanced task killer. Иначе на тој телефон толку му е моќта самиот рам си го прави своето.. како и да е со овие работи треба да го оправиш барем за 50 посто.немам многу инсталирано програми, некои основни, а исто така и му удрив hard reset, и пак истиот проблем го имав. ЈБГ, уште 11 месеци ќе го продолжам договорот, па ќе си купам некој поарен![]()
во самиот телефон има едно Task Manager, и него го користам, а порано имав инсталирано од маркетот Advanced task killer, и апликациите никако не се исклучуваа, т.е. во моментот ќе кажеше дека е исклучено, али по 2 минути повторно сите апликации се активни. Дали можеби е ради нон стоп активиранаиот интернет?Провери колку апликации ти работат во позадина, тие што не ти се потребни процеси а работат во позадина направи им disable во apps.Цело време гаси ги апликациите можеш и со advanced task killer. Иначе на тој телефон толку му е моќта самиот рам си го прави своето.. како и да е со овие работи треба да го оправиш барем за 50 посто.
Тие апликации кој што ги гледаш нонстоп што се вклучуваат во таск килерот а не ги употребуваш воопшто можеш да им направиш disable за да не се уклучуваат во settings-apps. Тоа ти е најдоброто решение за да ослободиш повеќе рам и да не доага до кочење..во самиот телефон има едно Task Manager, и него го користам, а порано имав инсталирано од маркетот Advanced task killer, и апликациите никако не се исклучуваа, т.е. во моментот ќе кажеше дека е исклучено, али по 2 минути повторно сите апликации се активни. Дали можеби е ради нон стоп активиранаиот интернет?
Ете ги сите апликации:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
шитни го на време, срање телефон е.многу малце рам е достапно, 360мб, од кои sense UI зима скоро се и те остава со 90мб слободни.отклучи бутлоадер и стај си некој друг ром(slim bean, AOSP andro 4.2.2,твој избор).На XDA имаш, разгледај си.Со тоа оригиналниот софтвер не мрда никако.Имам HTC One V на верзија 4.0.3 и телефонот некогаш знај ужасно да кочи. Значи, неможам да влезам во именик, да видам листа на повици, пораки ... Инсталирав еден dialer one т.е. апликација за бирање на број и правење повик, пак не ми ги вчитува контактите,но ако го напишам бројот можам одма да го повикам. на секое ми се јавува report error to htc и така прилично ме нервира. Барав преку гугл, гледам и други го имат проблемот, но нема никакво решение. Ме интересира, дали можам да му инсталирам постара верзија на андроид (2.3. на пример) и дали постои шанса толку многу да некочи, барем за овие основни функции на еден телефон?
Си го имам купено, го начекав на попуст за 2$, одличен е. Повеќе ми се допаѓа од тој вградениот на JB 4.2.ама видов дека има некој PowerAmp за Андроид којшто е 3 години по ред најдобар и најпродаван
Направи фактори рисет, претходно тргни ги сите програми кои не ги користиш, остави ги само тие што реално ти требаат, ОБАВЕЗНО направи бекап на она што ти треба (контакти - ако веќе не ти се синхронизираат со Гугл, пораки, слики, музика....). Откако ќе заврши процесот, ќе те праша да ти ги инсталира тие што си ги имал претходно, можеш да идеш на Да (кракнатите нема да ти ги инсталира), или на Не за да почнеш од почеток.Имам HTC One V на верзија 4.0.3 и телефонот некогаш знај ужасно да кочи.
Ја најдов хакирана и јас ја користам супер еСи го имам купено, го начекав на попуст за 2$, одличен е. Повеќе ми се допаѓа од тој вградениот на JB 4.2..