Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Не направив уште а симнат ми е, викаат многу брзо се трошела батеријата. Ќе почекам уште малку па ке видиме.
Па секако брзо се троши батеријата на desire X. Кај мене 1 час и 15 мин користење на Google Chrome и 15 мин на FB отиде батеријата.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Па секако брзо се троши батеријата на desire X. Кај мене 1 час и 15 мин користење на Google Chrome и 15 мин на FB отиде батеријата.
Сега за сега држи и повеќе од 24 часа со повремено играње игри и WiFi, што мене ми е супер.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Имам HTC One V на верзија 4.0.3 и телефонот некогаш знај ужасно да кочи. Значи, неможам да влезам во именик, да видам листа на повици, пораки ... Инсталирав еден dialer one т.е. апликација за бирање на број и правење повик, пак не ми ги вчитува контактите,но ако го напишам бројот можам одма да го повикам. на секое ми се јавува report error to htc и така прилично ме нервира. Барав преку гугл, гледам и други го имат проблемот, но нема никакво решение. Ме интересира, дали можам да му инсталирам постара верзија на андроид (2.3. на пример) и дали постои шанса толку многу да некочи, барем за овие основни функции на еден телефон?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Имам HTC One V на верзија 4.0.3 и телефонот некогаш знај ужасно да кочи. Значи, неможам да влезам во именик, да видам листа на повици, пораки ... Инсталирав еден dialer one т.е. апликација за бирање на број и правење повик, пак не ми ги вчитува контактите,но ако го напишам бројот можам одма да го повикам. на секое ми се јавува report error to htc и така прилично ме нервира. Барав преку гугл, гледам и други го имат проблемот, но нема никакво решение. Ме интересира, дали можам да му инсталирам постара верзија на андроид (2.3. на пример) и дали постои шанса толку многу да некочи, барем за овие основни функции на еден телефон?
taka e fabricki, kako mislis poslab da stavas koga toj ti e od fabrika staven.
Kolku aplikacii imas? ako imas mnogu izbrisi den od niv. Snimi si advanced task killer i cache cleaner.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
taka e fabricki, kako mislis poslab da stavas koga toj ti e od fabrika staven.
Kolku aplikacii imas? ako imas mnogu izbrisi den od niv. Snimi si advanced task killer i cache cleaner.
немам многу инсталирано програми, некои основни, а исто така и му удрив hard reset, и пак истиот проблем го имав. ЈБГ, уште 11 месеци ќе го продолжам договорот, па ќе си купам некој поарен :)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
немам многу инсталирано програми, некои основни, а исто така и му удрив hard reset, и пак истиот проблем го имав. ЈБГ, уште 11 месеци ќе го продолжам договорот, па ќе си купам некој поарен :)
Провери колку апликации ти работат во позадина, тие што не ти се потребни процеси а работат во позадина направи им disable во apps.Цело време гаси ги апликациите можеш и со advanced task killer. Иначе на тој телефон толку му е моќта самиот рам си го прави своето.. како и да е со овие работи треба да го оправиш барем за 50 посто.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Провери колку апликации ти работат во позадина, тие што не ти се потребни процеси а работат во позадина направи им disable во apps.Цело време гаси ги апликациите можеш и со advanced task killer. Иначе на тој телефон толку му е моќта самиот рам си го прави своето.. како и да е со овие работи треба да го оправиш барем за 50 посто.
во самиот телефон има едно Task Manager, и него го користам, а порано имав инсталирано од маркетот Advanced task killer, и апликациите никако не се исклучуваа, т.е. во моментот ќе кажеше дека е исклучено, али по 2 минути повторно сите апликации се активни. Дали можеби е ради нон стоп активиранаиот интернет?
Ете ги сите апликации:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Брат бајаги апликации имаш спуштено глеј нешто што не ти треба бриши...

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
во самиот телефон има едно Task Manager, и него го користам, а порано имав инсталирано од маркетот Advanced task killer, и апликациите никако не се исклучуваа, т.е. во моментот ќе кажеше дека е исклучено, али по 2 минути повторно сите апликации се активни. Дали можеби е ради нон стоп активиранаиот интернет?
Ете ги сите апликации:

Тие апликации кој што ги гледаш нонстоп што се вклучуваат во таск килерот а не ги употребуваш воопшто можеш да им направиш disable за да не се уклучуваат во settings-apps. Тоа ти е најдоброто решение за да ослободиш повеќе рам и да не доага до кочење..

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
шитни го на време, срање телефон е.многу малце рам е достапно, 360мб, од кои sense UI зима скоро се и те остава со 90мб слободни.отклучи бутлоадер и стај си некој друг ром(slim bean, AOSP andro 4.2.2,твој избор).На XDA имаш, разгледај си.Со тоа оригиналниот софтвер не мрда никако.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Дечки, имам проблем со рутирање на Optimus L3 E400.
Пробав тотално се од Unlock Root до Spectrum Root LG. Несака и несака, на Unlock Root ми дава Root fail, wait next upgrade, на Spectrum ми дава Permission Denied. Дали некој знае како да го рутирам чудово оти цркнав овие 3 дена.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
ама видов дека има некој PowerAmp за Андроид којшто е 3 години по ред најдобар и најпродаван
Си го имам купено, го начекав на попуст за 2$, одличен е. Повеќе ми се допаѓа од тој вградениот на JB 4.2.
--- надополнето: 29 април 2013 во 12:54 ---
Имам HTC One V на верзија 4.0.3 и телефонот некогаш знај ужасно да кочи.
Направи фактори рисет, претходно тргни ги сите програми кои не ги користиш, остави ги само тие што реално ти требаат, ОБАВЕЗНО направи бекап на она што ти треба (контакти - ако веќе не ти се синхронизираат со Гугл, пораки, слики, музика....). Откако ќе заврши процесот, ќе те праша да ти ги инсталира тие што си ги имал претходно, можеш да идеш на Да (кракнатите нема да ти ги инсталира), или на Не за да почнеш од почеток.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
иначе да не му се случило на некој тоа што мене ми се деси? втор пат ми се дешава тел во џеб да врти сам,вадам од џеб глеам вртено :eek:,што е среќа у несреќа зошто вртел на другарче у норвешка ама не се јавил овој ;),иначе xperia J апдејтуван на џили бин

Kajgana Shop

На врв Bottom