Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Луѓе направив тешка гомнарија со телефонот, како прво по грешка стиснав factory reset и се ми се избриша и сега телефонот директно ми се пушта во clockwork recovery и немам custom rom кој што можам да го ставам,т.е. немам никаков ром како да го поправам? во која мобилара да го однесам ? Please help очаен сум..

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Средив работата :D

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Како да префрлам податоци од мојот компјутер на Sony Xperia U ? ( Имам Windows XP )

Ги следам инструкциите, ама ова Sony PC Companion едноставно не сака да се инсталира.

Downloading MTP support...
Installing MTP support...

и потоа се враќа на почетнот прозорец што е за инсталирање.
:confused:

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Флешував custom recovery дека се форматирав преку factory reset,и во очај (избришав и ромови и се од сд картицата),после во recovery отидов во Mount sd card as usb mass storage па го ставив ромот на картица, па го инсталирав ромот,reboоt и готова работа..

Да си ибеш работата хакер сум :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Па сигурно ставил нов ром на мемориска и нормално го флешувал преку рикавери. Или пак втора варијанта, флешување преку Odin.:)
Муабетот беше да каже како е средено, за да се најде на некој ако има ист проблем. Инаку баш ми е драго што се завршило работа.
Добро чувство е само кога ќе завршиш некоја работа. (y)

A

Avenger99

Гостин
Може ли некој да ми објасни како се бришат апликации на Алкател ОТ-995?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Може ли некој да ми објасни како се бришат апликации на Алкател ОТ-995?
Како мислиш апликации ?

Settings > Applications > Downloaded и Uninstall .

А ако мислиш за апликации кои ги има самиот телефон,тогаш мислам дека не може.Освен ако имаш опција disable.

M

Mayavin

Гостин
Иам Sony Ericsson Walkman WT19i Андроидот му е 2.3 а може да се стави на 4.1.
Ке сецка ако ставам верзија 4.1 ?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Користам Samsung Nexus S.
Па да прашам,дали некој знае како да направам фолдери,односно топчиња со игри и слично,моментално имам само едно топче т.е фолдер на дисплеј. Гугл пишува и внатре ги има Play Store, Gmail, Youtube итн.
Ај ако знае некој нека каже. :cool:

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Користам Samsung Nexus S.
Па да прашам,дали некој знае како да направам фолдери,односно топчиња со игри и слично,моментално имам само едно топче т.е фолдер на дисплеј. Гугл пишува и внатре ги има Play Store, Gmail, Youtube итн.
Ај ако знае некој нека каже. :cool:
влечеш една икона врз друга и се прави папка.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Член од
10 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
Мала помош ако знае некој. Малиот си играше со мобилниот ( Alcatel OT 995 ) и имаше премногу грешни обиди за отклучување на екранот и сега не можам да го уклучам ми бара user name i pasword. ако знае некој нека помага. Поздрав

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Флешував custom recovery дека се форматирав преку factory reset,и во очај (избришав и ромови и се од сд картицата),после во recovery отидов во Mount sd card as usb mass storage па го ставив ромот на картица, па го инсталирав ромот,reboоt и готова работа..

затоа следен пат рикавери со sideload опција, како CWM v6.0.1.9+ Или TWRP.и ќе можеш од кај адб папката adb sideload именазипот.zip и се праќа зипот на телефон и се инсталира автоматски.немора ни да пребацуваш фајлови.

Kajgana Shop

На врв Bottom