Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе направив тешка гомнарија со телефонот, како прво по грешка стиснав factory reset и се ми се избриша и сега телефонот директно ми се пушта во clockwork recovery и немам custom rom кој што можам да го ставам,т.е. немам никаков ром како да го поправам? во која мобилара да го однесам ? Please help очаен сум..

Како да префрлам податоци од мојот компјутер на Sony Xperia U ? ( Имам Windows XP )

Ги следам инструкциите, ама ова Sony PC Companion едноставно не сака да се инсталира.

Downloading MTP support...
Installing MTP support...

и потоа се враќа на почетнот прозорец што е за инсталирање.
:confused:

Флешував custom recovery дека се форматирав преку factory reset,и во очај (избришав и ромови и се од сд картицата),после во recovery отидов во Mount sd card as usb mass storage па го ставив ромот на картица, па го инсталирав ромот,reboоt и готова работа..

Да си ибеш работата хакер сум :D

Па сигурно ставил нов ром на мемориска и нормално го флешувал преку рикавери. Или пак втора варијанта, флешување преку Odin.:)
Муабетот беше да каже како е средено, за да се најде на некој ако има ист проблем. Инаку баш ми е драго што се завршило работа.
Добро чувство е само кога ќе завршиш некоја работа. (y)

Може ли некој да ми објасни како се бришат апликации на Алкател ОТ-995?

Може ли некој да ми објасни како се бришат апликации на Алкател ОТ-995?
Како мислиш апликации ?

Settings > Applications > Downloaded и Uninstall .

А ако мислиш за апликации кои ги има самиот телефон,тогаш мислам дека не може.Освен ако имаш опција disable.

Иам Sony Ericsson Walkman WT19i Андроидот му е 2.3 а може да се стави на 4.1.
Ке сецка ако ставам верзија 4.1 ?

Користам Samsung Nexus S.
Па да прашам,дали некој знае како да направам фолдери,односно топчиња со игри и слично,моментално имам само едно топче т.е фолдер на дисплеј. Гугл пишува и внатре ги има Play Store, Gmail, Youtube итн.
Ај ако знае некој нека каже. :cool:

Користам Samsung Nexus S.
Па да прашам,дали некој знае како да направам фолдери,односно топчиња со игри и слично,моментално имам само едно топче т.е фолдер на дисплеј. Гугл пишува и внатре ги има Play Store, Gmail, Youtube итн.
Ај ако знае некој нека каже. :cool:

влечеш една икона врз друга и се прави папка.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Мала помош ако знае некој. Малиот си играше со мобилниот ( Alcatel OT 995 ) и имаше премногу грешни обиди за отклучување на екранот и сега не можам да го уклучам ми бара user name i pasword. ако знае некој нека помага. Поздрав

Флешував custom recovery дека се форматирав преку factory reset,и во очај (избришав и ромови и се од сд картицата),после во recovery отидов во Mount sd card as usb mass storage па го ставив ромот на картица, па го инсталирав ромот,reboоt и готова работа..

затоа следен пат рикавери со sideload опција, како CWM v6.0.1.9+ Или TWRP.и ќе можеш од кај адб папката adb sideload именазипот.zip и се праќа зипот на телефон и се инсталира автоматски.немора ни да пребацуваш фајлови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom