Android корисници (проблеми, прашања, совети)

A

Avenger99

Гостин
Абе нема потреба од вакви постови. Зошто го зафркаваш? Мислам дека тој кога ќе види серверот е непослушен мисли дека треба да го испрати мислењето уште еднаш. И зошто ова не им го кажете, туку го зафркавате. Па кажете му што е проблемот, не одма некој се најде да не знае, вие зафркавајте го. Сенкир вие со знање се родивте.:facepalm:
По форумов милион пати е кажано дека доколку серверот пројави грешка,да не се пишува пак зошто мислењето е пратено..И кога веќе си го пратил 6 пати,избриши го потоа тоа,на што личи вака..

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
По форумов милион пати е кажано дека доколку серверот пројави грешка,да не се пишува пак зошто мислењето е пратено..И кога веќе си го пратил 6 пати,избриши го потоа тоа,на што личи вака..
Epa zatoa na vakvite luge ke mu se reci uste ednas, mozda toj go nema nauceno. za vakvite luge malku potrpelivi da sme

bongo

ЛИВЕРПУЛ
Член од
14 октомври 2008
Мислења
87
Поени од реакции
8
Не те разбирам,напиши уште еднаш
Ако сакаш ќе ти го пратам уште неколку пати за подобро да разбереш ,како што кажа и ghost 2 можеби вие со знаење сте родени,и навистина не сум знаел дека кога серверот е непослушен го праќа мислењето и ако во иднина видам некој да ја направи оваа грешка како јас, ќе му кажам во што е проблемот и нема да се зафркавам со тој член.Ако можеш да ми помогнеш во ред ако не можеби некој друг ќе ми одговори.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
момци дали ако ставам cyanogenmod 10 дали ќе ми се подобри батеријата или да ставам slim bean, се работи за htc one x и како да го вратам обичниот ром

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Дај бе луѓе помагајте имам зте кис лите и кога сакам да си го приклучам на компјутер преку усб за да ја отворам сд картичката и да префрлам фајлови никако не ми излегува, само ми се полни телефонот. Помагајте се нервирам многу. Што му е. вчера копирав фајлови ништо не му беше. Дори и сега го форматирав, ама пак е исто. За во ѓубре ли е или има некакво решение?

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Веќе го имам рутнато и ставено custom rom на мојот htc one x и имам проблем пробувам да го следам ова видео за како да го ставам друг ром ама кога идам на recovery ми се закочува на htc quietly brilliant екранот, и неможам да влезам во clockwordmod reocvery како да го поправам?

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
ХА!

Како инсталираш ромови? Преку CWM или поинаку? Знаеш да работиш со fastboot? Ова помага?
ќе го пробам од дома, иначе пробав да го реинсталирам clockwork ама добивам waiting for device во cmd

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
ќе го пробам од дома, иначе пробав да го реинсталирам clockwork ама добивам waiting for device во cmd
Ако ти брка работа, ќе ти пишам јас како флешнав фабрички фирмвер на Галакси Нексусов.

1. Инсталираш соодветни драјвери (во Device Manager да ти го дава како ADB device, не името на телефонот. Ова може за One X не е така, ама за Нексусот е така). Нормално, ти требаат и команди adb, fastboot и уште некои, што не знам дали се стандардни за сите телефони.
2. Симнувам оригинален „имиџ“ од Гугл, го отпакувам и тој содржи 5 партиции. Recovery, system, userdata, radio и bootloader.
3. Треба да имам отклучен бутлоудер, што ти имаш, и ги флешувам во fastboot со "fastboot flash radio radio.img (или како и да е именуван „имиџот“). Рестарт со "fastboot reboot-bootloader"....и така со сите 5 партиции. Јас по оваа постапка инсталирав.

Генерално, накусо, тоа е постапката. Ама пак, велам ова е за Галакси Нексус, Нексус 4, не знам дали е исто за One X, ама би требало да е така.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Дај бе луѓе помагајте имам зте кис лите и кога сакам да си го приклучам на компјутер преку усб за да ја отворам сд картичката и да префрлам фајлови никако не ми излегува, само ми се полни телефонот. Помагајте се нервирам многу. Што му е. вчера копирав фајлови ништо не му беше. Дори и сега го форматирав, ама пак е исто. За во ѓубре ли е или има некакво решение?
Едит: Средив. Само го рестартирав компјутерот и средив.

П

Пепси_

Гостин
Абе ова гаџетот за временска прогноза што е го тргнав по грешка,и сега не сака да се појави пак ? хтц дизајр C

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Абе ова гаџетот за временска прогноза што е го тргнав по грешка,и сега не сака да се појави пак ? хтц дизајр C
Ако имаш спуштено GO WEATHER,виџет не можиш да ставиш ако апликацијата ти е во сд картичката.

Kajgana Shop

На врв Bottom