Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Еве го одговорот на Electronica Direct на прашањето дали и како доставуваат. Им напомнав дека сум од Македонија:

Исто, поставив прашање на сајтот на царина дали се вклучува доставата или само цената на производот се царини. Еве го одговорот:

Видов дека тука се зборело за печатење на преправена сметка, со отстранување на доставата, па кажете ми, дали некој стварно се обидел така да направи, пошто у пакетот Амазон по обичај и фактура праќа, па дали до толку пијат нафта на царина. Има едно пакетче со книги што сакам да го земам, ама за беља со достава испаѓа 48 евра.
Нема царина за книги. Јас купив книга за еден другар од амазон.com кошташе 120$ помина без царинење. :)

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Нема царина за книги. Јас купив книга за еден другар од амазон.com кошташе 120$ помина без царинење. :)
Баш фино. Уствари и на сајтот на царина за книги стои 0% царина, ама 18/5* % ддв. Ај ќе пробам тогаш, па и да наплатат ддв не е нешто страшно. Фала на информацијава :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Еве го одговорот на Electronica Direct на прашањето дали и како доставуваат. Им напомнав дека сум од Македонија:

Исто, поставив прашање на сајтот на царина дали се вклучува доставата или само цената на производот се царини. Еве го одговорот:

Видов дека тука се зборело за печатење на преправена сметка, со отстранување на доставата, па кажете ми, дали некој стварно се обидел така да направи, пошто у пакетот Амазон по обичај и фактура праќа, па дали до толку пијат нафта на царина. Има едно пакетче со книги што сакам да го земам, ама за беља со достава испаѓа 48 евра.
Прашај ги конкретно за производ, јас прашував за лаптоп и графичка, ми вратија:
Dear Valued Customer,

Currently, graphics cards can only be shipped within the United States.

Thank you for choosing Electronica Direct!
Dear Valued Customer,

Currently, laptops can only be shipped within the United States.

После прашав кои производи ги праќаат, ми вратија :

Dear Valued Customer,

We ship all merchandise that Amazon.com allows to be shipped international.

Amazon.com до европа праќа книги двд-а и некои ситници, со други зборови Electronica Direct скоро ништо не праќа.

Ама пак ќе повторам, за секој случај, прашај со конкретен производ.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Па тоа пишав, дека планирам хард диск да купам од нив, дека е за Македонија, и преку што доставуваат. Тоа беше одговорот. Штом не кажаа ништо, ваљда смениле политика.

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Ај баш кажете ми, нарачав пред недела дена две работи и коштаа вкупно 49 долари и двете сосе испорака. Колку ќе ме фати царина и дали ќе има царина, и што ќе треба да доплатам кога ќе ми стигне? Или нема да треба?

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ај баш кажете ми, нарачав пред недела дена две работи и коштаа вкупно 49 долари и двете сосе испорака. Колку ќе ме фати царина и дали ќе има царина, и што ќе треба да доплатам кога ќе ми стигне? Или нема да треба?
Какви 2 работи? :)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Собрав некоја ситница на мтурк, а некако ме мрзе да работам па си порачав табличка... Имам дома амерички, австриски и германски, и оваа ќе биде во добро друштво. Вчера ми стигна меил дека е испратено и треба да стигне отприлика после 3ти август. Еве за што станува збор. Вкупно чинеше некои 15 долари.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Собрав некоја ситница на мтурк, а некако ме мрзе да работам па си порачав табличка... Имам дома амерички, австриски и германски, и оваа ќе биде во добро друштво. Вчера ми стигна меил дека е испратено и треба да стигне отприлика после 3ти август. Еве за што станува збор. Вкупно чинеше некои 15 долари.
еј браво
јас па никако да најдам вакви убави ситници башка и ефтино си нашол

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Според мене аmazon (иако во Македонија до скоро беше табу тема бидејки сите мислеа дека amazon е затворен за МК) е едно од нештата без кое современиот човек не би можел да го замисли животот, бидејќи го имам пола амазон донесено во мк (облека, цедиња, книги, парфеми, компјутерска галантерија итн итн...) во идинина доколку сакате да порачате нешто погледнете дали истиот прозвод дали го има и на amazon.co.uk и amazon.de сооглед на тоа што Британија и Германија се во Европа и поштарината е помала за мк отколку од USA.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Прво сакав да набавам вакво нешто, ама не се праќаше до Македонија, па се решив за табличка.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Прво сакав да набавам вакво нешто, ама не се праќаше до Македонија, па се решив за табличка.
Еве најдов некоја понова верзија од тоа али како и секогаш американците претеруваат со цената на упс поштарината а не ми е јасно зошто не даваат избор на повеќе типови на доставување :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom