За куфер онаков за патување за алишта со рачка се царини со 16% јас порачав дојде жив здрав само ме изгореа со поштарината бидејки како што кажа ти 5 кила овој беше 3,94 и уште 16% царина и 18% ддв и испадна сирот скоро 9000 а истиот го имав во ексима за 7200 ама нема везе :pos2: кога прашав во пошта зошто царина ми рекоа куфер ко куфер се царини , а исто така за акт ташни, кожни куфери, школски ташни, аташе куфери се наплака 20% царина + 18% ддв основицаДали би имало царина за куфер димензии 40х30цм тежок 5 килограми?
да забораид да кажам чини 20 евра
И мене тоа ме нервира :nerv:Е фак бре зашо да небива од mturk да купуваш од amazon.co.uk или amazon.de многу поефтино е ебате
so bodybuilding lesno se razibra. duri i sami se nudat da ti pisat druga poniska vrednost na robata za da ne platis carina.Па добро бе мајку му стара и на http://www.bodybuilding.com/ ја немат МК,ама се си поплнав во формуларот и само држава стадов Хрватска.Одма после предавањето на нарачката им пуштив маил дека сум ја згрешил државата и да корегираат во Македонија.Корегираа и пратката ми стигна фино лепо за 2-3 недели.
Не знам како ви се става она Macedonia Greece.
ЏипМКД не знам шо си толку изненаден кога сам си ја напишал таа адреса.
Прв пат гледам вакво нешто. Никогаш, на никоја пратка досега од амазон или некои други онлајн ретаил сајтови не сум видел вакво нешто. Секогаш си ја пишувало убаво адресата.Арно ама се разочарав кога го видов пликот... Аман до кога вака бе???