Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Дали би имало царина за куфер димензии 40х30цм тежок 5 килограми?

да забораид да кажам чини 20 евра

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Дали би имало царина за куфер димензии 40х30цм тежок 5 килограми?

да забораид да кажам чини 20 евра
За куфер онаков за патување за алишта со рачка се царини со 16% јас порачав дојде жив здрав само ме изгореа со поштарината бидејки како што кажа ти 5 кила овој беше 3,94 и уште 16% царина и 18% ддв и испадна сирот скоро 9000 а истиот го имав во ексима за 7200 ама нема везе :pos2: кога прашав во пошта зошто царина ми рекоа куфер ко куфер се царини , а исто така за акт ташни, кожни куфери, школски ташни, аташе куфери се наплака 20% царина + 18% ддв основица

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Е фак бре зашо да небива од mturk да купуваш од amazon.co.uk или amazon.de многу поефтино е ебате

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Не само што е поевтино туку и многу повеќе работи се праќаат до Македонија...

X_Tina

Really ?
Член од
5 јули 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
Фчера порачав денеска ми испратија меил дека е пратено, the long wait can begin i'll be counting..

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Табличката ми стигна, а ми пишаа дека ќе биде најдоцна до 19ти.. Вака е супер.

Арно ама се разочарав кога го видов пликот... Аман до кога вака бе???

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Зошто кај адресата има и Македонија и Грција????Ова сигурно одело преку Грција и зато е напишано она ФИРОМ.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
хех стара финта. ако ја нема Македонија пиши Mаcedonia Greece и најверојатно ќе ти стигне пратката откако ќе ја препратат од Грција.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
хехе да да стара финта што успева ама НИКОГАШ нема да ја направам пак бидејки пред година дена порачав постер од еден сајт кај што ја немаше Мк и нормално стаив Србија по комшиска линија и поминаа 6 месеци не стигна и ај викам Грција и за 20 дена ми стигна ама со дополнителни трошоци за препраќање за препакување за лежарина и постерот од 13$ стана 85$. :uvo:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па добро бе мајку му стара и на http://www.bodybuilding.com/ ја немат МК,ама се си поплнав во формуларот и само држава стадов Хрватска.Одма после предавањето на нарачката им пуштив маил дека сум ја згрешил државата и да корегираат во Македонија.Корегираа и пратката ми стигна фино лепо за 2-3 недели.
Не знам како ви се става она Macedonia Greece.:tapp:
ЏипМКД не знам шо си толку изненаден кога сам си ја напишал таа адреса.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
цццц
колку плати поштарина?

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
прееска порачав 3 од амазон блузони се надевам ке стигнат не оштетени бидејќи минатиот пат царинициве кога отварале да видат што има и кога го препакувале ми го захефтале левиот ракав од јакната :uvo:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Па добро бе мајку му стара и на http://www.bodybuilding.com/ ја немат МК,ама се си поплнав во формуларот и само држава стадов Хрватска.Одма после предавањето на нарачката им пуштив маил дека сум ја згрешил државата и да корегираат во Македонија.Корегираа и пратката ми стигна фино лепо за 2-3 недели.
Не знам како ви се става она Macedonia Greece.:tapp:
ЏипМКД не знам шо си толку изненаден кога сам си ја напишал таа адреса.
so bodybuilding lesno se razibra. duri i sami se nudat da ti pisat druga poniska vrednost na robata za da ne platis carina.
barem taka bese porano, sega neznam.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Арно ама се разочарав кога го видов пликот... Аман до кога вака бе???
Прв пат гледам вакво нешто. Никогаш, на никоја пратка досега од амазон или некои други онлајн ретаил сајтови не сум видел вакво нешто. Секогаш си ја пишувало убаво адресата.

Освен ако одела преку Грција, па тие таму гејците да направиле нешто. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom