Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Сакав да кажам дали може и на amazon.co.uk , amazon.de? Не мора право со глупи сарказми.
не може на друго место освен на амазон.ком
Затоа се и вика amazon mechanical turk

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сакам да си порачам рачен саат Casio кој што чини 132.5 долари, па ме интересира колку ќе ме царинат за него, и пишува дека има бесплатна достава, ама не сум сигурен дали тоа важи за Македонија. Инаку прашав овде кај нас часовникот чини 13000 денари, дупло повеќе :nesvest::nesvest:.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Сакам да си порачам рачен саат Casio кој што чини 132.5 долари, па ме интересира колку ќе ме царинат за него, и пишува дека има бесплатна достава, ама не сум сигурен дали тоа важи за Македонија. Инаку прашав овде кај нас часовникот чини 13000 денари, дупло повеќе :nesvest::nesvest:.
И без да видам може да ти кажам дека сигурно не важи бесплатната достава за Македонија. Стисни на линкот на продавачот и најди го shipping rates и ако најдеш цена за Европа тогаш праќаат во Македонија, а ако нема не праќаат.

Или ако не се снајдеш, стави линк од саатот, па ќе ти најдеме.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
И без да видам може да ти кажам дека сигурно не важи бесплатната достава за Македонија. Стисни на линкот на продавачот и најди го shipping rates и ако најдеш цена за Европа тогаш праќаат во Македонија, а ако нема не праќаат.

Или ако не се снајдеш, стави линк од саатот, па ќе ти најдеме.
Најдов цената за достава е околу 5 долари за Европа, ама вчера имаше една цена(132.5) за саатот денес има друга(159.5), немам никогаш ништо купувано преку интернет па не ми јасно зошто има толку многу нагло менување на цената :raz:.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Најдов цената за достава е околу 5 долари за Европа, ама вчера имаше една цена(132.5) за саатот денес има друга(159.5), немам никогаш ништо купувано преку интернет па не ми јасно зошто има толку многу нагло менување на цената :raz:.
Можно е да има промени во цена, не е чудно. За доставата треба да гледаш цена по пратка + цена по тежина (кај повеќето случаи е така), а некои наплаќаат и само по пратка, или стави линк од саатот сигурно да видам.

За царина не знам колку е, данок сигурно ќе треба да платиш 18%, а можно е да треба и царина, ќе треба да дознаеш.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Можно е да има промени во цена, не е чудно. За доставата треба да гледаш цена по пратка + цена по тежина (кај повеќето случаи е така), а некои наплаќаат и само по пратка, или стави линк од саатот сигурно да видам.

За царина не знам колку е, данок сигурно ќе треба да платиш 18%, а можно е да треба и царина, ќе треба да дознаеш.
Еве ЛИНК.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
5$ is too good to be true. 159,5$ + 39.98$ shipping (34.99$ per shipment + 4.99$ per Item) = 199.48$

Според моја математика отприлика вака ќе оди, 199.48 * 46 (може да има и друга вредност доларот, не знам дали е паднат)= 9176 денари.

Да речеме дека ќе ти земат царина 10% и данок 18%, мислам дека се плаќа и административна такса од 200 денари, кога ќе собереш сè иде нешто преку 12000.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
денес порачав 5лб(2.4кг) протеини веј голд стандард па ке чекам да ми стигнат :)
се на се околу 38 протеините и транспорт 12 долари значи 50 вкупно

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Кога се регистрирам на мтурк ми вика Invalid value for ZIP or Postal Code
што е работава си пишувам убоо 1000 Скопје.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
За сите што играат WOW ќе си го порачувам ова за некој ден хахах

Проверено испорачувад до македонија

п.с. 4 долара е дали ќе имам царина о.О
п.с.с Не живеам во скопје ама нема врска нели ?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
За сите што играат WOW ќе си го порачувам ова за некој ден хахах

Проверено испорачувад до македонија

п.с. 4 долара е дали ќе имам царина о.О
п.с.с Не живеам во скопје ама нема врска нели ?
Кај е проверено? Прати линк.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Кога кликнеш да одбереш која компанија, четвртата доставува и до европа. И секако кога ја завршуваш порачката ти кажува доколку имаш проблем со доставувањето :)

http://www.amazon.com/gp/product/B001CCL55O/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&seller=
Да, за Eвропа до 5$ shipping-от е 30$, производот е 3,95$, вкупно ќе те фати 33,95$, кога ќе дојде овде би требало на поштарот уште 80 (или повеќе) денари.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Дечки, ми треба малце помош. Планирам да земам екстерен хард диск од Амазон, ама имам дилеми околу доставата. Најдов еден merchant што доставува до Македонија, и цената е прилично солидна, но проблемот ми е што доставуваат само со Федекс, па не знам дали ќе треба да доплатам нешто тука при подигање освен 5% ДДВ (царина нема за хард дискови). Читам наоколу дека Федекс и ДХЛ наплаќале лежарина и шпедиција (дали се плаќа шпедиција ако производот не се царини???), па да не ме фати и поише од шо кошта тука?

Друго, ако сте имале искуство или може да ми посочите некој merchant од Амазон, што продава вакви ствари, а доставува до Македонија преку УПС. Фала :)

Kajgana Shop

На врв Bottom