Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
5 август 2012
Мислења
57
Поени од реакции
6
Секогаш е различно, некогаш може да ти платат за 2 мин. некогаш за 2 дена, некогаш и по 10 дена знаат да развлечкуваат. Иначе 30 дена е максимум што може да се случи да чекаш.
Фала брат, ми тргна работата само ми испада за TAX information претходно внесив еден безврска број сега ми бара по детално, да го внеувам ли истиот , и како треба да ги префрлам парите на gift card и обично до коа сума да чекам за да ги префрлам на gift card.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.669
Фала брат, ми тргна работата само ми испада за TAX information претходно внесив еден безврска број сега ми бара по детално, да го внеувам ли истиот , и како треба да ги префрлам парите на gift card и обично до коа сума да чекам за да ги префрлам на gift card.
Одиш во Account Settings и таму имаш опција Transfer your earnings to your Amazon.com gift certificate balance. Кликаш на тоа и ја внесуваш цифрата што сакаш да ја префрлиш. Иначе ја на секој 5$ им правам трансфер.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
со какви податоци сте регистрирани на мтурк ?

vXa

Член од
1 март 2009
Мислења
126
Поени од реакции
35
Имам 38 долари на акаунт на Амазон. Ако сака некој нешто да си нарача од Амазон нека ме контактира во пп. Нормално за трампа барам помалце од износот на акаунтот.

Член од
5 август 2012
Мислења
57
Поени од реакции
6
You will not be able to use Amazon Mechanical Turk until your Amazon Payments account is in good standing. Please contact customer service e voa nesto mi stigna ?????? :?
--- надополнето: 21 декември 2012 во 01:10 ---
нели те банират ?
Воа со го ставив погоре шо трреба ДА ЗНАЦИ , АКО ФАКТИЧКИ ме банирале, дали тоа значи дека од нашта бедна држава ништо неможе да се праве , ако не има ли некоја слична страна со работе по виа принцип?

Член од
27 ноември 2010
Мислења
18
Поени од реакции
3
Sakam od amazon si poracam eden saat.Kolku naplakaat za postarina od amerikanskiot amazon za saat?Na ovoj germanskiot i angliskiot e dosta poskap.
Na amazon.com e 73.40 dolari na amazon.co.uk e 80 funti a na amazon.de e 90 evra.Od koj mi e najisplatlivo da go poracam i kolku bi me cinelo seto toa so carini ddv i takvi gluposti?
fala odnapred :P

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Те заебале другар.Кај нас овде во Скопје и Битола може да се најде 2.3 кг за 3800 ден.Во Гладијатори.Разгледај претходно бе,прашај.
Ти 1кг ќе го платиш 3000 ден.Иначе и јас имам порачвено протеини од Словенија и Америка,ама пред година дена ко беа 30-40 % поевтини.Последнава година многу поскапеа.
Иначе мене никогаш не ми наплатиле царина за протеини туку само 185 ден.поштенски трошоци.Протеини се целосно ослободени од царина плаќање.Без разлика на цената која си ја платил.

http://bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=123:100-whey-gold-standard-100-&catid=67:2009-02-19-13-50-49&Itemid=159

3700 ден. 2.3 кг :toe:
Баш случајно кликнав на 7ма страна и најдов тоа што ми треба. Дали само протеините или сите суплементи се ослободени од царина?

П.С. Сега пробав да видам дали може да се порача, и ми вика дека од таа адреса неможе...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Баш случајно кликнав на 7ма страна и најдов тоа што ми треба. Дали само протеините или сите суплементи се ослободени од царина?
Кај го изваде од нафталин мојот пост бе друже?? :)
Ова е од пред 4 год.
Да, тогаш протеини и веројатно сите суплементи беа ослободени од царина плаќање.Сега не знам да ти кажам како одат работите.Сега мислам дека царинат се што е во вредност над 45 евра,а ако ти е пратката испратена со Федекс,ДХЛ и сл.тогаш покрај царина ќе платиш и екстра трошоци во вредност од преку 3000 ден.
А што сакаш уствари да порачаш???

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Кај го изваде од нафталин мојот пост бе друже?? :)
Ова е од пред 4 год.
Да, тогаш протеини и веројатно сите суплементи беа ослободени од царина плаќање.Сега не знам да ти кажам како одат работите.Сега мислам дека царинат се што е во вредност над 45 евра,а ако ти е пратката испратена со Федекс,ДХЛ и сл.тогаш покрај царина ќе платиш и екстра трошоци во вредност од преку 3000 ден.
А што сакаш уствари да порачаш???
Суплементи некаде над 250 евра, ама изгледа ништо нема да биде од ова, ептен е заебано со царини и се тоа...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Суплементи некаде над 250 евра, ама изгледа ништо нема да биде од ова, ептен е заебано со царини и се тоа...
Шо стори 250 евра бе друже.:)
Ај тоа што е заебано со царини,ама може и да им текне да ти ги конфискуваат.Ништо чудно.А и не се исплаќа сега.Ете имам пишано пред 4 г. се исплаќаше,имаше многу поевтини суплементи да се порачаат од странство отколку овде.Сега цените се горе-долу исти.
поз

Член од
12 ноември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Me interesira dali mozham da naracham prsteni i lanchinja preku Amazon i dali tie kje mi stignat zashto nekoi vikaat ne stigale...Da mi kazhe nekoj sho narachuval od iskustvo fala vi :D

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.669
Me interesira dali mozham da naracham prsteni i lanchinja preku Amazon i dali tie kje mi stignat zashto nekoi vikaat ne stigale...Da mi kazhe nekoj sho narachuval od iskustvo fala vi :D
Остај ги тие што мислат дека амазон е превара, амазон ќе ти кажам е една од најсигурните страници за онлајн шопинг, и голем дел од селерите се доста фини и учтиви со потрошувачите. Иначе може да се деси производот да задоцни 2-3 дена повеќе, мене од 5 нарачани производи 4 ми имаат стасано во рок од 16 дена, додека за едниот чекав повеќе од 20 дена, но не ми пречеше. Но доколку не стаса производот за 30 дена, тогаш се смета дека тој е загубен и се контактира селерот за повеќе информации за како да го решите проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom