Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Добро значит по милијонити пат да повторам,а си земам право пошто иам нарачвено преку 30 пати од Амазон:

Од Амазон(та било амерички,британски,германски и сл.) за МК ги испорачуваат следниве работи

-книги
-двд филмови
-музички цд-а
и уште некои други поситни работчиња(накит,прстеми ама од поевтините)

Компанијата Амазон не испорачува електроника за МК.Ако налетате на некој препродавач кој пушта и за МК во ред ,ама компанијата Амазон не испорачува.
Значит да го расчистиме то за век и веков.Крај.
Па никој не тврди дека испраќа, цело време муабетот е за препродавачи.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
ama preprodavacite msilam mora po pravilata na amazon da prodavaat. oti preku amazon ode plakanjeto.
amazon nejke ni igri da isporaca tuka oti spaga vo softver.
ali ima drugi sajtovi , samo treba da se bara. i skoro sekoj sajt bi isporacal ako se dogovoris da im pratis pari i postarina se da si platis preku banka. za so karticka aj moze ne sme sigurna zemja ali ako im pratis pari oni sigurno bi ti pratile.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Порачав протеини 1 кг(2 лбс) околу 20 долари, со поштарина и се останати трошоци околу 59 долари ме фаќа. Сега ке чекам додека стигне. Да не знае некој од прилика колку ке ме кошта тука поштарината(или царина не знам што е) ?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Порачав протеини 1 кг(2 лбс) околу 20 долари, со поштарина и се останати трошоци околу 59 долари ме фаќа. Сега ке чекам додека стигне. Да не знае некој од прилика колку ке ме кошта тука поштарината(или царина не знам што е) ?
Би требало да платиш или 192 денари или 250 денари за тоа што ти го земале и донеле пакетот, според закон не треба да ти наплатат царина зошто тебе робата те чини 20 долари, а до 45 евра не се плаќа царина, ако ти кажат дека треба да платиш ради пратката најди го законикот или пиши ќе ти го најдеме ние, испринтај го и однеси им го на царина листот. Исто ако не ти стигне во рок од 14-17 дена оди до пошта и провери дали на твое име (или на кое гласи пратката) да проверат дали е стигнато нешто зошто често се случува да не стигне картончето за подигање на пратки.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Фала за брзиот одговор.
инаку еве го
http://www.amazon.com/Optimum-Nutrition-Standard-Chocolate-5-15-Pound/dp/B000QSNYGI/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=hpc&qid=1236111171&sr=8-1
само што мојот е големина 2лбс а не 5.
го порачав од Nutricity реселерот
не знам баш каде е тој законик
Те заебале другар.Кај нас овде во Скопје и Битола може да се најде 2.3 кг за 3800 ден.Во Гладијатори.Разгледај претходно бе,прашај.
Ти 1кг ќе го платиш 3000 ден.Иначе и јас имам порачвено протеини од Словенија и Америка,ама пред година дена ко беа 30-40 % поевтини.Последнава година многу поскапеа.
Иначе мене никогаш не ми наплатиле царина за протеини туку само 185 ден.поштенски трошоци.Протеини се целосно ослободени од царина плаќање.Без разлика на цената која си ја платил.

http://bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=123:100-whey-gold-standard-100-&catid=67:2009-02-19-13-50-49&Itemid=159

3700 ден. 2.3 кг :toe:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Те заебале другар.Кај нас овде во Скопје и Битола може да се најде 2.3 кг за 3800 ден.Во Гладијатори.Разгледај претходно бе,прашај.
Ти 1кг ќе го платиш 3000 ден.Иначе и јас имам порачвено протеини од Словенија и Америка,ама пред година дена ко беа 30-40 % поевтини.Последнава година многу поскапеа.
Иначе мене никогаш не ми наплатиле царина за протеини туку само 185 ден.поштенски трошоци.Протеини се целосно ослободени од царина плаќање.Без разлика на цената која си ја платил.

http://bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=123:100-whey-gold-standard-100-&catid=67:2009-02-19-13-50-49&Itemid=159

3700 ден. 2.3 кг :toe:
Не бе брат ги заработив парите од мтурк, не сум плаќал со кредитна, немав на што да ги потрошам :)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Фала за брзиот одговор.
инаку еве го
http://www.amazon.com/Optimum-Nutrition-Standard-Chocolate-5-15-Pound/dp/B000QSNYGI/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=hpc&qid=1236111171&sr=8-1
само што мојот е големина 2лбс а не 5.
го порачав од Nutricity реселерот
не знам баш каде е тој законик
www.customs.gov.mk ти е страната за царина кај нас :)
Без разлика што не ти наплатиле, царениците кај нас се чудни и варираат нивните ставови секогаш, затоа најдобро е да си го знаеш законот за кога ќе бидат накурчени да не го јадеш ти :)
Мене на пакет со вредост од повеќе од 500 долари, со милион работи внатре не ми наплатија ништо, за едно дете што порачував нешто опрема за ролери од 30-40 евра бараа 30-40 евра царина и тогаш им отидов со членовите иштампани на лист и им го дадов внатре со сметкопотврдата и само ме погледна типот кажа со тажен глас (ко да изгубил битка :) ) дека ќе го пуштат пакетот.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Не бе брат ги заработив парите од мтурк, не сум плаќал со кредитна, немав на што да ги потрошам :)
Кај ти текнало баш на протеините...:)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Сигурно е ова? А се плаќа ли данок ако пакетот е со вредност помала од 45 евра?
Во законикот пишува дека било која роба која е некомерцијална или е помала од 45 еура се ослободува од царина, а со тоа и од останатите даноци, бар така пишуваше, може сега да го смениле али до скоро така пишуваше, сега немам проверено али би требало да е исто.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Сигурно е ова? А се плаќа ли данок ако пакетот е со вредност помала од 45 евра?
Сигурно не се плака, имаш само поштарина околу 200 денари.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Me <3 Amazon.:back:

Во понеделникот направив порачка за Sirens Of The Sea, албумот на Oceanlab (Above and Beyond feat. Justine Suissa). Ми рекоа дека ќе стигне за 8-12 дена. Ама еве, денеска петок, поминаа само 4 дена од порачката и денес ми стигна. :pipi: (од Amazon.co.uk)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Me <3 Amazon.:back:

Во понеделникот направив порачка за Sirens Of The Sea, албумот на Oceanlab (Above and Beyond feat. Justine Suissa). Ми рекоа дека ќе стигне за 8-12 дена. Ама еве, денеска петок, поминаа само 4 дена од порачката и денес ми стигна. :pipi: (од Amazon.co.uk)
Nice! Lucky git! :):smir:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
абе до сега 5 пати порачав и сите порачки ми ги откажуваат.
Прво протеините, после Ipod shuffle порачав и тој ми го откажаа.
Ми праќаа мејлови и ми велат нешто имало грешка во адресата, што е проблемот ?
Им пратив меил ама не ми одговараат,изгледа е бот.

Kajgana Shop

На врв Bottom