Alice in Chains

Мене искрено најмногу ме нервира тоа што ги креваат Нирвана на ниво како последното рок движење и тако даље...

Кое бе рок движење? Шо ви е вас?

3ца дечки, седнале, си отсвириле некои просечни песнички, погодиле моментот, влегле во мејнстрим и ги зеле сите пари. Курт бил поет? Сигурно, со толку хероин во него, почнал да пишува концептуална поезија, како Џим Морисон. Голтне пејоте, треска глупости, па го кажуваат како поет. Глупости.

Чоекот бил параночиен (сепак талентиран музичар), ама штета што дрогата му ги изгорила мозочните ќелии, па одлепил и си го пратил мозокот на екскурзија (буквално).

И сега тој човек е идол на секое дете што почнува со овој стил на музика. Ама еден мој пријател (доста постар од мене), ми кажа една многу добра мисла во врска со ова. Вели, ќе ги слушаш Нирвана година-две, но потоа ќе сфатиш дека не е крајот тука. Дека тие се само почетокот. Крајот се групи како Перл Џем и Алис ин Чејнс. Тие се совршенството на гранџот. Нирвана се маркетингот.

И аман доста го тупите на тема за бенд што вреди со Нирвана. Сфативме, познати биле. Продале батаљон плочи. Курт е мртов. Прво ги споредуваа со Ганз енд Роузис, сега ги прават заслужни за успехот на Алис ин Чејнс. Можеби да не биле Нирвана, ќе пропаднал музичкиот бизнис.

И Ивица, друже, јас знам за гитари поради еден човек.

Се вика Џими Пејџ. :wink:

Мене искрено најмногу ме нервира тоа што ги креваат Нирвана на ниво како последното рок движење и тако даље...

Кое бе рок движење? Шо ви е вас?

3ца дечки, седнале, си отсвириле некои просечни песнички, погодиле моментот, влегле во мејнстрим и ги зеле сите пари. Курт бил поет? Сигурно, со толку хероин во него, почнал да пишува концептуална поезија, како Џим Морисон. Голтне пејоте, треска глупости, па го кажуваат како поет. Глупости.

Чоекот бил параночиен (сепак талентиран музичар), ама штета што дрогата му ги изгорила мозочните ќелии, па одлепил и си го пратил мозокот на екскурзија (буквално).

И сега тој човек е идол на секое дете што почнува со овој стил на музика. Ама еден мој пријател (доста постар од мене), ми кажа една многу добра мисла во врска со ова. Вели, ќе ги слушаш Нирвана година-две, но потоа ќе сфатиш дека не е крајот тука. Дека тие се само почетокот. Крајот се групи како Перл Џем и Алис ин Чејнс. Тие се совршенството на гранџот. Нирвана се маркетингот.

И аман доста го тупите на тема за бенд што вреди со Нирвана. Сфативме, познати биле. Продале батаљон плочи. Курт е мртов. Прво ги споредуваа со Ганз енд Роузис, сега ги прават заслужни за успехот на Алис ин Чејнс. Можеби да не биле Нирвана, ќе пропаднал музичкиот бизнис.

И Ивица, друже, јас знам за гитари поради еден човек.

Се вика Џими Пејџ. :wink:

Другар, горенапишаното не е ништо повеќе од само субјективна гледна точка, од исфрустриран анти Нирванист.
Не ги хиперболизирај работите до тој степен.

Точно така.
Тројца момци седнале, започнале да свират во подрум и направиле маестрални дела, химни на неколку генерации, а пред се ТРЕТА МУЗИЧКА РЕВОЛУЦИЈА.
Тоа неможе да го негира, еден твој пост другар, нека ти биде тоа јасно.
Колку и да се обидуваш да наведеш контра аргументи, ќе бидат безуспешни.

Кога сме веќе кај Курт, многу храбро од твоја страна шо се сметаш до толку компетентен да кажеш дека Курт треска глупости.
Најверојатно си со низок умствен развиток па да ја увидиш вистинската уметност на неговите текстови.

She eyes me like a pisces when I am weak
I've been locked inside your Heart-Shaped box for weeks
I was drawn into your magnet tar pit trap
I wish I could eat your cancer when you turn black

Hey
Wait
I've got a new complaint
Forever in debt to your priceless advice
Hey
wait
I've got a new complaint
Hey
Wait
I've got a new complaint

Meat-eating orchids forgive no one just yet
Cut myself angel's hair and baby's breath
Broken hymen of your highness I'm left black
Throw down your umbilical noose so I can climb right back

Еве само доказ, колку Курт трескал глупости.
Тоа можеш да си го задржиш за себе.

И групите шо ги наведе горе, не можам да негирам дека се квалитетни, гледано од музичко-уметнички аспект, со исклучок на ГНР, тоа е ефект на влажнење на женските клитови, со педерастичниот глас на Аксл.
Меѓутоа никогаш нема да го достигнат она шо го достигнаа Нирвана, а тоа пред се, се базира на нивниот далеку висок квалитет гледано од секој можен агол.

Курт е мртов, точно. И постана легенда, која заслужува највисока почит.
Тоа всушност и преставува за мене.

Дали сум јас со низок умствен развиток не знам, ама за да се внесеш во тие текстови треба да бидеш со прилично понизок развиток од мене.

Искрено, ме нервира што го тупите за Нирвана.

Ме фрустрира, точно.

Имате милијарда теми, тупете таму, ама оставете ги барем Alice in Chains на раат. Поарно да стои празна темата, отколку да читам како ги величите вашите херои како Курт Кобејн.

Добро, сфаќам дека сте воодушевени од истите, ама дали морате да замарате каде стасате?

Доста со Нирвана. Инаку, третата музичка револуција е преку 4 групи: Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains и Soundgarden. Како што 4 групи го пробиваа треш металот, така 4 групи го пробија гранџот.

Само Нирвана не постигна ништо.

Инаку, еве нешто што мојот низок умствен стадиум може да го сконта:

Is She Ready To Know My Frustration?
What She Slippin' Inside, Slow Castration
I'm A Riddle So Strong, You Can't Break Me
Did She Come Here To Try, Try To Take Me

Did She Call My Name?
I Think It's Gonna Rain
When I Die

Was It Something I Said, Held Against Me?
Ain't No Life On The Run, Slowly Climbing
Caught In Ice So She Stares, Stares At Nothing
I Can Help Her But Won't, Now She Hates Me

She Won't Let Me Hide
She Don't Want Me To Cry

Will She Keep On The Ground, Trying To Ground Me
Slowly Forgive My Lie, Lying To Save Me
Could She Love Me Again, Or Will She Hate Me
Prob'ly Not, I Know Why, Can't Explain Me

Дали сум јас со низок умствен развиток не знам, ама за да се внесеш во тие текстови треба да бидеш со прилично понизок развиток од мене.

Искрено, ме нервира што го тупите за Нирвана.

Ме фрустрира, точно.

Имате милијарда теми, тупете таму, ама оставете ги барем Alice in Chains на раат. Поарно да стои празна темата, отколку да читам како ги величите вашите херои како Курт Кобејн.

Добро, сфаќам дека сте воодушевени од истите, ама дали морате да замарате каде стасате?

Доста со Нирвана. Инаку, третата музичка револуција е преку 4 групи: Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains и Soundgarden. Како што 4 групи го пробиваа треш металот, така 4 групи го пробија гранџот.

Само Нирвана не постигна ништо.

I sense anger and dispair in you.

Другар, олади малку бе.
Комплетно ја сфаќам твојата исфрустрираност, ама никој не го тупи за Нирвана, пошто ти така гледаш на тоа.
Најпрво со тоа шо текстовите на Курт ги нарекуваш глупи и музиката просечна, нема да направиш никаква промена.
И јас можам да пишувам овде дека Alice in Chains се глупи, далеку потпросечни, и со никаков придонес, па тоа нема да промени ништо, ќе останат она шо се.
Истиот случај е.

Кој те замара, ќе ми кажеш?
Тоа шо некој тука го величат Курт, и ја изразуваат својата наклонетост кон бендот во своите постови, не е наменето стриктно за тебе.
Никој не те тера да се фрустрираш.
Темата е поставена, секој може да постира, а тоа важи и за оние кои не се фанови на Alice in Chains.
Можат аргументирано, да го напаѓаат бендот, затоа и е темата за дискусија, нема поставено забрана за нив.

Нирвана не постигнаа ништо.
Да, но само за тебе.
Нирвана ќе останат култен бенд, и ќе останат на тронот, а горенаведените бендови може да им се поклонат.
Па ти фрустрирај се колку сакаш.

Толку.

Времето ќе каже, кој на кого ќе се поклони.

А јас? Цврст сум јас, отрпнев на вакви глупости и провокации одамна.

Добро рековте,аргументирано а не bitchslaping,од типот Нирвана д бест Алис тд бест,можат вода да им носат може да им вршат фелацио итн итн...
Виолета Томовска д бест. Крај. Темава ќе заличи на фудбалски фан клуб.

Инаку, еве нешто што мојот низок умствен стадиум може да го сконта:

Is She Ready To Know My Frustration?
What She Slippin' Inside, Slow Castration
I'm A Riddle So Strong, You Can't Break Me
Did She Come Here To Try, Try To Take Me

Did She Call My Name?
I Think It's Gonna Rain
When I Die

Was It Something I Said, Held Against Me?
Ain't No Life On The Run, Slowly Climbing
Caught In Ice So She Stares, Stares At Nothing
I Can Help Her But Won't, Now She Hates Me

She Won't Let Me Hide
She Don't Want Me To Cry

Will She Keep On The Ground, Trying To Ground Me
Slowly Forgive My Lie, Lying To Save Me
Could She Love Me Again, Or Will She Hate Me
Prob'ly Not, I Know Why, Can't Explain Me
Ова е многу полесно да се сфати од лириките на Нирвана.
Погоре некој го спореди Кобејн со Џим Морисон и тука донегде ќе се согласам, донегде пошто Морисон пишувал поезија пред да се заџаначи. И филмовите кога ги правел, све било нелинеарно и, се разбира, потоа, кога не се умарал толку дрогата си го правела своето.
Не дека Алис ин Чеинс се којзнае колку поарни(пример со Junkhead), ама некои текстови стварно ме имаат импресионирано.

Закон се,ги слушав порано и после ми се избришаа сите албуми и ојде се јабана:jaj:

Alice in Chains се одличен бенд, али не сум слушнал ништо со новиов вокал. Незнам ни како се вика. Веројатно е навика - Layne е вокалот на AiC и тоа е тоа. Сепак, веројатно Jerry и останатите знаат што прават.

RIP Layne Staley

Alice in chains ми се во топ5 бендој. Омилен албум ми е Dirt, ѕверски песни имат во него, them bones, down in a hole, rooster, angry chair, would?...
Ево ја и nutshell, настрана од то.

Лесна му земја на Лејн. :(

Alice in Chains се одличен бенд, али не сум слушнал ништо со новиов вокал. Незнам ни како се вика. Веројатно е навика - Layne е вокалот на AiC и тоа е тоа. Сепак, веројатно Jerry и останатите знаат што прават.

RIP Layne Staley

William DuVall. Не е воопшто лош, со оглед на тоа дека во живо звучат исто како и на студиска снимка.

DuVall е супер вокал, далеку од тоа дека е Лејн, не дека му недостасува квалитет туку по оригиналноста на Лејн и неговиот специфичен глас.
Новиов албум им е супер и ме потсетуваат на старите АИЧ и се радувам дека се реактивираа по паузата од смртта на Лејн

Yeh, it goes away
All of this and more of nothing in my life
No color clay
Individuality not safe
As of now I bet you got me wrong
So unsure you run from something strong
I can't let go
Threadbare tapestry unwinding slow
Feel a tortured brain
Show your belly like you want me to
As of now I bet you got me wrong
So unsure you reach for something strong