Alice in Chains

Нема ултра рани почетоци, Green River се првата група што почнала да го свири тоа што подоцна го доби искомерцијализираното име Grunge.
Во врска тоа кој е прво место а кој е второ сметам дека не е фер така да се постават работите. Во Sub Pop воопшто не предвидувале дека Nirvana ќе биде групата што ќе експлодира, парите ги ставале на Soundgarden и Peral Jam и донекаде Alice in Chains.
Се разбира Nirvana станаа тоа што стана и се апсоулутно обележувачи не на гранџот не на 90-те туку на вистинското последно рок движење како и последната рок легенда. За мене лично и најдобрата група во светот без никаков сомнеж.

Сите други групи се зад нив од секој можен аспект и нивните влијание не ми се лично толку важни, затоа што целиот свој успех го базираат на успехот на Nirvana.

prvite grunge bendovi se Green River i Mother Love Bone....a inace muzikata na Green River i muzikata na P.Jam, Alice in Chains i Nirvana(t.n komercijalni grunge bendovi) se razlikuva po mnogu raboti....

За гранџот првобитната замисла била да биде андерграунд, но Нирвана откога потпишаа за Гефен и откога го издадоа Неврмајнд све отиде јабана.
Тоа прво-второ-трето место нема везе, се работи за комерцијала и за вкусови.

А, за Нирвана како "обележувачи на рок и гранџ сцената на девеесетите", баш ради тоа денес гледаме шестооделенчиња селф-лабелд "металци" што велат дека слушаат Нирвана, и Нирвана биле рок.:tapp:

За гранџот првобитната замисла била да биде андерграунд, но Нирвана откога потпишаа за Гефен и откога го издадоа Неврмајнд све отиде јабана.
Тоа прво-второ-трето место нема везе, се работи за комерцијала и за вкусови.

А, за Нирвана како "обележувачи на рок и гранџ сцената на девеесетите", баш ради тоа денес гледаме шестооделенчиња селф-лабелд "металци" што велат дека слушаат Нирвана, и Нирвана биле рок.:tapp:
Можеби таа замисла била во главата на луѓето во сиетл тоест слушателите и подржувачите. За бендовите не би го рекол тоа, а посебно не за двајцата од саб-поп кај кој што сите тие гранџ бендови и првично биле.
Нирвана не го потпишаа првиот милионски договори, нирвана се меѓу последните што го добиле договорот со голема издавчка куќа. Први биле саундгарден па прл џем па алис ин чеинс итн...

Дај боже да има навистина такви шестооделенеци што слушаат нирвана и се декларираат ко металци. Јас се што гледам се шестооделенци со розеви рамбовки и повеќе гел на косата одколку јас што имам за цел живот.
Многу металци ги слушаат нирвана поради изборот на дисторзии лаички кажано. Затоа што нирвана на некој начин се демек панк бенд со метлакси звук...како и да е неповториливи се.
Да не беа они сега буквално цел свет ќе беше мараја кери и бритни спирс.

Ама Саундгарден и Перл Џем не биле толку продавани како Нирвана.
За шестоодделенчињата, don't worry, ги има.
А за тоа последното, не им давам толкава заслуга(мада и јас со нив почнав), боље да си има бритниспирсковци и марајакеровци него фејкери, ал ме разумеш.
Не велам дека сите се фејкери, али ипак ги има у доста голем број.

Поентата ми беше дека Нирвана не биле комерцијално форсираниот бенд.
А да не беа они ние можеби не би ни знаеле за гитари веќе денеска покрај толку срање што има.

Нирвана не ни сфатија кога се искомерцијализираа, не за џабе после одредено време Кобејн избегаваше да ги свири хитовите ко СЛТС.
Ае, и ај доста оф-топик, нема смисла, за Алис ин Чеинс е темава!

Alice in Chains влаедат!!

Нирвана не ни сфатија кога се искомерцијализираа, не за џабе после одредено време Кобејн избегаваше да ги свири хитовите ко СЛТС.
Ае, и ај доста оф-топик, нема смисла, за Алис ин Чеинс е темава!

Alice in Chains влаедат!!
Алис ин Чеинс владеат...благодарение на Нирвана.

Alice in Chains се далеку подобра група од Нирвана. И нема врска успехот на Нирвана со нив. Јас си ги слушам одамна, Нирвана еднаш ми влезе во плеј листа и никад више. Реално, Нирвана се префорсирана група. Сега Курт е бетер Че Гевара, на секоја втора маица и капа го има.

Идол? Можеби.

Комерцијала? Дефинитивно.

Поентата ми беше дека Нирвана не биле комерцијално форсираниот бенд.
А да не беа они ние можеби не би ни знаеле за гитари веќе денеска покрај толку срање што има.

Prviot del sto go pisha vo pravo si.
Vtoriot del, ne mozes taka da zboris i mene Nirvana mi se vo nekolkute omileni grupi ali ipak tuka bile Metallica i Maiden taka da ke sme znaele za gitari sigurno ako ne postoele i Nirvana.

Владеат, ама далеку под Нирвана.
Од мое лично гледиште.

I od moe glediste.

Алис ин Чеинс владеат...благодарение на Нирвана.

I tuka se soglasuvam.

Alice in Chains се далеку подобра група од Нирвана. И нема врска успехот на Нирвана со нив. Јас си ги слушам одамна, Нирвана еднаш ми влезе во плеј листа и никад више. Реално, Нирвана се префорсирана група. Сега Курт е бетер Че Гевара, на секоја втора маица и капа го има.

Идол? Можеби.

Daleku podobra grupa ne mozes da kazes vo nikoj slucaj kako sto ne mozes da kazes deka Metallica se daleku podobri od Maiden i obratno. Spored tvoj vkus se podobri ali daleku podobri vo nikoj slucaj.
Vtoroto boldirano, da tocno e, ali toa ne znaci deka ne go biva :smir:
Tretoto boldirano, idol sigurno.
Cetvrtoto, i tuka si vo pravo ali pak ne znaci deka ne se kvalitetni i ne veruvam deka namerno stanale komercijala, poveke se stanati komercijala posle smrtta na Cobain i toa e sigurno...

I zaklucok na temava Alice in Chains se edna od pojakite grupi od ovoj stil i gi postuem. Ali sve bez originalna postava e bledo osobeno ako e vokalot vo prasanje...

Идол? Можеби.

Целата гранџ сцена без никаква дискусија немала да се развие да не биле нирвана. Сега ти може да си кажуваш сопствени теории за како било или за како би сакал тоа да биде, но овие работи се документирани.
Курт за некој луѓе(како мене) е најголема работа на овој свет и треба сегде да го има. Дефинитивно е подобро да има музичар на маици и капи отдколку чегевара или тито.
Prviot del sto go pisha vo pravo si.
Vtoriot del, ne mozes taka da zboris i mene Nirvana mi se vo nekolkute omileni grupi ali ipak tuka bile Metallica i Maiden taka da ke sme znaele za gitari sigurno ako ne postoele i Nirvana.
Не знам колкаво влијание би имале металика воопшто. Да не заборавиме Нирвана го тргнаа трилер на макл џексон(до ден денес најрподаваниот албум во историјата), а самото тоа е голем показател за популарноста и лијанието што тогаш почнале да го имаат.
Металика се легенди но никогаш не биле толку музички моќни.

Идол? Можеби.

Уу, колку си само во право.
Имаш зеленко од мене за ова:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom