Албанско знаме пред Влада и на граница?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Se dodeka ne se smeni grbot i znameto shto nema nishto vrska realno so Makedonskoto ke se bara se i seshto,koga ke se smeni ke ima del od sekoj etnikum vo Makedonija togash nema da se bara neshto no se dodeka Makedonija go nosi toa znamence shto mu go diktiraa cigancinjata togash normalno e da se vee Albanskoto bidejki na kraj krajeva barem nikoj ne go prinuduvashe Albanija da si smeni zname.
A za toa za glasanjeto mislam deka dur da stigne toa vo sobranie da se glasa mozebi ke dojde na red predlog zakonot za izmeni na znameto i grbot a znaejki deka toj zakon e vo listata zakoni shto ke se nosi so Badenter sprema dogovorot shto go usvoi Ali i Gvujo mislam deka ke bide podobro za site nas barem ke ima elementi i od albanskiot blok shto ke pridonesuva da bide zname na site a ne na Grcija

A бе човеку...
Една држава - едно знаме!
Нема што Албанско знаме да се вее во МАКЕДОНСКА држава.
Дома веј си го ако сакаш, што сакаш прави, ама се знае дека во државни институции и на јавни места се вее ЕДНО и ЕДИНСТВЕНО - МАКЕДОНСКОТО!

Аман бе, од што више ви пресушија сите извори за уценување и побарување и ајдеее сеа ќе измислуваме глупости.

и за грб
20050728-PavleVitezovic.jpg

:helou:
Кај грбот си згрешил, тоа е средновековниот грб на Бугарија. Збунувачко е тоа што горе пише Македонија.
Всушност, хералдичарот кој го правел овој грбовник ги сечел грбовите од некој друг грбовник (гледаш дека грбот е на лист хартија залепен на друг лист) и ги помешал македонскиот и бугарскиот грб.
Ова го пишува во една книга, не се сеќавам точно на насловот, само мислам дека е од Александар Матевски (белки го погодив:))
Ова немаше врска со темата ама јас да си кажам да не дојде до забуна.:smir:

Лавот не е бугарски.....(најголемата глупост што ја имам чуено досега)
Лавот е Македонски ....и тој ја означува победата на Македонците врз Грците.....поставен е за првпат кај битката на Херонеја...а инаку во тоа време лавовите живееле во овој дел на Европа токму во Македонија, на Балканот.......

presentation124hj4.jpg

Велам дека во тој грбовник се помешани грбовите, имено, македонскиот-црвен штит со златен лав е ставен на место на бугарскиот-жолт штит со црвен лав.
Не велам дека лавот е бугарски симбол, заправо многу земји го имаат лавот како симбол, лавот симболизира храброст итн...

Не бива симболите на два народа на едно знаме .Бо конкретниов случај ептен се коси дури и со законите на природата , лав и хиена ,не бива :nenene:

Се чудам колку сте гадни во намерите, и во ниту еден момент немате покажано желба за соживот.

Да ти беа тебе, па и на некои други намерите пола барем од моите, ќе цутеше државата. Научи се да читаш барем, ако ништо друго.

Сто пати сум ти кажал, и гзот ќе ти го купам, ако си го ставаш на продавање. Па сеа ти биди си паметен. Преку таквото ми е од муабети за национална поделба, квази-форум-патриотизам, и посочување прст кон виновникот.

Да беа македонците, Македонци, немаше да си ја кријат својата историја. Тек после 17 години искача во јавност Тиквешко востание, против Српскиот окупатор. Македончето пак србинот брат го смета. Југоносталгичари со нивната југо-политика ја донесоа Македонија во оваа состојба. Албанци знамето не го продадоа. Албанци не донесоа одлука во личните карти петокрака да стои!!!! Јебеш га, си ја сакам државата и си ја кријам личната карта у ќоше у новчаник, дека си ги поштујем законите...али петокрака чоече!!!
Македонците ги направија грците луѓе, и сеа секој викенд идат и јадат ќотек во грчка, за што?? За шопинг и куропецање "беф у грчка" муабети??

Не само што ќе веам албанско знаме, туку ако е народот толку глуп, па гласа за такви политичари, кои што ќе потпишат секакви работи, и македонското знаме ќе го тргнам од употреба. Па иди ти пцуј албанци колку сакаш.

Проста математика ти е тоа. Мнозинство македонци има во парламент, без нивни гласови, ниеден закон не поминува. Албанците може само да предложат.

Биди паметен. Разбуди се сам себеси, не ме учи мене какви намери да имам кон државава.

Вака,
1. Срамота сите ревулуционери си ги предадовме и ние ке збориме за патриотизам.
2. Ако ова не е држава Македонија и неможе да имаме свое знаме и неможе да живееме тука Прашање Каде да одиме? ( Албанците ја имаат Албанија, сите имаат матична држава) Албанците мора да го разберат ова.
3.Проблемот на Македонците е во тоа што сите се прават паметни и сите се знаат а никој ништо не презема.
4.НЕ СЛУШАЈТЕ ГИ ПОЛИТИЧАРИТЕ го караат народот !!!!! Важи за секоја националност, па дајте побогу во Америка не си го знаат претседателот. Неможе никој да ми каже дека нема барем еден пријател од друга националност. РАЗБУДЕТЕ СЕ !!!
5.Во секој народ има лоши луѓе, така да за 10 души што кажале неможеш да судиш никого.
6.На секој напад има одбрана а и обратно.
7. Религијата не учи на омраза (важи за сите религии) религијата учи на соживот. Така да се она муслимани мразеле христијани и обратно не ви држи вода. Така да подалеку рака од се што е свето.
8.Не бидете глупи кога ви е тешко да не дојде некои од парламент да ви помогне... Комшијата и другарот се тука ....

НЕ СЕ РАСПРАВАЈТЕ ЗА ГЛУПОСТ !!! Што помалку политика толку помалку омраза, а повеќе љубов.

Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom