Албанско знаме пред Влада и на граница?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ni dade ama neeeeee Skopje go sakame
Za skopje , dojdi vcera i ke go zemes :pos2: . Vaka ja sum do negde razocaran od makedonskiot narod vo globala , cel toj srbomanizam, zemanje na bugarski pasosi i sekogas pogolemo vrednuvanje na tugoto. Do koga taka? Sreka vo mene iam i crnogorski gen koisto ne mi dozvoluva nikogas i pod nikakva uslovi da se napupam. Samo znam deka tolku luge zaginale za da se stvori ovaa drzava , a nie toa neznaeme da go cenime epa cim ne znaeme da go cenime neka ni ja zemat, mozebi togas ke svatime sto sme izgubile

Za skopje , dojdi vcera i ke go zemes :pos2: . Vaka ja sum do negde razocaran od makedonskiot narod vo globala , cel toj srbomanizam, zemanje na bugarski pasosi i sekogas pogolemo vrednuvanje na tugoto. Do koga taka? Sreka vo mene iam i crnogorski gen koisto ne mi dozvoluva nikogas i pod nikakva uslovi da se napupam. Samo znam deka tolku luge zaginale za da se stvori ovaa drzava , a nie toa neznaeme da go cenime epa cim ne znaeme da go cenime neka ni ja zemat, mozebi togas ke svatime sto sme izgubile

Zlaten on...:tv:
Inaku, narodot tvoj napaten, e pod hipnoza. Pa potegni inicijativa, osvesti go.:wink:

se do togas dodeka drzavata ne se grizi za svite gragani taa e vinovnik a ne narodot na narodot mu treba pari i rabota ednostavno opstanok

a tie se polosi od nas tie od glema srbija ke stanat mala nezavisna drzavicka srbija cija himna ke bide samo sloga spasa srbov ali svi nas jeboe

ajde sega tadic na tender ke ve stavi FOR SALE soberete se na kupce srbija dava dupce

abe ti kazav so e domene ic nema greska dajte ja vie mala prespa do korca i pogradec slobodno ako sakate i kumanovo zemetesigo

Барањата (особено бесмислените) ќе кулминираат до букурешкиот самит. ДУИ се надева на поентирање кај албанското гласачко тело кое има силен национал-шовинистички набој (слично како српското '89-'99). Нормално, поради таквиот набој на гласачите, не може да се ќари рејтинг со, на пример, агилноста и сенсот на Селмани, а може многу лесно да се добијат поени кога се става цела партија во одбрана на човек кој ограбувал, силувал, убивал, држел арсенал со оружје и тн. Можеби се ближат предвремени избори, па ако гласачите се поистоветуваат себеси со убијци, силувачи... т.е. злосторници, тогаш што ќе прави ДУИ, нормално така ќе дејствува. Знамето е само еден од обидите да се ќари некој поен повеќе.
Сето тоа, до Букурешт. Бидејќи, нели предпоставката е дека на ДУИ и се дозволува постојано да дејствува против Македонија, само за да има мир у куќа, т.е. затоа што сега до Букурешт, нашите политичари мораат најјако до сега да пушат, кај МЗ. За да не' примат во тоа НАТО. Кога ќе не примат, ќе видите дека ќе се смени реториката на ДУИ, а и да не се смени, не верувам дека некој ќе ги ферма. Сега им е моментот да ќарат некој поен повеќе.
Доколку пак, не не' примат во НАТО (вето или смислат нешто друго, за да не мора Грција да се бламира со вето), тогаш мислам дека е редно да им се заблагодариме на дружење (на евро-атланците) и да гледаме своја работа. А тоа би значело излегување на виделина на многу полоши варијанти за ДУИ, за Албанците, но и за мирот во Македонија.

abe ti kazav so e domene ic nema greska dajte ja vie mala prespa do korca i pogradec slobodno ako sakate i kumanovo zemetesigo

Со вакви ко тебе се прави договор бе ...кажи...Се ќе дадеш. Па после немало да се вее знаме, ќе вее и то како.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom