POWER-MKD
Per aspera ad astra
- Член од
- 1 март 2008
- Мислења
- 4.763
- Поени од реакции
- 645
Фала богу некој сфатил шо сакам да кажамДруже луѓево не праат разлика меу ТУРБО-ФОЛК и ФОЛК музикаАца лукас ти е класичен фолк, или поновите песни Поп-фолк.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала богу некој сфатил шо сакам да кажамДруже луѓево не праат разлика меу ТУРБО-ФОЛК и ФОЛК музикаАца лукас ти е класичен фолк, или поновите песни Поп-фолк.
А зашо Томпсон не доаѓа тука?
Никад не сфатив зашто Аца Лукас:/
Луѓе, турбо-фолк е поим за Синан Сакиќ, Лепа Брена, Цеца (пред 15-20 год.), Шабан Шаулиќ, каде што има урлање а не пеење, светлуцава облека, хармоники и сл. а не типов со death-metal бенд позади него. Да, фолк е, али не е оној класичен ко од порано.
Кај виде death metal бенд позади него?Или ќе се ваѓа сељакот на таа фора,демек он рокер е,али за пари пее таква музика?
Не е сељак, џанак е, и наместо да го продава намештајот што го има по дома, он прави музика.
За негова среќа стварно го бива.
бендот што го придружува на концерти , сите се металци.. ако не си знаелл
bonus video:
види колку луге има... како бранко да ги собрал на партизанска..
![]()
Не е сељак, џанак е, и наместо да го продава намештајот што го има по дома, он прави музика.
За негова среќа стварно го бива.
Да не одлучи да идеш?!Знаеш место и време, ако треба да се растрчаме да ти најдеме гратис за у прв ред или уште подобро со акредитација, дури и ќе се поздравите.
![]()
Не знам само кој е подобар дали Миле Китич или Аца ЛукасТреба да се направи една ваква тема :smir:
:raz::cug:Повеќе собира Аца Лукас бе![]()
:raz::cug:
Немој да ми кажеш дека си му бил на концерт...Инаку има една песна бајпас, ја слушнав пред некое време, ме пресмеа. Рефренот е многу моќен!
Инаку, не знаеме која песна ќе му биде фаворит на Тончи :raz: :cug:
Тај мали црни враг,
што је у мене ушао,
по мом телу ломи, хаос прави,
чини се, о глави ради ми.
Ти си ми га слутим, послала
да би мени душу узела,
моју пропаст да би видела.
Реф.
Горим, знојим се,
за свој живот бојим се,
пулс ми пипају
где ме боли, питају
и траже, траже, жариште траже,
мали враже, жено моја.
Хоче сад са лече ме
а ја кажем, нечу, не
кад ми куцне задљи час
ти чеш бити мој бајпас.
Та мала аждаја
што ми је у снове банула
да је жена, предуго је крила
живог ме је она спасила
Ти си ми је, слутим, посла
да би мени душу узела
моју пропаст да би видела.
Реф. х 2
Ма каков Ману Чао, ова нешто нема конкуренција![]()