Аца Лукас - Метрополис Арена - 29.12.2010

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
А бе ако не ви оди и не ја слушате неговата музика, не пишувајте на темава. Колку ли е тоа тешко?!
Јас (којшто го слушам Аца Лукас) не пишувам на темите на транс изведувачите и другите видови на музика. Ете толку е едноставно.
А инаку сељаци сте вие затоа што и воопшто го користите тој збор... Ви се мери културата одма!
Иначе човекот е цар! Секоја песна му е хит и му е на место. А дали шмркал, се рокал у вена, тотално негова приватна работа (како да транс изведувачите се некои светци...)

That's the spirit! zelemko 4e ti dadim sega

тоа на фејсбук е откажано, но испразнете се јадни души искомплексирани.

Напишано од Bojan_rnr

Се ок, си праи пари типацот, му се може... една работа не ми е јасна, зашто се претставува како рокер ?
Каков црн рокер...... куче под сенка незнае да врзе.

тоа на фејсбук е откажано, но испразнете се јадни души искомплексирани.

На Влатче Морал на концертот со гратиси не можеа да ја наполнат Борис Трајковски, а за овој наркоман ќе се испотепате кој да биде у прв ред. ДА, тоа те прави човек со ниска вредност! Кога не го почитуваш твоето, а го величаш туѓото, тоа значи дека не те бива, ич!!!

Ако според тебе почитување на своите пеачи и непочитување на овие балканскиве сељачишта значи комплкс, тогаш ДА, јас сум најискомплексираната личност на оваа планета!

И добиваш црвена репутација за навреда!

Јас ќе кажам се што е од Екс-Ју не е добро е феноменално

Човекот е легенда на овие простори.

Иначе човекот е цар! Секоја песна му е хит и му е на место.

Од екс-ју не е се добро, нешто е добро нешто како ова т фолков е страшно лошо. Не можеш овој АЦА да го ставаш во ист кош со Прљаво казалиште, Црвена Јабука, ХЛадно Пиво итн. затоа што тоа е навреда за вторите.

И ај кажете ми по што е легенда човеков ? Како проценивте дека песните му се хит и на место ?

Од екс-ју не е се добро, нешто е добро нешто како ова т фолков е страшно лошо. Не можеш овој АЦА да го ставаш во ист кош со Прљаво казалиште, Црвена Јабука, ХЛадно Пиво итн. затоа што тоа е навреда за вторите.

И ај кажете ми по што е легенда човеков ? Како проценивте дека песните му се хит и на место ?

Па кој рече дека Аца спаѓа во ист кош со Прљаво Казалиште и Црвена Јабука?! Еве конкретно јас го слушам и Аца и Прљаво Казалиште. И многу нормално дека нивната музика се разликува.

Јас Аца го нареков цар затоа што лично мене многу ми се допаѓа како пее, неговиот глас, ми се допаѓа текстот на песните (во кои јас најчесто се пронаоѓам), инструменталната музика на песните и др.
Песните му се хит во неговата област. Неможеш да бираш хит помеѓу Аца Лукас и The Prodigy, нели!? А дека песните му се на место, тоа веќе реков - поради тематика на којашто тој пее.

На Влатче Морал на концертот со гратиси не можеа да ја наполнат Борис Трајковски, а за овој наркоман ќе се испотепате кој да биде у прв ред. ДА, тоа те прави човек со ниска вредност! Кога не го почитуваш твоето, а го величаш туѓото, тоа значи дека не те бива, ич!!!

Ако според тебе почитување на своите пеачи и непочитување на овие балканскиве сељачишта значи комплкс, тогаш ДА, јас сум најискомплексираната личност на оваа планета!

И добиваш црвена репутација за навреда!

Says the guy with Megan Fox on the avatar. Продавај патриотизам на некој друг, ако си ги смешал вредностите твоја работа. Ќе одам таму кај што сакам и таму кај што ми одговара. Ако не ти се свиѓа не коментирај и не замарајте со продавање некоја култура која патем ја немате.

И во тие што ги нарекуваш сељачишта спаѓаме сите затоа што сите сме балканци, доста глумите европски крем кога не сте.

И збориме за вкус, а за вкус не се збори. Исто како да ми викаш зошто не јадеш лук и да почнеш да ме вреѓаш дека сум будала и ретардиран. Чудни луѓе ебаго.

И репутацијата ми е се во животот, само што ми го уништи.

here-we-see-the-forum-troll-i-would-say-go-for-the-balls-but-demotivational-poster-1270284136.jpg

И збориме за вкус, а за вкус не се збори

За вкус се зборува ако си добро поткован, музички, а за турбо фолк не можеме да кажеме дека е нешто добро во таа музика освен 'граѓаните' симнати од планината на овој Балкан никој друг не го слуша и многу е лошо
кога турбото се кажува дека е некоја еволуција на традиционалната музика, тоа едноставно уништување на традиционалната музика, а овие самонаречени легенди благе везе немаат, али битно е народ да се весели, што и да е покажи ноџе, цице, запеи дека ако она не ти се врати, спремен си ако не пола ама четврт град да го запалиш итн. И незнам што има толку весело во таа музика што може да те расположи ама стварно незнам, можеби стиховите што кажуваат дека на него му е толку многу тешко да он ќе се фрли кај крокодилите во зоолошка, па ти психички си викаш, остај имало побетер и од мојата ситуација па тоа те развеселува на некој начин.

Па кој рече дека Аца спаѓа во ист кош со Прљаво Казалиште и Црвена Јабука?!

Тоа го кажа Златко_Македон кога ги наброи сите во еден кош дека биле океј.

Иначе зашто не слушате од Макдонските новокомпоновани колку што знам и такви има ама никој не ги слуша. Српските со поокеј. Абе знам дека за вкусови не се разговара, на некој му е вкусна некоја храна на некој не. Некој слуша некаква музика некој не. Е сега проблемот тука е каде гледате музика и паметен текст ?

Зашто бил рокер пред да почне да пее турбофолк. Може да се каже дека е рокер по вокација, ама заработува од друг правец на музика.:)
Ахххх... тежок е рокерскиот живот. Ова демек му се гади од сите песни до сеа шо ги направил, али мора кутриот да заработи за живот некако, иначе дома само рок слуша жими мајка. Смешен е. :)

btw Жаре берберот пак ќе му биде предгрупа ? :smeshko:

Децо, без хејт молам.
Јас не сум бил на концерт на Аца, ама можам да го пренесам мислењето на другар ми Џото кој беше испратен од работа да го фотографира неговиот последен концерт во Скопје. После концертот другарчево закачи кај него на ФБ фотка од концертот и под тоа напиша ЦАР! (или нешто слично).

Патем, бидејќи премногу ојдовте офтопик, ќе остане темава тука, ама заклучена, чисто за можеби еден ден ако научите како да дискутирате на форум, да видите какви зелени сте треселе во младоста.

Значи бидејќи Аца ќе дојде во Скопје на 29ти ја отворам темава. Карта ќе биде 500 денари... и то

И дискутирајте културно, молам.

Од А1 за да нема забуни во врска со картата ја направија оваа монтажа :)
exc-aca-lukas-kesh.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom