Аца Лукас - Метрополис Арена - 29.12.2010

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
скуп бе лани за 250 или 300 беше ... :D а пак истите песни ке ги пее

Ако сум во државава и ако не сум спречен на некој начин ќе одам дефинитивно. Тоа ќе биде Нова Година пред Нова година па и подобро. Заедно со мајсторот да ги запееме-Беле руже, Кома, Лешче, Нешто против болова, Пао сам на дно, Нисам преживео, Кафана на Балкану, Хилјаду пута, Бај пас, Лична карта, Ако мислиш, Чивас и многу други... Затоа што еден е Аца Лукас и атмосферата што ја прави.

Најдете го натрапникот(Аца Лукас)

И ај кој ја пеј поубо? :)

Многу ме нервира, луѓе, демек - Не можам да ве сватам како можи да ви се бендисува овие песни....
Е МОЖИ БЕ БРАТ, колку сакаш негирај се ти самио, ама потекнуваш од ова подрачје, најблизок ти е овај мелос, да не речам во ДНК-та ти е. Не можи тебе поблизок Jazz, да ти биди, ко роден си на балканот, и растиш со балкански менталите, мелос и така натаму. Многу полесно е да се пронајда во балканска музика, него во странска, оти и самите пејачи потекнува од балканот, и самите пејачи црпат инспирација од балканот.
А вие, само сте во ФИЛМ, во ништо друго. Можи овде да скокате, и да се занесувате, демек јас вака јас така, ама исти сте ко онај на Македонскион Идол што беше, демек вика: -Јас пејам само рок, и ништо друго. ......и оди пред жириво да пеј, го прашува, која песна ќе ја пејш, и овај имаш - Оливер Драгоевиќ.
Е ИСТИ СТЕ ВАКВИ!!!! ВО ФИЛМ ВЛЕЗЕНИ.

Не велам не, има некој музичари што и јас не можам да ги слушам, ама не му држам лекција на тие што ги слушаат, дека тие врска немаат.

он-топик: Имам на Аца Лукас појдено, во Херцег Нови, собираше некаде 2-300 луѓе во кафичот. Поубо досега си немам поминато. ЦАР Е. Атмосвера онака во живо, во живото немам видено. Ако тогаш новиов албум му беше пресен, и не ги знаев песните, од атмосверата се ежев...

Ваа му е добра и вибрационо ми одговара моментов:

незнам зашто али некако не го доживувам како турбофолкер...

турбофолк за мене е ова цигансково што има 500.000 гледаност и 150 лајкови наспроти 40 дислајкови

Исти Q друга димензија.За мене човекот е најобичен сељак и никад не би слушаш негова музика и никад не би одел на негов концерт.

Му знам само една песна..Лична Карта мислам дека се викаше.
Ко бев дете,баба ми за родендени ми ја нарачуваше на Кис телевизија,да се радуам..

Ако Лукас пее турбо-фолк, јас сум космонаут :)

п.с ако е до 400 идам

Ако Лукас пее турбо-фолк, јас сум космонаут :)

п.с ако е до 400 идам

Кажи кога пак ќе леташ кон вселенската станица, да ти мафтаме со рачиња кога ќе полетуваш од космодромот. :wink:

Де бе што сте се расплукале по аца лукас, убај песни си има чоекот, сеа послендо време ова албумите му се чист турбо фолк, човекот е успешен затоа што е наслушан од музика во приватен живот има типот бенд што свират рок, џезер си е во крв, што значи од поеќе стилови прави нешто и испаѓа добро. Не е канта човекот, и пак поквалитетен е од овие Синан Сакич, Шемса, Сека Алексич и други глупаци шо појма немат од музика, на музички план е добар и зато има успешни концерти. Цеца можи вода да му носи:)

Maло загревање нешто пред големио настан

Кажи кога пак ќе леташ кон вселенската станица, да ти мафтаме со рачиња кога ќе полетуваш од космодромот. :wink:
Луѓе, турбо-фолк е поим за Синан Сакиќ, Лепа Брена, Цеца (пред 15-20 год.), Шабан Шаулиќ, каде што има урлање а не пеење, светлуцава облека, хармоники и сл. а не типов со death-metal бенд позади него. Да, фолк е, али не е оној класичен ко од порано :).

Луѓе, турбо-фолк е поим за Синан Сакиќ, Лепа Брена, Цеца (пред 15-20 год.), Шабан Шаулиќ, каде што има урлање а не пеење, светлуцава облека, хармоники и сл. а не типов со death-metal бенд позади него. Да, фолк е, али не е оној класичен ко од порано :).

Друже луѓево не праат разлика меу ТУРБО-ФОЛК и ФОЛК музика:) Аца лукас ти е класичен фолк, или поновите песни Поп-фолк.
И многу ме иритират мислењата шо ги глеав поназад во темата, “Еееј селјачишта ќе одат, еее само овие идат, никој не одел на влатче, никој не одел на елена ристеска, не сме поштувале наше сме поштувале туѓо“ Тоа се живи глупости, јас скоро редовен сум на транс журки,секој викенд киснам во хард рок, слушам и Рап музика, па никоаш не сум плукал ни на ваква ни на таква музика како ми одговоара така слушам.

Во Германија да живејте на пример, кај шо секој ден идат којзнае колку бендови и кој знае какви почнувајќи од метал ,транс, па до некој тежок фолк никој не застанал да се буни еееј овај ќе иди. Сигурно нема да ви го пресече патот како црна мачка аца лукас, така да за секој има по нешто пошто не сме сите од фотокопир извадена па исто да сакаме, туку сме различни. На кој му чини Лукас оди на него кој сака на Легијата ете го на 18-ти во мкц итн:)

Музиката еволуира. И Лејди Гага се облекува во светлуцаво па никој не кажа дека е турбо-фолкерка. Патем бендот на Аца се стари рокери, за металите кои ги наведе, имаш теми во Музика, прочепкај таму. Иако се сомневам дека ќе издржиш повеќе од 2 видеа по една минута.

А дека Аца и бендот знаат да прават убави концерти, ми имаат потврдено и момци кои не ја слушаат неговата музика, ама мораат да идат (тонци, фото-репортери).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom