A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
RTL каналите вредат за сите пари.

RTL каналите вредат за сите пари.
Можеби вредат, но добро би било и RTL Crime и RTL Passion да ги додадат во пакетот, а не само RTL Living, како и основните RTL канали :)[DOUBLEPOST=1430209473][/DOUBLEPOST]„Близу“ купи пет компании во Струмица, Кичево, Радовиш и Куманово

Телекомуникацискиот оператор „Близу“ купи пет компании во Струмица,Кичево, Радовиш и Куманово.
Станува збор за струмичките „Нет-кабел“ и „Кабел нет“, кумановската „ИП системс“, радовишката „Студио андес“ и кичевската Каблекалл“.
Сите компании се од областа на телекомуникациските услуги.
Комисијата за заштита на конкуренцијата која ја оценуваше законитоста на оваа концентрација на на пазарот се произнесе дека таа е во согласност со Законот за заштита на конкуренцијата.

Извор Емагазин

И официјално овие компании станаа дел од Blizoo, како и тие неколку претходно. Битолскиот оператор најверојатно во наредниот период ќе биде одобрен за купување, бидејќи максималниот рок е 90 дена. Само ме интересира, кога и официјално blizoo ќе соопшти дека својата дејност ја проширува и во другите градови. Другар од Илинден (каде што беше купен оператор) вели дека Blizoo постојано копаат и поставуваат кабли.

Последно уредено:
Ова ширење со ненормалан брзина, оптика, трупање на HD канали, ефтини цени, купување на локални конкурентски оператори и друго се должи на тоа што се под Вип, и имаат многу пари за вложување. Многу ми е драго што телекомот(T-Home) почнува да добива конкурент со национална покриеност(ако ништо друго, овие од Близу се стремат да покријат се што можат). Еве кај мене ново е тоа што 50 мегабити пакет може да се купи во Куманово, а на одредени места може и 150 мегабити пакетот(пред помалку од година дена, максимум беше 20 мегабити). Аналогната се гаси, дигитална има поволности. Многу повеќе се види што работат овие австријци, отколку претходните газди.
Како што знам, кабелските во Кочани беа први купени, они веќе имаат листа на канали како во Штип, ваљда сега салон треба да се отвори таму. За другиве градови има време.

Нели Синестар и НВО ги има на бум тв, а тие се исти споственици со близу, значи ли тоа дека може наскоро да ги има и во понудата на близу?

Нели Синестар и НВО ги има на бум тв, а тие се исти споственици со близу, значи ли тоа дека може наскоро да ги има и во понудата на близу?
Чекај малку, не брзај :)
Сеуште не се споени Телеком Словенија (One и boomTV) со Телеком Австрија (VIP и blizoo) :)
А дали после спојувањето ќе може да ги гледаме и овие канали на blizoo навистина не знам, но според мене би требало да може, исти оператор тогаш ќе бидат :unsure:

Некој се доплаќа за BOX пакетот? Според мене, ова за Близу е пропадната инвестиција, бидејќи на каналиве нема ништо посебно. Подобро ќе беше HBO да го ставеа, барем даваат поасални филмови за разлика од овие, а сумата би била иста (за доплата). Мора да си ја подобрат филмскава понуда, да ги воведат Cinestar.

Сеедно е дали САили ресивер се доплаќа 200 ден. Барем така беше во декември кога земав. Те прашуваат само што сакаш.

150 e za sd resiver (ja go imam toj) 200 za CA modul i 250 za HD resiver. Ova bea cenite pred 2 meseci koga zedov 2 resiver...

169.49 денари без ДДВ, односно 200 денари со ДДВ за кабелски рисивер за втор телевизор, вака пишува на последната сметка што ми е пристигната за март 2015.

Цената е иста и за кабелски CA модул за LCD или плазма телевизор со сопствен DVB-C декодер.

Чекај малку, не брзај :)
Сеуште не се споени Телеком Словенија (One и boomTV) со Телеком Австрија (VIP и blizoo) :)
А дали после спојувањето ќе може да ги гледаме и овие канали на blizoo навистина не знам, но според мене би требало да може, исти оператор тогаш ќе бидат :unsure:

Имаат ист сопственик - Телеком Австрија, но и доколку биде одобрено нивното спојување, сепак Близо ќе продолжи да функционира како независен ентитет, а Боом ТВ ќе остане под идниот заеднички оператор во кој ќе се спојат Вип и ОНЕ, тоа во повеќе наврати го имаме повторено во оваа тема на форумов.

Некој се доплаќа за BOX пакетот? Според мене, ова за Близу е пропадната инвестиција, бидејќи на каналиве нема ништо посебно. Подобро ќе беше HBO да го ставеа, барем даваат поасални филмови за разлика од овие, а сумата би била иста (за доплата). Мора да си ја подобрат филмскава понуда, да ги воведат Cinestar.
Абе знаеме сите што треба, ама овие од blizoo не знаат очигледно :)

Имаат ист сопственик - Телеком Австрија, но и доколку биде одобрено нивното спојување, сепак Близо ќе продолжи да функционира како независен ентитет, а Боом ТВ ќе остане под идниот заеднички оператор во кој ќе се спојат Вип и ОНЕ, тоа во повеќе наврати го имаме повторено во оваа тема на форумов.
Па не сум сигурен, сепак при пријавата за спојување до Комисијата што е испратено, стои и blizoo во предлогот.
Се` до крај ќе биде според мене неизвесно, до тогаш ќе погодуваме како што ќе биде :)

Јас колку што имам читано е дека Бум останува одвоен иако е услуга од истиот спственик на Телеком Австрија а Близу го земаат Вип за да се спојат во едно. Мислам дека нема да им се исплати Бум да го работат со толку малку канали и што нема можност за повеќе функции.

Според мои размилувања, а мислам и на некои други членови, поверојатно е и blizoo и boomTV да бидат заедно во one.VIP.
Близу да се користи кај што ќе има мрежа, додека бумот да биде достапен кај што нема кабел.
А како што рече и @MARCELLO , не се исплати само бумот да го имаат, бидејќи со едвај три мултиплекси располагаат и со мал број на канали. Ако се оди според би било поисплатливо и подобро :)

Според мои размилувања, а мислам и на некои други членови, поверојатно е и blizoo и boomTV да бидат заедно во one.VIP.
Близу да се користи кај што ќе има мрежа, додека бумот да биде достапен кај што нема кабел.
А како што рече и @MARCELLO , не се исплати само бумот да го имаат, бидејќи со едвај три мултиплекси располагаат и со мал број на канали. Ако се оди според би било поисплатливо и подобро :)

Супер, поужасна комбинација - здравје.

Причина повеќе за да не биде одобрено спојувањето на Вип и ОНЕ, бидејќи и вака Боом ТВ и Близо не нудат баш најасални ТВ канали, па уште и да се спојат и да се намали конкуренцијата, што ќе биде поразително за корисниците.

Причина повеќе за да не биде одобрено спојувањето на Вип и ОНЕ, бидејќи и вака Боом ТВ и Близо не нудат баш најасални ТВ канали, па уште и да се спојат и да се намали конкуренцијата, што ќе биде поразително за корисниците.
Јас го кажав моето мислење, ова е твое. Како и да е, и вака и така исто ќе биде. Се` додека не дојде некој нов оператор на IPTV нема да имаме сериозна конкуренција. Телекомот доколку намали тоа ненормалните цени и понуди нови ТВ канали кои се квалитетни, тогаш може и ќе има мала конкуренција, но до тогаш ништо. Затоа и според мене нема да има проблем да се оди по мојата логика, бумот и близу да бидат едно.

а кој оператор во мк нуди сјајни канали, сите си имаат свои предности и мани

а кој оператор во мк нуди сјајни канали, сите си имаат свои предности и мани

Точно, но тоа не е оправдание за да се спојат двајцата лошотилаци Близо и Боом ТВ.

Но еве, да речеме дека ќе се спојат.

Мислиш дека нивното спојување ќе значи една иста понуда за нивните корисници, односно дека и ние од Близо ќе дочекаме да гледаме FOX Movies, FOX Crime, AXN, Cinestar и HBO, само бидејќи Боом ТВ ги нуди истите ?

Мојот одговор е НЕ.

Но еве, да речеме дека и Близо ќе почне да ги нуди истите тие ТВ канали.

Мислиш дека барем за FOX Movies, FOX Crime и за AXN нема да мораме да плаќаме дополнително ?

Јас велам НЕ, бидејќи Близо не се таков тип на фирма која се откажува од дополнителен профит.

Или па можеби ќе им текне да ни понудат опција да се откажеме од рамковнистичките ТВ канали во замена за 24 Kitchen, AXN, Jugoton и VH1 ?

Јас мислам НЕ.

Така да, според моето лично мислење, евентуалното спојување на Близо и Боом ТВ нема да донесе ништо добро.

Ти-Хоум, Телекабел и останатите кабелски и дигитални оператори низ Македонија не се баш цвеќиња за мирисање, но сепак се конкуренција, додека со евентуалното спојување на Близо и Боом ТВ, остануваме со еден телевизиски оператор помалку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom