A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Znam deka treba telefon za adsl ama muabetot mi bese t.e prasav dali ke ima telefon ako nema internet ili slicno..mi odgovorija deka ke ima (valjda) :))))
Нема врска едно со друго,може да е паднат некаде некој сервер и да нема интернет, но тоа не значи дека нема да има и телефон...е тоа е кога се има непотизам,вработува кој кого сака,а тие(вработените)неможат да одговорат ни на 10 % од задачите што ќе им се зададат,да не зборувам за тоа со колкаво знаење располагаат.
Инаку 6 цели години сум на ONE,претходно на ОН.Нет и да сега не сум имал ама баш никаков проблем со интернетот(ниту со телефонот :) ).

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Нема врска едно со друго,може да е паднат некаде некој сервер и да нема интернет, но тоа не значи дека нема да има и телефон...е тоа е кога се има непотизам,вработува кој кого сака,а тие(вработените)неможат да одговорат ни на 10 % од задачите што ќе им се зададат,да не зборувам за тоа со колкаво знаење располагаат.
Инаку 6 цели години сум на ONE,претходно на ОН.Нет и да сега не сум имал ама баш никаков проблем со интернетот(ниту со телефонот :) ).
Абе едвај се стабилизира WADSL нетов, два дена го прават и едвај го направија некако. А јас си мислев дека е до мојата антена проблемот. :D
Треба повеќе да работат и да примат вешти и поучени работници. :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
Se slagam so tebe skroz...jas prv pat koristam od one (doma) ama koristev nivni net od pocetok vo internet kafe kaj sto rabotev i sum zadovolen opsto iako drugi se zalat ama se zavisi koj kade e....:)
--- надополнето: 19 март 2012 во 21:36 ---
Абе едвај се стабилизира WADSL нетов, два дена го прават и едвај го направија некако. А јас си мислев дека е до мојата антена проблемот. :D
Треба повеќе да работат и да примат вешти и поучени работници. :)
Najpametno ti e ako si vo moznost da si se prefrlish na ADSL za da nemash takvi problemi...btw imam koristeno WADSL pred godini duri uste bese on.net..i togash ne cinese :)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
1. Значи Zakon od Skopje зборува за WADSL и тој се разликува од АДСЛ во многу нешта и во самата негова понуда убаво си пишува дека дека брзината му е 1024 Kbps/128 Kbps и поради тоа што приемот му е преку антена нормално е да се очекува да паѓа поготово ако е инсталирана на некое место каде што и пречат згради ,дрва...итн.
2. Технички и тоа како има врска должината и дебелината на кабелот со конекцијата.Колку е поголема должината се препорачува да се стави подебел кабел(обично чим должината е поголема од 10-15 метри треба да се постави телефонски кабел со поголема дебелина од оној обичниот телефонски.
3. Ти користиш 6 години и не ти паѓа интернетот ,ама користиш како што и самиот кажа АДСЛ што е неспоредливо како што кажав со ВАДСЛ.
Штом споменав, сплитер и рутер тогаш јасно е дека говорам за АДСЛ. Незнам како е тој кабел подебел но се обидов и со телефонската линија директно во рутер да ја ставам, но и така не стоеше стабилен нетот. Постојано се дисконектира!

Јас мислам дека целата фрка што се случува со ОНЕ е уствари саботажа од т-хоум. Со братучет ми сме на 200 метра растојание, кај мене никогаш не се случило да имам проблем со телефонската линија и со нетот воопшто а кај него еве веќе 2 месец партал му е нетот.

Сум инсталирал нет(т-хоум кол анд сурф, 3 макс) над 30 пати по комшии и пријатели и никогаш не се случило да биде нестабилен интернетот. Ова е првпат да инсталирам нет кај Оне и се е мизерија. Техничката поддршка е за никаде, по 30 мин се чека!

Додека да пријавуваш кај нив дефект, па додека дојдат техничарите кој патем се од т-хоум, па додека пријавиш кај АЕК ќе поминат 3 месеци за кои ќе мора да платиш претплата и пак на крај нема да ти чини услугата, а ако решиш да раскинеш договор ќе ти бапнат пенали!

Член од
20 јануари 2009
Мислења
659
Поени од реакции
550
При секое стартување на Виндоуз 7ка, не сум автоматски конектиран на мрежата, него треба да одам и да ја барам, иако претходно имам одбрано за автоматско поврзување кога мрежата е во близина, и поврзувањето оди многу бавно, и секогаш добивам порака: It takes more then usual.... any help? се работ за TP Link

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
--- надополнето: 20 март 2012 во 13:15 ---
Se slagam so tebe skroz...jas prv pat koristam od one (doma) ama koristev nivni net od pocetok vo internet kafe kaj sto rabotev i sum zadovolen opsto iako drugi se zalat ama se zavisi koj kade e....:)
--- надополнето: 19 март 2012 во 21:36 ---

Najpametno ti e ako si vo moznost da si se prefrlish na ADSL za da nemash takvi problemi...btw imam koristeno WADSL pred godini duri uste bese on.net..i togash ne cinese :)
Ма каков АДСЛ, ако отидам на АДСЛ секој ден ќе немам телефон. Ај, кога ќе ми истече договорот идам на Т-хоум, ОНЕ веќе се изгуби со интернетот. :)
Штом споменав, сплитер и рутер тогаш јасно е дека говорам за АДСЛ. Незнам како е тој кабел подебел но се обидов и со телефонската линија директно во рутер да ја ставам, но и така не стоеше стабилен нетот. Постојано се дисконектира!

Јас мислам дека целата фрка што се случува со ОНЕ е уствари саботажа од т-хоум. Со братучет ми сме на 200 метра растојание, кај мене никогаш не се случило да имам проблем со телефонската линија и со нетот воопшто а кај него еве веќе 2 месец партал му е нетот.

Сум инсталирал нет(т-хоум кол анд сурф, 3 макс) над 30 пати по комшии и пријатели и никогаш не се случило да биде нестабилен интернетот. Ова е првпат да инсталирам нет кај Оне и се е мизерија. Техничката поддршка е за никаде, по 30 мин се чека!

Додека да пријавуваш кај нив дефект, па додека дојдат техничарите кој патем се од т-хоум, па додека пријавиш кај АЕК ќе поминат 3 месеци за кои ќе мора да платиш претплата и пак на крај нема да ти чини услугата, а ако решиш да раскинеш договор ќе ти бапнат пенали!
Имаш право, ОНЕ Е ПРОПАСТ. Јас штом ми заврши договорот идам на Т-хоум. Ама имам уште две години додека да ми заврши договорот. :D Ама видов дека пенал е 3500 денари и малце е скапо, јас не знам зошто толку скапо. Ама ќе им фрлам 3500 и ќе бегам од нив. :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
При секое стартување на Виндоуз 7ка, не сум автоматски конектиран на мрежата, него треба да одам и да ја барам, иако претходно имам одбрано за автоматско поврзување кога мрежата е во близина, и поврзувањето оди многу бавно, и секогаш добивам порака: It takes more then usual.... any help? се работ за TP Link
A da probashe da go resetirash ruterot na fabricki setinzi i pak nanovo da da go setirase? mozda nema vrska ama probaj si :) i probaj so drug laptop ili komjuter...btw jas so modem sum i neznam sho e kaj e so ruterive :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
A da probashe da go resetirash ruterot na fabricki setinzi i pak nanovo da da go setirase? mozda nema vrska ama probaj si :) i probaj so drug laptop ili komjuter...btw jas so modem sum i neznam sho e kaj e so ruterive :)
Ееее мене ми требаше цала година за да го научам цел рутер. И сеуште не знам дали се сум научил. :D

Член од
20 јануари 2009
Мислења
659
Поени од реакции
550
Ееее мене ми требаше цала година за да го научам цел рутер. И сеуште не знам дали се сум научил. :D
добив стандард одговор: ресетирај рутер! и истото и сега моментално звонам и секако: „Сите наши оператори во моментов се зафатени. Ве молиме останете на линија и почекајте вашиот повик да биде превземен од првиот слободен оператор. Ви благодариме за разбирањето“

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
добив стандард одговор: ресетирај рутер! и истото и сега моментално звонам и секако: „Сите наши оператори во моментов се зафатени. Ве молиме останете на линија и почекајте вашиот повик да биде превземен од првиот слободен оператор. Ви благодариме за разбирањето“
Па причекај друже сигурно некој ке ти се јави ,само не си фер друже што не ни го кажуваш и остантиот разговор :pos:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
Pa nema koj znae sto da se pravi..resetiranje ruter..proba so drug laptop ili pc ako e isto pak...togash problemot e za one :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ау, тоа више на памет го знам, не ми го спомнувај. :D

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.448
Поени од реакции
5.538
Hmm One pocna da nudi mobilen post paid i pre-paid internet 2Gb za 150den i 4Gb za 400den so brzina do 14mbits
A ja momentalno plakam 400den za 0,5 mbits pre paid fiksen internet :D
Nego me interesira ova Intervalov na tarifiranje od 10kb, na koj princip se vodi toa...Protokov e regularen kako i kaj zemskive linii ili ima nekoj zafrkancii?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Hmm One pocna da nudi mobilen post paid i pre-paid internet 2Gb za 150den i 4Gb za 400den so brzina do 14mbits
A ja momentalno plakam 400den za 0,5 mbits pre paid fiksen internet :D
Nego me interesira ova Intervalov na tarifiranje od 10kb, na koj princip se vodi toa...Protokov e regularen kako i kaj zemskive linii ili ima nekoj zafrkancii?
my ass таа брзина ќе ја добиеш на 3G, со 3Mbps максимум да си задоволен.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
my ass таа брзина ќе ја добиеш на 3G, со 3Mbps максимум да си задоволен.
Денес ми иде 4.5 мбс. Пред тоа највеќе 2.5 беше, просек 1.5.
Иначе се осеќа разлика тоа што е сеа и тоа што беше...

Kajgana Shop

На врв Bottom