A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
корисник 3-4 години(фиксна+нет),редовно платени сметки,пред некој месец ме префрлија на неограничениот нет(со фер договор нели),а фиксната телефонија си остана.....се јавиле да кажат дека има 3000 бонус,ама примателот на пораката не знае да ми објасни поточно :icon_mrgr:

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Колку години си корисник кај нив?
Редовно ли ги плаќаш сметките?

Мене на 09.03 ми заврши договорот со нив и сега не сум обврзан, па можам кога сакам да се префрлам на некој друг оператор, ама размислувам за варијанта 2во1 или 3во1 пакет, па ќе видам што ќе испадни.. и ме интересираше како следува тој бонус, бидејќи повеќе години сум нивен корисник, прво на он нет, па сега кај уан..
Ако некој знае нека објасни подетално.

Иначе нетот си е во ред, да се надоврзам на постовите од погоре :)
Едноставно ти даваат одреден износ тој износ да го искористиш за купување на мобилен телефон , фото апарат и сл. можеш и да доплатиш но можеш да ги искористиш за намалување на претплатата да речеме имаш претплата од 1000 денари а си добил поради лојалност 3000 денари во следните 6 месеци ќе плакаш само 500 денари

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Здраво на сите. Кој планира да зима интернет од ОНЕ, нека земе само АДСЛ, во никој случај нека не зима ВАДСЛ. Јас имам ВАДСЛ и нон стоп паѓа конекцијата и интернетот дига само 1mbps. А знае ли некој да ми каже дали може да се префрлам од АДСЛ во ВАДСЛ? И дали за АДСЛ даваат вајрлес рутери, пошто интернетот го користам на лаптоп?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Здраво на сите. Кој планира да зима интернет од ОНЕ, нека земе само АДСЛ, во никој случај нека не зима ВАДСЛ. Јас имам ВАДСЛ и нон стоп паѓа конекцијата и интернетот дига само 1mbps. А знае ли некој да ми каже дали може да се префрлам од АДСЛ во ВАДСЛ? И дали за АДСЛ даваат вајрлес рутери, пошто интернетот го користам на лаптоп?
Можеш да се префрлиш од ВДСЛ во АДСЛ само ќе ти треба телефонска линија или можност за тоа, инаку да даваат вајрлес рутер јави се на 181 и ќе ти кажат се што ти е потребно .

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Сеа се јавив и ми рече дека може и дека ако имам тоа како штекер што е од телеком и кабел и ќе ми поврзат и тоа е се. Сеа ќе треба да идам до салон за да поднесам барање за замена за да дојдат и да ми средат.

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
корисник 3-4 години(фиксна+нет),редовно платени сметки,пред некој месец ме префрлија на неограничениот нет(со фер договор нели),а фиксната телефонија си остана.....се јавиле да кажат дека има 3000 бонус,ама примателот на пораката не знае да ми објасни поточно :icon_mrgr:
И јас добив бонус 3000 ден ама ми стигна неколку дена откако го сменив пакетот во Тотал, и кога отидов да го искористам бонусот ми викаат важел само за продолжување на стар договор, односно да сум го продолжил стариот договор на 2 години (или можеби е помалку од 2 години) наместо да сум направил промена на пакетот ќе сум можел да го искористам бонусот, а јас бидејќи мигрирав неможев да земам ништо.

Ми рекоа може или нов пакет или бонус, не може двете. :(

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Џабе те израдувале. :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
А баш почнав да планирам што да земам :D, и се изначекав во салонот кога ми вика не важи. :(
Хаххаа, абе они мора да имаат корист и цел од бонусот, целта им била да го продолжиш договорот. :D

Член од
20 јануари 2009
Мислења
659
Поени од реакции
550

од денес нивни корисник, прв впечаток - прилично задоволувачки, уште та грижа за корисници да не е толку зафатена!

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

од денес нивни корисник, прв впечаток - прилично задоволувачки, уште та грижа за корисници да не е толку зафатена!

Исто и јас,корисник од средата,само да не не заебат по некое време да ни го цвикнат поспоро.
Сакав да ве прашам вие што имате Fix/Net/Tv Total,така некако се викаше со 400гб трансфер,дали е вистина дека после 40гб ја намалауваат брзината?
Така слушнав од луѓе па да си прашам :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.999
Поени од реакции
16.471
Немам јас таков пакет, ама знам дека нема да ти ја намалат брзината после 40гб.
А за после 400гб можно е, ама кешки истроши ги ти тие 400гб, ако можиш :D

Иначе и кај мене брзината е стандардна, ни помалце ни повеќе.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Немам јас таков пакет, ама знам дека нема да ти ја намалат брзината после 40гб.
А за после 400гб можно е, ама кешки истроши ги ти тие 400гб, ако можиш :D

Иначе и кај мене брзината е стандардна, ни помалце ни повеќе.
Не а?
Тогаш,all hail the torrents! :D :D :D :D :D

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
хмм,треба да направам некои сетинзи или да одам во Оне да ја достигнам вашата брзина ?!

Kajgana Shop

На врв Bottom