A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
14 март 2010
Мислења
16.999
Поени од реакции
16.471
Не а?
Тогаш,all hail the torrents! :D :D :D :D :D
Ај да те видам..:D
хмм,треба да направам некои сетинзи или да одам во Оне да ја достигнам вашата брзина ?!
Јави им се на 181 и кажи им дека не ја добиваш таа брзина која стои во договорот, или пак толку ти подржува линијата. Ама јави им се, досадувај им.
Торент со колку ти иде највеќе?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333

Исто и јас,корисник од средата,само да не не заебат по некое време да ни го цвикнат поспоро.
Сакав да ве прашам вие што имате Fix/Net/Tv Total,така некако се викаше со 400гб трансфер,дали е вистина дека после 40гб ја намалауваат брзината?
Така слушнав од луѓе па да си прашам :)
Да ти потврдам дека не е точна таа информација што си ја чул, јас сум на тој пакет, не паѓа брзината, дури ни по 400гб нема да ја спуштат бидејќи секој гигабајт потоа се доплаќа екстра, ако си мајстор до таму да стасаш.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
taze mereno:

a torenti odat 300kb-760kb (od privatni trakeri nad 700 standard)

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101

Исто и јас,корисник од средата,само да не не заебат по некое време да ни го цвикнат поспоро.
Сакав да ве прашам вие што имате Fix/Net/Tv Total,така некако се викаше со 400гб трансфер,дали е вистина дека после 40гб ја намалауваат брзината?
Така слушнав од луѓе па да си прашам :)
Nema da ti bide posporo po nekoe vreme kako sto ti e sega na pocetok taka ke ti bide i jas se plasev od toa na pocetok.Posle 40 gb ne se namaluva brzinata tuku se naplatuva sekoj dopolnitelen gigabajt 50 denari.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Здраво на сите. Кој планира да зима интернет од ОНЕ, нека земе само АДСЛ, во никој случај нека не зима ВАДСЛ. Јас имам ВАДСЛ и нон стоп паѓа конекцијата и интернетот дига само 1mbps. А знае ли некој да ми каже дали може да се префрлам од АДСЛ во ВАДСЛ? И дали за АДСЛ даваат вајрлес рутери, пошто интернетот го користам на лаптоп?
Дечки точно е ова? Зошо братучетми го зеде тој пакетот 3 во 1 од 1000 денари и никако да му се опорави интернетот(прва инсталација на тел. линија), му паѓа на секои 2 минути. Се јавил на 181 и му пратиле екипа, а ови пак торковциве утврдиле дека кабелот што иде од рутер до сплитер бил премногу долг. Јас 6 години користам од т хоум адсл а кабелот од сплитер до модем/рутер ми е 25 метра и никогаш не се случило да паѓа нетот.

Некој да не има/л сличен проблем?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Дечки точно е ова? Зошо братучетми го зеде тој пакетот 3 во 1 од 1000 денари и никако да му се опорави интернетот(прва инсталација на тел. линија), му паѓа на секои 2 минути. Се јавил на 181 и му пратиле екипа, а ови пак торковциве утврдиле дека кабелот што иде од рутер до сплитер бил премногу долг. Јас 6 години користам од т хоум адсл а кабелот од сплитер до модем/рутер ми е 25 метра и никогаш не се случило да паѓа нетот.

Јас прееска се јавив во техничка служба и се распрашав како можам да преминам на адсл. Човекот се убаво ми објасни дека со телефонот преку жица и адсл интернетот може да се случи понекогаш да нема телефонска линија. Ти благодарам што го пиша примерот со братучед ти, иначе и јас мислев да земам адсл интернет и телефон со жица. Иначе кега ќе го раскинам договорот идам на Т-хоум. :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
Јас прееска се јавив во техничка служба и се распрашав како можам да преминам на адсл. Човекот се убаво ми објасни дека со телефонот преку жица и адсл интернетот може да се случи понекогаш да нема телефонска линија. Ти благодарам што го пиша примерот со братучед ти, иначе и јас мислев да земам адсл интернет и телефон со жица. Иначе кега ќе го раскинам договорот идам на Т-хоум. :)
Interesno za telefonot...bash pred 1 mesec pisav email do one da prasam dali ima vrska internetot so telefonot..i mi vratija deka ne e povrzano t.e moze ad ima net a da nema tel ili obratno ...znaci sekogash razlicni odgovori se dobivaat :))))))

Член од
14 март 2010
Мислења
16.999
Поени од реакции
16.471
Во вкупниот прикажан реализиран интернет сообраќај влегуваат само затворените сесии во календарскиот месец. Сообраќајот кој е реализиран во сесијата која е активна во моментот на проверката, не е презентиран во вкупниот потрошен интернет.

Доколку една интернет сесија отпочне во тековниот месец, а заврши во наредниот, истата ќе биде наплатена пропорционално во соодветниот календарски месец.
Само јас неможам да ги сфатам?:confused:

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
И мене ми стигна известување по пошта за бонус од 3000 ден. Корисник сум веќе 3 години на фикс/нет, ама сакам да ставам и Boom tv. Ме интересира дали е добар Boom tv, некои викаат многу се чекало за промена на програма, сецка итн. Некој да сподели информација.

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381

1. Значи Zakon od Skopje зборува за WADSL и тој се разликува од АДСЛ во многу нешта и во самата негова понуда убаво си пишува дека дека брзината му е 1024 Kbps/128 Kbps и поради тоа што приемот му е преку антена нормално е да се очекува да паѓа поготово ако е инсталирана на некое место каде што и пречат згради ,дрва...итн.
2. Технички и тоа како има врска должината и дебелината на кабелот со конекцијата.Колку е поголема должината се препорачува да се стави подебел кабел(обично чим должината е поголема од 10-15 метри треба да се постави телефонски кабел со поголема дебелина од оној обичниот телефонски.
3. Ти користиш 6 години и не ти паѓа интернетот ,ама користиш како што и самиот кажа АДСЛ што е неспоредливо како што кажав со ВАДСЛ.
Interesno za telefonot...bash pred 1 mesec pisav email do one da prasam dali ima vrska internetot so telefonot..i mi vratija deka ne e povrzano t.e moze ad ima net a da nema tel ili obratno ...znaci sekogash razlicni odgovori se dobivaat :))))))
Технички мораш да имаш активна телефонска линија за да користиш АДСЛ,така што тој што ти вратил дека тие две немаат врска едно со друго те излажал.
Е сега,тука мислам дека можеш да имаш АДСЛ и само кога имаш линија во еден ,било кој правец,но пак ќе нагласам за да имаш АДСЛ мора да имаш активна телефонска линија ,ма одел ти на кој било оператор.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Имаш право, секогаш даваат различни одговори. Првиот пат кога се јавив во информации ми рекоа дека не мора да се има телефонска линија, а сега кога се јавив во техничка служба ми викаат дека мора да стават телефонска линија за адсл интернет и тоа плус се чекало 30дена!!!! lol :D
И мене ми стигна известување по пошта за бонус од 3000 ден. Корисник сум веќе 3 години на фикс/нет, ама сакам да ставам и Boom tv. Ме интересира дали е добар Boom tv, некои викаат многу се чекало за промена на програма, сецка итн. Некој да сподели информација.
Јас мислам дека е подобро да не зимаш бум тв. Јас имав и го откажав, сега земав тотал тв. Арно ти рекле, на бум тв им треба сто години за да стават нов канал. Кога ги прашувам на фејсбук страната на ОНЕ, ми викаат дека моментално програмската шема на бум тв е дефинирана и дека ако има нов канал ќе бидеме благовремено известени. Ако си во област каде што можеш да се приклучиш на Телекабел, тогаш земи телевизија од Телекабел, а ако не си во таа област земи си Тотал тв, зашто тотал тв и телекабел имаат слични тв канали и многу добри. Јас за жал не сум во областа на телекабел и не можам да земам телевизија, ама пак си земав тотал тв која е телевизија преку сателит и има многу добри и нови канали. :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
1. Значи Zakon od Skopje зборува за WADSL и тој се разликува од АДСЛ во многу нешта и во самата негова понуда убаво си пишува дека дека брзината му е 1024 Kbps/128 Kbps и поради тоа што приемот му е преку антена нормално е да се очекува да паѓа поготово ако е инсталирана на некое место каде што и пречат згради ,дрва...итн.
2. Технички и тоа како има врска должината и дебелината на кабелот со конекцијата.Колку е поголема должината се препорачува да се стави подебел кабел(обично чим должината е поголема од 10-15 метри треба да се постави телефонски кабел со поголема дебелина од оној обичниот телефонски.
3. Ти користиш 6 години и не ти паѓа интернетот ,ама користиш како што и самиот кажа АДСЛ што е неспоредливо како што кажав со ВАДСЛ.

Технички мораш да имаш активна телефонска линија за да користиш АДСЛ,така што тој што ти вратил дека тие две немаат врска едно со друго те излажал.
Е сега,тука мислам дека можеш да имаш АДСЛ и само кога имаш линија во еден ,било кој правец,но пак ќе нагласам за да имаш АДСЛ мора да имаш активна телефонска линија ,ма одел ти на кој било оператор.
Znam deka treba telefon za adsl ama muabetot mi bese t.e prasav dali ke ima telefon ako nema internet ili slicno..mi odgovorija deka ke ima (valjda) :))))

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Да ви кажам дека ОНЕ е пропаст. Телевизија партал, интернет партал е само телефонот им е добар. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom