A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Сакам да земам интернет од ОНЕ.
Ме интересира како се во поглед на стабилност на мрежата.
Сега имам од кабелски оператор и многу често ми паѓа.
Живеам во Гостивар.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Некој да не знае што се новите уреди Huawei бренд? Ги видов у салон али неможев да видам за што се...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.919
Поени од реакции
7.012
Квалитетот на телевизијата и интернетот од ОНЕ? Се си мислам дека подобро решение е безжичен, оти ова со кабелскава мрежа е катастрофа :boksix:

G

garthok

Гостин
Квалитетот на телевизијата и интернетот од ОНЕ? Се си мислам дека подобро решение е безжичен, оти ова со кабелскава мрежа е катастрофа :boksix:
Оне го имаат најспориот нет не знам зошто би сакал преку нив, а телевизијата е лоша, често засецкува и имаат малце канали.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.919
Поени од реакции
7.012
Оне го имаат најспориот нет не знам зошто би сакал преку нив, а телевизијата е лоша, често засецкува и имаат малце канали.
Е баш тоа сигурно не ми треба, друг предлог?

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
^^ Не се разбирам кој има побрз/поспор интернет, ама еве, јас имам интернет од оне.
Супер е, нит кочи, нит паѓа. Сериите за солидно време ми се симнуваат. Не памтам кога последен пат ми снемало интернет.

Ама телевизијата... Доколку на некоја програма има директен пренос - прости се. :ROFLMAO:
Во тој случај, не смееш да се приближиш до антената, сецка и кочи. (n) А каналите горе-долу се сите исти, мислам дека нема некоја којзнае каква разлика. Сигурно ги пушува на нивната веб страница, па спореди. :D Ама во секој случај, и ние планираме догодина да се префрлиме на МаксТВ. :D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
МаксТВ не се ништо поарни, можеби сега не толку ама знам порано кога ќе се укочеше мораше да смениш канал па да вратиш и да се молиш дека нема да закочи пак :D
Инаку и јас имам и бум и интернет и тоа и тоа ми се топ. Интернетот никогаш не паднал, па да чекам да нема, освен кога има некој дефект, а тоа не памтам од кога немало. А телевизијата ја решив со надворешна антена и од тогаш кочење или слаб сигнал немало.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Веќе 3-4 години не користам интернет од Оне, ама додека имав жичен (адсл) интернет од нив беше доста стабилен ама брзината никогаш не надмина повеќе од 5Mbps а во просек беше околу 3.5Mbps и имав поголем пинг од моменталниот што го имам со близо. Едно другарче има бежичен интернет од ОНЕ и најчесто брзината на интернетот кај него е околу 1Mbps.
Имам и boom tv , програмите за цената си се сосема добри, единствено не им го бива ресиверот па ако имаш опција да користиш CAM модул би било супер. Исто така провери кај некој комшија што има boom tv како е со тв сигналот, затоа што од едно населено место до друго има разлика.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.919
Поени од реакции
7.012
Веќе 3-4 години не користам интернет од Оне, ама додека имав жичен (адсл) интернет од нив беше доста стабилен ама брзината никогаш не надмина повеќе од 5Mbps а во просек беше околу 3.5Mbps и имав поголем пинг од моменталниот што го имам со близо. Едно другарче има бежичен интернет од ОНЕ и најчесто брзината на интернетот кај него е околу 1Mbps.
Имам и boom tv , програмите за цената си се сосема добри, единствено не им го бива ресиверот па ако имаш опција да користиш CAM модул би било супер. Исто така провери кај некој комшија што има boom tv како е со тв сигналот, затоа што од едно населено место до друго има разлика.
Значи пак несигурности :unsure: во еден или друг сегмент. Т-хоме претпоставувам се најдобри ама заебаното е што во секој пакет мора да има и фиксна линија, А ТОА АПСОЛУТНО НЕ МИ ТРЕБА и не сакам да плаќам за нешто што не го сакам и не ми треба. Инаку да, cam модул ако мислиш на картичката што се става во телевизор, да претпоставувам тоа е тоа, имам добар тв, не би требало друг ресивер. Инаку живеам во зграда на 5-ти спрат и апсолутно ништо не ми смета пред мене, го имам цел град на дланка.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
http://www.speedtest.net/my-result/4005805273

сега е вака,заменети се старите модеми со нови и пуштен е побрз интернет(до 10 ама не стигнува 10 никогаш :) )

стабилен и брз интернет,за цената е добар

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
ова е резултатот од мојот интернет на ОНЕ со договор за 10мбпс

трета година користам, прилично сум задоволен, многу ретко се десило да нема интернет, ама сепак мислам дека брзините се мали за денешно време кога и конкуренцијата нуди и дупло поголеми брзини...

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Значи пак несигурности :unsure: во еден или друг сегмент...
Не ги знам твоите лични преференци, ама најдобро е да имаш на ум што највеке ти треба, дали подобар интернет или подобра ТВ понуда и сето тоа во корелација со месечната претплата која планираш да ја плаќаш. После тоа останува само да провериш дали квалитетот кој го бараш го има и на терен во твојот град.

Кај мене кога првпат сменив оператор (од ОNE на Blizoo) назначаен ми беше неограничениот интернет и неговата брзина бидејки пред тоа имав пакет во кој имав само 10 гига нет со брзина според договор од 6Mbps (Duo lite). Мене за ТВ доволно ми е да има само некој музички канал со странска музика и неколку документарни канали. Затоа го одбрав Blizoo, за цената која ја плаќам се сосема ок.

Kajgana Shop

На врв Bottom