Apple
It's good to be good
- Член од
- 11 октомври 2009
- Мислења
- 3.094
- Поени од реакции
- 1.372
Сигурно е оптика т.е само достапно за бизнис корисници
ова го имаме на работа, само неможам да видам кој пакет од Оне е ова.
Сигурно е оптика т.е само достапно за бизнис корисници
ова го имаме на работа, само неможам да видам кој пакет од Оне е ова.
Оне го имаат најспориот нет не знам зошто би сакал преку нив, а телевизијата е лоша, често засецкува и имаат малце канали.Квалитетот на телевизијата и интернетот од ОНЕ? Се си мислам дека подобро решение е безжичен, оти ова со кабелскава мрежа е катастрофа
Е баш тоа сигурно не ми треба, друг предлог?Оне го имаат најспориот нет не знам зошто би сакал преку нив, а телевизијата е лоша, често засецкува и имаат малце канали.
Веќе 3-4 години не користам интернет од Оне, ама додека имав жичен (адсл) интернет од нив беше доста стабилен ама брзината никогаш не надмина повеќе од 5Mbps а во просек беше околу 3.5Mbps и имав поголем пинг од моменталниот што го имам со близо. Едно другарче има бежичен интернет од ОНЕ и најчесто брзината на интернетот кај него е околу 1Mbps.Квалитетот на телевизијата и интернетот од ОНЕ? Се си мислам дека подобро решение е безжичен, оти ова со кабелскава мрежа е катастрофа
Значи пак несигурности во еден или друг сегмент. Т-хоме претпоставувам се најдобри ама заебаното е што во секој пакет мора да има и фиксна линија, А ТОА АПСОЛУТНО НЕ МИ ТРЕБА и не сакам да плаќам за нешто што не го сакам и не ми треба. Инаку да, cam модул ако мислиш на картичката што се става во телевизор, да претпоставувам тоа е тоа, имам добар тв, не би требало друг ресивер. Инаку живеам во зграда на 5-ти спрат и апсолутно ништо не ми смета пред мене, го имам цел град на дланка.Веќе 3-4 години не користам интернет од Оне, ама додека имав жичен (адсл) интернет од нив беше доста стабилен ама брзината никогаш не надмина повеќе од 5Mbps а во просек беше околу 3.5Mbps и имав поголем пинг од моменталниот што го имам со близо. Едно другарче има бежичен интернет од ОНЕ и најчесто брзината на интернетот кај него е околу 1Mbps.
Имам и boom tv , програмите за цената си се сосема добри, единствено не им го бива ресиверот па ако имаш опција да користиш CAM модул би било супер. Исто така провери кај некој комшија што има boom tv како е со тв сигналот, затоа што од едно населено место до друго има разлика.
http://www.speedtest.net/my-result/4005805273Веќе 3-4 години не користам интернет од Оне, ама додека имав жичен (адсл) интернет од нив беше доста стабилен ама брзината никогаш не надмина повеќе од 5Mbps а во просек беше околу 3.5Mbps и имав поголем пинг од моменталниот што го имам со близо. Едно другарче има бежичен интернет од ОНЕ и најчесто брзината на интернетот кај него е околу 1Mbps.
Имам и boom tv , програмите за цената си се сосема добри, единствено не им го бива ресиверот па ако имаш опција да користиш CAM модул би било супер. Исто така провери кај некој комшија што има boom tv како е со тв сигналот, затоа што од едно населено место до друго има разлика.
Не ги знам твоите лични преференци, ама најдобро е да имаш на ум што највеке ти треба, дали подобар интернет или подобра ТВ понуда и сето тоа во корелација со месечната претплата која планираш да ја плаќаш. После тоа останува само да провериш дали квалитетот кој го бараш го има и на терен во твојот град.Значи пак несигурности во еден или друг сегмент...