A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
мора да ти дале и тебе копија не може тоа така
Не ми дадоа рекоа ќе ми го дадат кога ќе ми го дадат и рутерот.

P.S. Сега бев и ми рекоа дека се уште не е готово. Кога ќе биде готово ќе ми се јават и ќе ме викнат да им ја вратам старата опрема и да си го земам рутерот.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.398
Поени од реакции
5.521
Зошто мозилата ми се апдејтира секој втор ден ???
Како можи да ја задржам оваа верзија за да не се апдејтира ???
Пример да речиме имам мозила 3.19 верзија (пример) по некој ден автоматски се апдејтира и се мести мозила верзија 13.0 е сега како да ја задржам старата да не се апдејтира на секое....

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.112
Поени од реакции
1.396
Не ми дадоа рекоа ќе ми го дадат кога ќе ми го дадат и рутерот.

P.S. Сега бев и ми рекоа дека се уште не е готово. Кога ќе биде готово ќе ми се јават и ќе ме викнат да им ја вратам старата опрема и да си го земам рутерот.
Па и кај мене договор добив кога ми ја дадоа опремата а за старт на услугите ќе ти се јават они

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
Зошто мозилата ми се апдејтира секој втор ден ???
Како можи да ја задржам оваа верзија за да не се апдејтира ???
Пример да речиме имам мозила 3.19 верзија (пример) по некој ден автоматски се апдејтира и се мести мозила верзија 13.0 е сега како да ја задржам старата да не се апдејтира на секое....
Otvorija mozilata pa odi vo Tools-->Options-->Advanced-->Update-->Odstikliraj ja prvata opcija za update na mozilata i to e to...:)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Вчера го земав рутерот од Оне: Tp Link и све го поврзав, ама сега не можам вајрлес да пуштам. Моментално сум пуштен преку Лан кабел. Ај нека каже некој како да го подесам. Влегував во рутерот преку 192.168.1.1 и све подесив. Кога завршив идам да се конектирам го бараше кодот и нејќеше да се конектира, а кодот што го внесував беше истиот што го внесов во рутерот. И кога не ја кодирам мрежата пишува No internet access и нема интернет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.748
Поени од реакции
18.502
Најголемиот проблем кој луѓето не го разбираат е дека главната работа за брзината на нетот зависи од тоа колку далеку си од базната станица и на кој линк - линија си поврзан - колку е истата оптеретена.

Така да можно е двајца од иста населба, кои живеаат на 100 метри, да имаат голема разлика во квалитетот на нетот и стабилноста, затоа не се чудете како кај комшиите е добро а кај вас не, без разлика што сте на ист провајдерр, тука се разбира игра и улога многу други вариации кои доведуваат до можни проблеми.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Све средив, сега све е у ред. Еве и резултат од спидтест:

--- надополнето: 3 јули 2012 во 13:52 ---
Боље је од WADSL-от. :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Zakonceto со здравје да си го трошиш нетот, бааѓи те измачија.:D

Иначе за првпат волку да е брзината, за чудење ..
Зависи каде, мене ми е околу 5,24 download/0,62upload. Иначе се измачив ама и тоа за основна брзина, не е 50mbps. Дали ќе дочекаме некогаш 50mbps од Оне?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Дали некој бил поврзан со оператор на центарот за негрижа за корисници пред да заврши целиот албум на Каролина?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Дали некој бил поврзан со оператор на центарот за негрижа за корисници пред да заврши целиот албум на Каролина?
Другар, ако се јавуваш јавувај се до 11.00-12.00ч. на пладне, после се чека. Ја од сабајле вртам и нема ни една минута одма дигаат, а после се чека многу време.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Сега пример да земам уште еден боом за 99 денари, што треба да направам? Пак да го продолжам договорот од ново на 2 години, или пак си останува истото?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Сега пример да земам уште еден боом за 99 денари, што треба да направам? Пак да го продолжам договорот од ново на 2 години, или пак си останува истото?
Продолжуваш нов договор на нови 2 години

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ех ех, они одма го продолжуваат договорот. Јас само што ја сменив технологијата(од WADSL на ADSL) одма потпишав договор на две години.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Хммммм не земам ко така :D

Kajgana Shop

На врв Bottom