A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Израдувај му се на самото пуштање на нетот, бидејќи стварно бааѓи време те задржале, јас да сум како тебе преку еден ден би одел.
А брзина толку нема да имаш сигурно, ама околу 5.30 ќе ти биде. :)

Иначе му се појавува на некој ерор 691 при конектирање на нетот? ..
Мене еве речиси еден месец ми се појавува тоа, и треба повеќе пати да кликам за да се конектирам, за да се среди проблемот.
Не по врат, по ***. :D :D :D

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
Ете го и моето искуство со ОНЕ:

потпишав договор на 2 години, како и сите, и интернетот постојано паѓа. ај демек испаднало дека опремата не чини, ми ја заменаја со нова... и пак истото, неколку пати се јавувам во „грижа за корисници“ и чекам нели поќе од 15 мин, кај шо ми викат дека било пренесено до надлежните и ќе ме исконтактирале, ме контактират по 2-3 дена, па по уште 2-3 дена иди екипа на телеком. идат до врата, гледат таму еден кабел од бандера, и си бегат, зошто било во ред, демек опремата не чинела. и да, изгледа опремата не му чини, рутерот ТП-Линк на спидтест кажва брзина од околу 2мб/с, а одма после то, го поврзав на Д-Линк модем и преку друг мој рутер кажва брзина од 5,89 мб/с... 0д таму ми намалиле брзината од 6 на 4, поради шо сум бил далеку од централа (ко впланина да живеам) и без пред то да ме известат. а и покрај намалувањето на брзината, брзината преку Д линк модемот ја вади 5,89.... поднесов приговор, ми викат да сум го раскинел договорот требало да платам 4300 ден казна... зошто казна, кога јас сум во случајот оштетен, на секој 5-10 мин интернетот се дисконектира, и плус е бавен.... сега чекам одоговор од АЕК, а во меѓувреме ми се јавуват од Грижа за корисници за да ми кажат дека линијата не била во ред, па пуштале налог до телеком, зошто не ми крепела поголема брзина од 6мб/с, а на времето кога бев корисник на телеком, ми рекоја дека линијата крепи до 14мб/с... и се се врти во круг!

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Луѓе, колку се чека за да ми пуштат линија за телефон и адсл интернет?
Потпишав договор на 30април, ама сеуште не ми се јавија. :tapp:(n)
Досаѓај им бе,да не те заборавиле или бутнале некаде барањето ...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
* е ова е веќе нешто.....не знам шо толку проблемот - еве кај мене моментално

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Досаѓај им бе,да не те заборавиле или бутнале некаде барањето ...
Вчера у 9:00 сабајле ми се јавија од телеком и ме прашаа дали сум имал порано телефон од телеком и кој ми бил бројот и кој ми е сегашниот број од оне. И ми кажа дека повторно ќе ме контактираат. Дали тоа значи дека ќе ми пуштат за брзо време линија? :icon_lol:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Вчера у 9:00 сабајле ми се јавија од телеком и ме прашаа дали сум имал порано телефон од телеком и кој ми бил бројот и кој ми е сегашниот број од оне. И ми кажа дека повторно ќе ме контактираат. Дали тоа значи дека ќе ми пуштат за брзо време линија? :icon_lol:
Јас кога си го земав пакетот ни ми се јавија од Т-Home ни од Оne уште кога си го потпишував договорот само ми рекоа дали ке го задржиш стариот број им кажав да и ни рекоа дека останатото е нивна работа.Ми се јавија по 1 недела за модемот,и по уште една недела за интернетот и толку,бутнав кабелче и воала :D

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Luge podobro testirajte so download, spidtest e onakl kolku za na brzina da proverite Brzinata i btw 4era se mrdna internetot, prvpat preku 800kb/s da odi....

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Јас кога си го земав пакетот ни ми се јавија од Т-Home ни од Оne уште кога си го потпишував договорот само ми рекоа дали ке го задржиш стариот број им кажав да и ни рекоа дека останатото е нивна работа.Ми се јавија по 1 недела за модемот,и по уште една недела за интернетот и толку,бутнав кабелче и воала :D
Епа и мене така ми рекоа, ама сега изгледа ќе ми пуштаат линија и затоа се јавија од телеком. Изгледа треба од телеком прво да пуштат линија и после ќе ми се јават за да си го земам рутерот.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Luge podobro testirajte so download, spidtest e onakl kolku za na brzina da proverite Brzinata i btw 4era se mrdna internetot, prvpat preku 800kb/s da odi....

Исто си е кај мене не приметувам разлика

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Јас да си прашам: Што се дешава со интернетов последниве денови???

Kajgana Shop

На врв Bottom