A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки заборавив да прашам, дали е динамичка IP адреса на Blizoo или статична? Многу луѓе велат дека и покрај тоа што неколку пати го ресетирале рутерот сепак адресата останала иста, а на нивна страна велат дека е динамичка? Па? Ваше искуство?

Истата IP адреса ја имам веќе 3 години, иако во договорот пишува дека е динамичка тоа кај Близу незначи дека се менува со рестрт на рутер/модем.
П.С. јас сум во лан зона.

Одговорот е да и не.

Не, според логиката на Интернет нештата и според општите правила и дефиниции на Интернетот, IP адресите кои ги доделува Близо на корисниците на неговиот кабелски Интернет не се динамични, туку се статични.

Истовремено - да, според дефиницијата на Близо за динамична IP адреса, IP адресите кои ги доделува Близо на корисниците на неговиот кабелски Интернет се динамични.

А која е дефиницијата на Близо за динамична IP адреса ?

Одговор: Динамична IP адреса - според Близо - е IP адреса која самиот компјутер или рутер автоматски ќе ја превземе од кабелскиот модем, за да нема потреба од нејзино рачно внесување, како што беше потребно порано кога корисникот мораше да се јави во службата за техничка поддршка на Близо за да му ги издиктираат IP адресите преку кои компјутерот или рутерот треба да се поврзе и да превзема Интернет сигнал од кабелскиот модем.

Понеразбирлива дефиниција, здравје.

Точно така, на времето за да поврзеш лаптоп на пример на Wi-Fi мрежа требаше они да ти местат, сега бидејќи рутерот автоматски сам си доделува адреси на секој уред они тоа го викаат динамична IP адреса.

Обавезно еднаш дневно ми паѓа интернетот и морам да го рестартирам рутерот. Коа и да се јавам "стручните" лица ми велат дека не е до нив проблемот, ама ми прекипи веќе секој ден вклучи го исклучи го. Чаре?

Па не е до нив, до тебе е. Чаре е да ти пратат екипа да ти смени конектори, сплитери и слично. Обично сами се нудат одма штом ќе видат од тамо дека стварно имаш прекини.

Дали има некој информација за започнувањето на Близу со официјална работа во Битола. Сакам да си го земам вип комбо, ова новогодишното, таман и договорот ми истекува за скоро па да знам дали да се надевам

Дали има некој информација за започнувањето на Близу со официјална работа во Битола. Сакам да си го земам вип комбо, ова новогодишното, таман и договорот ми истекува за скоро па да знам дали да се надевам
Најдобро е да си прашаш во салон на вип, може и ќе те честат нешто. Мислам дека во некои градови имаа такви тајни акции, за кои не пишуваа на сајтот.

Дечки заборавив да прашам, дали е динамичка IP адреса на Blizoo или статична? Многу луѓе велат дека и покрај тоа што неколку пати го ресетирале рутерот сепак адресата останала иста, а на нивна страна велат дека е динамичка? Па? Ваше искуство?
Баткаа те барам долго време може да ми пуштиш ПП контакт фб нешо?

Повторно никој на Близу нема интернет, проблеми со IP адресите и нивните сервери најверојатно. Ова веќе е претерано, среќа истечен ми е одговорот.

Како тоа никој нема интернет, јас сум на Близу, нема никаков проблем ни со стабилност ни со брзина.

4946210358.png

Како тоа никој нема интернет, јас сум на Близу, нема никаков проблем ни со стабилност ни со брзина.

4946210358.png
Ja neam, vo kontakt centar se javiv mi vikaat glibalen problem, nikoj nema, se raboti na resavanje. Sigurno nema da te lazam be druze. :)

Ja neam, vo kontakt centar se javiv mi vikaat glibalen problem, nikoj nema, se raboti na resavanje.

Eпа те излажале во контакт центарот, регионален им е проблемот :).

Јас сум лан зона, немам никаков проблм со интернетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom