- Член од
- 30 јули 2011
- Мислења
- 589
- Поени од реакции
- 246
што бидна нели од др година се ќе треба да биде дигитала тв ?,ќе ја дигитализираат аналогната или ?
Јас како што знам аналогната што е во „етерот“ ќе се дигитализира. Кабелџиите во нивната сопствена коаксијална кабелска инфраструктура можат да користат што сакаат и аналогна и дигитална.што бидна нели од др година се ќе треба да биде дигитала тв ?,ќе ја дигитализираат аналогната или ?
Другар, јас имам рисивер од Близу што е со HDMI приклучок. Изгледа даваат и такви и такви...Каква дигитална овие близоо везе си немаат.Дигиталниот приемник жими К дигитален.Дигитален приемник неможе да биде приемник кој се поврзува со скарт приклучок бидејки преносот нема да биде дигитален т.с скартот пренесува само аналогна слика(слика со послаб квалитет).За дигитална само HDMI и DVI кој даваат многу подобра слика.
А на што телевизор ти го поврзаа ? Ако ти е постар, тогаш убаво си поврзале скарт.Каква дигитална овие близоо везе си немаат.Дигиталниот приемник жими К дигитален.Дигитален приемник неможе да биде приемник кој се поврзува со скарт приклучок бидејки преносот нема да биде дигитален т.с скартот пренесува само аналогна слика(слика со послаб квалитет).За дигитална само HDMI и DVI кој даваат многу подобра слика.
Нивните ресивери се со скарт нема врска каков ти е телевизорот, само ако земеш пакет со хд телевизија ти даваат асален ресивер со hdmi.А на што телевизор ти го поврзаа ? Ако ти е постар, тогаш убаво си поврзале скарт.
Со колкава брзина на нет потпиша? Лан зона си?сигурно кабловската ќе си остане дигитална и аналогна зош јас сеа скоро потпишав договор на две год. за нет + аналогна ништо не ми рекоа за тоа,освен што сакаа да ме убедат да зеам дигитална,а јас пошто не глеам тв,добра ми е аналогната колку да не е без ич,и плус на три тв ми е,за дигиталната ќе требаше да плаќам поскапо и плус за еден ресивер се доплаќа 150 а за на три плус цела претплата
izvini prijatel ama tishit e mnogu podobar od blizu, si se zaebal sto si na blizuСо колкава брзина на нет потпиша? Лан зона си?
Ја изглеа од следната година пошо сеа сме на неограничено, коа татко ми ќе земе пензија ќе зееме пакетот премиум (1600 што е), иако иаме сателитска, али тој ни е најисплатлив...Мене ми е ради нетот, да му покажам на комшијава шо има Т-Шит дека иам бољи нет од неговиот![]()
па 10 мб+ АТВ=700ден,сеа глеам новите понуди се од 15мб за 600ден па нагоре,незз дали сум у лан зонаСо колкава брзина на нет потпиша? Лан зона си?
Ја изглеа од следната година пошо сеа сме на неограничено, коа татко ми ќе земе пензија ќе зееме пакетот премиум (1600 што е), иако иаме сателитска, али тој ни е најисплатлив...Мене ми е ради нетот, да му покажам на комшијава шо има Т-Шит дека иам бољи нет од неговиот![]()
шо се заебал и јас една година истерав на близу без никаков проблем за 500ден+атв 8мб не можам да се пожаламizvini prijatel ama tishit e mnogu podobar od blizu, si se zaebal sto si na blizu
И T-Ebale ти го поврзуваат со скарт, на црт тв да не сакаш хдми кај че ти го пикни.. Истото е и со близуКаква дигитална овие близоо везе си немаат.Дигиталниот приемник жими К дигитален.Дигитален приемник неможе да биде приемник кој се поврзува со скарт приклучок бидејки преносот нема да биде дигитален т.с скартот пренесува само аналогна слика(слика со послаб квалитет).За дигитална само HDMI и DVI кој даваат многу подобра слика.
Браво брат све точно кажа, ја имам уште многу да чекам да ми истече договоров али тоа е ќе истрпам и нема да ме видат више, се 100 пати се покајав што си отидов од Т-Home, да почекав уште некој месец сеа оптика ќе имав..Да помине договоров и ке си одам на T-home каде 1000 е болје ова близово да заврне нема телевизија и плус сецка како да има лаг 100.000И плус сто е ова даваат со скарт приклуцоци не даваат wi-fi уреди и за што плакам 1300ден за еден интернет кој за викенд неможиш да сурфаш а камоли да симнеш нешто.
Да ти кажам право ич не сум се заебал...Нетот ми е супер стабилен за тие пари и немам што да се жаламizvini prijatel ama tishit e mnogu podobar od blizu, si se zaebal sto si na blizu
Ако под T-Ebale сакаш да кажеш Ти-Хоум (или T-Home на англиски, јас преферирам да ги пишувам на македонски како што и ги изговарам), дозволи ми да те информирам дека сите 3 IPTV рисивери кои Ти-Хоум ги нуди во моментов (ISB2001, M300, па дури и најмалиот M100) доаѓаат и со SCART порти и со HDMI порти.И T-Ebale ти го поврзуваат со скарт, на црт тв да не сакаш хдми кај че ти го пикни.. Истото е и со близу
Потпис и до двајцата, за се што спомнавте !!!Браво брат све точно кажа, ја имам уште многу да чекам да ми истече договоров али тоа е ќе истрпам и нема да ме видат више, се 100 пати се покајав што си отидов од Т-Home, да почекав уште некој месец сеа оптика ќе имав..Да помине договоров и ке си одам на T-home каде 1000 е болје ова близово да заврне нема телевизија и плус сецка како да има лаг 100.000И плус сто е ова даваат со скарт приклуцоци не даваат wi-fi уреди и за што плакам 1300ден за еден интернет кој за викенд неможиш да сурфаш а камоли да симнеш нешто.