A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Пријателе, моја препорака ти е да им се јавиш и да им кажеш да ти го заменат модемот со DOCSIS 3.0 модел. Оваа дискусија ја водевме доста одамна. За брзини над 15-20 мегабити во секунда треба да се користат DOCSIS 3.0 модеми, ако сакаш да ја имаш таа брзина. Досадувај им се додека не ти го заменат модемот. Инаку, 50ка ќе гледаш само во раните утрински часови.
Иста е и мојата препорака, дефинитивно е подобро и за сите корисници околу тебе и за тебе самиот. Јави им се, види што ќе направиш, само не биди насилен. :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Дечко само циско модеми иаме ние. ок. Кај да се јавам на повисоко да ми завршат работа ?

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Дечко само циско модеми иаме ние. ок. Кај да се јавам на повисоко да ми завршат работа ?
Супер штом имаат само циско модеми, нека ти го заменат твојот циско DOCSIS 2.0 модем со циско DOCSIS 3.0 модем. Ако операторот не те разбере што му зборуваш - кажи му да те поврзе со некој што е технички спремен и што ја разбира разликата помеѓу DOCSIS 2.0 и DOCSIS 3.0. Ако не може да те поврзе веднаш - барај му телефон за контакт.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
"DECKO NIE IMAME SAMO OD TIJA MODEMITE SO SA ZA OBICEN INTERNET OD TIE POJAKITE NEMAME,.,.,, ZNAES ZA KOI OBICNI TI ZBORAM TAKA HHHHHHHHHHHHHHH OK"

- customer support во Македонија :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
"DECKO NIE IMAME SAMO OD TIJA MODEMITE SO SA ZA OBICEN INTERNET OD TIE POJAKITE NEMAME,.,.,, ZNAES ZA KOI OBICNI TI ZBORAM TAKA HHHHHHHHHHHHHHH OK"

- customer support во Македонија :)
Провинција сапорт за 8 000 - 10 000 е тоа

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Cisco прават и DOCSIS/EURODOCSIS 3.0 модеми. http://www.cisco.com/web/consumer/support/prod_modems.html#~voiceoverip
Сите што ги гледаш на оваа страна на кои што името на моделот им започнува со E3, се EuroDOCSIS 3.0 модеми. Со среќа во барањето за замена на модем, отиди во некој поголем салон и распрашај се. Како што кажав, поубаво ќе биде и за тебе и за твоите соседи корисници на Blizoo.

Но ова е воглавно напомена за корисниците што ќе мигрираат или ќе потпишат нов договор... Пакетот што содржи интернет со брзина од 60mbps теориски не е можно да ви биде овозможена преку EuroDOCSIS 2.0 модем. Инсистирајте да го заменат модемот, нема друг избор.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Ве жалам вас во Скопје со таа глупата docsis мрежа... Златен лан колку download толку и upload имаш.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
[ 08.11.2012 ] „Близу“ го прославува својот прв роденден!

Почитувани,

Во сабота, 10.11.2012 од 12 до 14 часот, со настани во продажните салони во ГТЦ, Лептокарија и Чаир, и со подароци за сите посетители и нови корисници, телекомуникацискиот оператор „Близу“ ќе ја одбележи првата година од своето постоење.
Во изминатите 12 месеци, „Близу“ прерасна во единствениот оператор во Македонија кој нуди неограничен трансфер на податоци преку интернет со брзини до 60 Mbps, дo 120 дигитални канали и најголем избор на HD канали во Македонија; оператор кој се позиционира на третото место на листата на брзорастечки компании, како и на дваесеттото место на листата на најуспешни компании во Македонија. И во годината која следува, „Близу“ продолжува понатаму со остварување на барањата на своите корисници.

Со почит,
Близу ДООЕЛ Скопје

Брзината ми е 50мбпс, the fuq?
Ќе не јачаат веќе постоечките или кој не ебе нас?

C

Crazy Diamond

Гостин
И кај мене во Ново Лисиче имаше проблеми, ама еве го сега е се како што треба.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Чисто за информација, денес за да се осигурам дека може во мојот реон да го порачам пакетот Премиум со 60mbps download брзина, отидов до салонот на Blizoo. И... не може. Не би ме зачудило толку многу доколку каблите и сите пропратни делови не ги поставуваа пред 1 и пол година. Срамота...

Kajgana Shop

На врв Bottom