A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Гледам близу почнале да даваат wifi уреди за новите корисници.Па ме интересира дали некој знае дали може да се земе вифи иако не сум нов корисник и дали може да се смени приемникот за тв бидејки не сум задоволен од него.?:)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.492
Поени од реакции
3.312
Гледам близу почнале да даваат wifi уреди за новите корисници.Па ме интересира дали некој знае дали може да се земе вифи иако не сум нов корисник и дали може да се смени приемникот за тв бидејки не сум задоволен од него.?:)
Што се однесува за рутер, еден другар праша и му рекле дека само за нови корисници давале рутери.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
абе што не си земете едно усб ресивер стикче 500-600ден и тоа ќе ви служи како рутер wireless во домот

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
^^Ти у близу работиш???
не у делеку работам :tapp:,
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 13:07 ---
Што зборуваш?
Дај објасни.
муабетот ми беше со

имам јас ресивер на wi fi,инсталирав virtual router и сеа ми зрачи wi fi,имам wireless за на тел лап топ и сл,околу 500 ден е,http://virtualrouter.codeplex.com/

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
не у делеку работам :tapp:,
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 13:07 ---

муабетот ми беше со

имам јас ресивер на wi fi,инсталирав virtual router и сеа ми зрачи wi fi,имам wireless за на тел лап топ и сл,околу 500 ден е
Ќе мора да го оставиш PC-то постојано уклучено така.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Ќе мора да го оставиш PC-то постојано уклучено така.
епа сеа ДА,и така е уклучен постојано http://www.emimedia.mk/index.php/e-shop.html?page=shop.browse&category_id=32
мене дека пред тоа зимав од еден преку wi fi со usb adapter от,па сеа сум на близу и дека ми остана тоа така,инсталирав тоа виртуал рутер и за на тел да си сурфам понекат,дека од близу ова модем ми е не рутер:(

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Еве бе за 500ден,не е нешо посебно али ради,имам инсталирано ваков,али проблемот е зашо на новите им се дава а на нас кој по 6-7 години се на близу/кабелтел ни дадоа ручка од тупан

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
тоа е не само кај близу кај сите оператори што нудат услуги е така од новите имаат корист да ги примамат,старите кој ги врти веќе се врзани на год две :cuc:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
епа сеа ДА,и така е уклучен постојано http://www.emimedia.mk/index.php/e-shop.html?page=shop.browse&category_id=32
мене дека пред тоа зимав од еден преку wi fi со usb adapter от,па сеа сум на близу и дека ми остана тоа така,инсталирав тоа виртуал рутер и за на тел да си сурфам понекат,дека од близу ова модем ми е не рутер:(
Windows работна станица за битен мрежен инфраструктурен дел не е баш добро решение.

Ако веќе си SOHO подобро да земеш од најевтините TP-Link рутери или нешто добро и поскапо - Linksys, зависи од потребата.

Kajgana Shop

На врв Bottom