A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Здраво на сите форумаши:)! Штотуку земав интернет и телевизија од Близоо и тоа премиум:) и имам неколку прашања ако би можел некој да ми помогне. Прво, интернетот го поврзав со рутер пошто нормално нели нема да се шетам со кабелот низ стан ама приметив дека брзината ми падна за цели 25 мпбс, што не е нормално. Поврзи со кабел 47 до 48 мбпс, извади кабелот иде до 21 мбпс. Некој нешто ми спомна дека треба да подесам во модемот ама не се секавам што беше. Сигурно некој од вас ставил рутер па би можел да ми помогне за што би бил премногу благодарен. Второ приметив дека кога работам на интернет телевизијата сецка, а кога симинјам нешто или гледам нешто тогаш целосно се кочи! Дали некој има слични проблеми? и Дали некој би можел да ми помогне?
Однапред ви благодарам!
Поздрав
Што оперативен систем користиш? Провери на каков mode ти е наместен рутерот. b/g mode би требало да е нај компатибилно моментално, поради тоа што повеќето wireless картици се b/g. И не само тоа, ако имаш наместено b mode, тој е 4-5 пати поспор од g mode, и нема да го добиваш максимумот од модемот. За да влезеш во рутерот пиши горе во http барот: 192.168.0.1 или 192.168.1.1, тие се како default gateway за повеќето рутери, ако не е некој од овие ти пишува во info на мрежата "Default Gateway".
--- надополнето: Dec 8, 2011 3:25 PM ---
дали некој знае како се конфигурира ова линксис модемов шо го даваат?
Што би сакал да конфигурираш во него? Има еден таб advanced, али ваљда имаат они ставено нивни password, така да обичен корисник ко мене и тебе не може да чепка и да си мења параметри...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Што би сакал да конфигурираш во него? Има еден таб advanced, али ваљда имаат они ставено нивни password, така да обичен корисник ко мене и тебе не може да чепка и да си мења параметри...
средив фала сепак

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
И јас го иам али никад не ми требало да го конфигурирам..Додуше мислам дека он не ни има такво да влезеш у сетинзи ако не се лажам
Само ти ги фалиш овде, сите други се жалиме...
http://www.facebook.com/blizoo.mk
Иначе тапа е цело време паѓа врската, сите се жалат кај мене во населба, некој земаа и телефони фиксни за џабе!

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Kolku se blizoo asalni moze da procenite od slikava sto ja postaviv...
toa e mojot net denovive.. ete vi dokaz kolku se oni dobri.. ako vie mislite deka vredi 1200 da plakjate za voa.. np

C

Crazy Diamond

Гостин

Како може јас да немам никакви проблеми со нив? Еве веќе 5-ти месец сум кај нив, никаков поголем проблем сум немал ни со интернет ни со телефон ни со телевизија...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
еве и јас да постирам колку они се страшно добри за 700ден. НEOГРАНИЧЕНО.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Иначе тапа е цело време паѓа врската, сите се жалат кај мене во населба, некој земаа и телефони фиксни за џабе!
Да? Ај види си убаво подоле...Не е до тоа, него македонската нација е таква..Никогаш да пофали нешто, секогаш да бича и да хејта. До толку ја има изгубено својата вредност што незнае еден убав збор за некого да каже, се само чека некаков сеир да извади...Што? Не сум во право? Ај разгледај малку по форумиве и ако има некоја позитивна страна од нешто (пример кога близу ставија неограничен трансфер) не беше никој среќен него само кажаа “ај ќе видиме колку ќе трае“ или “е да неограничен и после ќе ти ја турат сметката 2000“. Коментари од таков тип.

Коа ќе дојде збор да се пофали нешто (недајбоже некоја личност) немаме ЗБОР! Се губиме и мислиме зошто овој/ова не е онака како што ние сакаме (да биде катастрофа)... Зошто е тоа така? Незнам, овој проблем е со генерации тука присутен, може е капитализмот таков - па не натера све живо и диво да мрзиме околу себе мислејќи дека ние самите сме си најбољи.

Не зборам дека се најдобри близу, али кога станува збор за МАЛА цена, ќе се викаш и Трпе Трајковски...
Ми се гади од овој народ.
еве и јас да постирам колку они се страшно добри за 700ден. НEOГРАНИЧЕНО.

Како може јас да немам никакви проблеми со нив? Еве веќе 5-ти месец сум кај нив, никаков поголем проблем сум немал ни со интернет ни со телефон ни со телевизија...
Сеуште мислиш дека само ја ги фалам?
Не ми е јасно само - зошто вие кои викате дека е ДОБАР нетот не го фалите малку? Зошто оставате кутриот народ само демотивации да добива и негативни мислења да има?

Еве ти уште една заинат:

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
А вие продолжете да си бичате и да мислите како све се врти околу вас и дека луѓето таму што работат си го ладат везден, како може да дојдете до таков заклучок ја незнам? Дали сте ги виделе како работат? Како се потат пред телефон? Како мрежните администратори идат на терен? Не, битно вие сте тие несватените..

Немојте да сте го споредиле со Т-Мобајл, нивната мрежа датира (за кај нас зборам) уште од самата изградба на Скопје и до ден денес се унапредува, што е МНОГУ ГОЛЕМА РАЗЛИКА во години и искуство во сето тоа.
Па вие продолжете да зборувате како сте биле несватени и све што земете не ваља...Не помагате ни трунка, верувајте ми, ако стално наведувате негативни коментари.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Што се палите ја незнам, ко ваш да е :tapp:

Не е сегде ист нетот, ако на некој не му чини си има право да се буни...

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Kolku se blizoo asalni moze da procenite od slikava sto ja postaviv...
toa e mojot net denovive.. ete vi dokaz kolku se oni dobri.. ako vie mislite deka vredi 1200 da plakjate za voa.. np
И кај мене (како и кај неколкуте коментари пред мене) нема проблеми. Тоа значи дека проблемот не е глобален, туку локално кај вас (или во вашето маало). Најдобро е наместо да пишувате овде на форумов, да им пријавите за да си пратат екипи на терен.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.103
Поени од реакции
6.071
Od sigurni informacii odnosno covek koj zivee i raboti vo Veles so internet provajderi vi kazuvam deka internetot na Blizoo vo Veles ima seriozni problemi. Dali e toa rezultat na losata infrastruktura od prethodnata kabelska televizija koja rabotela pred da bide kupena od strana na Blizoo kako sto e slucaj so gradot Prilep koj imase seriozni problemi ili nesto drugo e vo prasanje ne znam tocno da vi kazam no mozam da ve posovetuvam da se soberete kolku sto e mozno vo pogolem broj i da odite grupno vo AEK pa oni neka go resavaat toj problem zatoa sto sekade kade sto prvpat Blizoo staval nivna mreza nema takvi problemi kakvi sto imaat velesani.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Не знам, кај мене како за почеток е волку

пошто велите со Скопје дава нереални резултати

се надевам ќе остане вака како што е...само ми должат уште рисивер за дигиталната тв пошто тогаш немаа на лагер.

Kajgana Shop

На врв Bottom