Boomerang
Немој CTRL+W.
- Член од
- 18 јуни 2006
- Мислења
- 3.709
- Поени од реакции
- 809
Што оперативен систем користиш? Провери на каков mode ти е наместен рутерот. b/g mode би требало да е нај компатибилно моментално, поради тоа што повеќето wireless картици се b/g. И не само тоа, ако имаш наместено b mode, тој е 4-5 пати поспор од g mode, и нема да го добиваш максимумот од модемот. За да влезеш во рутерот пиши горе во http барот: 192.168.0.1 или 192.168.1.1, тие се како default gateway за повеќето рутери, ако не е некој од овие ти пишува во info на мрежата "Default Gateway".Здраво на сите форумаши! Штотуку земав интернет и телевизија од Близоо и тоа премиум и имам неколку прашања ако би можел некој да ми помогне. Прво, интернетот го поврзав со рутер пошто нормално нели нема да се шетам со кабелот низ стан ама приметив дека брзината ми падна за цели 25 мпбс, што не е нормално. Поврзи со кабел 47 до 48 мбпс, извади кабелот иде до 21 мбпс. Некој нешто ми спомна дека треба да подесам во модемот ама не се секавам што беше. Сигурно некој од вас ставил рутер па би можел да ми помогне за што би бил премногу благодарен. Второ приметив дека кога работам на интернет телевизијата сецка, а кога симинјам нешто или гледам нешто тогаш целосно се кочи! Дали некој има слични проблеми? и Дали некој би можел да ми помогне?
Однапред ви благодарам!
Поздрав
--- надополнето: Dec 8, 2011 3:25 PM ---
Што би сакал да конфигурираш во него? Има еден таб advanced, али ваљда имаат они ставено нивни password, така да обичен корисник ко мене и тебе не може да чепка и да си мења параметри...дали некој знае како се конфигурира ова линксис модемов шо го даваат?