A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.747
Ок ... Знаеш како ти е конфигуриран рутерот и дали си пробал да извадиш log ?
Рутерот е конфигуриран од мојот најдобар другар иначе доста добро упатен дечко во информатиката дипломиран на ФИНКИ така да и тој најмногу инсистира дека проблемот е кај близоо.На рутерот моментално детектира динамик IP а кога се блокира и го рестартирам да се врати во нормала се префрлува самото на статик како ке му текне.Значи да скратиме нема многу филозофија овде сам јас кај тројца другари сум им конфигурирал рутери од мојот тип и си работат нормално така да не гледам некоја промена кај мене да работи погрешно.

Член од
7 ноември 2008
Мислења
50
Поени од реакции
42
Рутерот е конфигуриран од мојот најдобар другар иначе доста добро упатен дечко во информатиката дипломиран на ФИНКИ така да и тој најмногу инсистира дека проблемот е кај близоо.На рутерот моментално детектира динамик IP а кога се блокира и го рестартирам да се врати во нормала се префрлува самото на статик како ке му текне.Значи да скратиме нема многу филозофија овде сам јас кај тројца другари сум им конфигурирал рутери од мојот тип и си работат нормално така да не гледам некоја промена кај мене да работи погрешно.
Ок ако велиш дека е така, не се сомневам воопшто... И јас сум моментално уклучен кај бугарите, и си имам многу проблеми и со интернетот и телефонијата, така да не ме чуди воопшто дека е до нив, иако на прва, според тоа како го имаш опишано проблемот, 99 % од тие што ке прочитаат ке ти речат дека е до рутерот :rolleyes: Со среќа на 089 :pos:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Дали рутерот ти е вклучен директно кај нив во switch или имас приклучено и модем помеѓу( linksys )?
Не знаев дека у светов една фабрика за модеми постои, пу мамата...

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
Имам еден многу чуден проблем и уште од сега да разјаснам дека од Blizoo викаат дека се е во ред иако не им верувам али ајде да кажам.Користам нет преку ЛАН.И се си беше добро додека беше конектиран само еден компјутер.Кога го купив лаптопот си земав и рутер тип TP-LINK WR740N.Си ги подесувам сите параметри како што треба и нормално си влегувам на нет без проблеми.Али еве каде почнува лошото.Порано на секој 4 или 5 ден али еве скоро месец дена секојдневно навечер ова време се блокира нетот и на десктоп и на лаптопот и што е најлошо не можам да влезам ни во сетирањата на рутерот преку пц туку мора рачно да го рестартирам за да се врати рутерот во нормала и пак да си работи добро.Сега некој ке каже до рутерот е.И јас така мислев и се сменив со исти рутер другар што користи.Моментално мојот рутер е кај него си работи недела дена без проблем а јас истиот проблем го имам и со неговиот рутер.Вчера на еден манијак од техничка подршка се утепав објаснувајќи му дека имам пробано со повеќе рутери он се фатил до рутерот е друже од кај нас се е ОК.И на крај ми вика не се разбираме ние во рутери прашај си некој експерт за рутери.Е сега што може да е проблемот незнам прогуглав на нет имаше еден тип исто со овој проблем али му немаше никој вратено.Што е најинтересно комшија мој во истата зграда има исти интернет исти рутер и си тера супер а јас тука секоја вечер го рестартирам рутерот да може да имам интернет.
Истот проблем го имам со овој рутер. Едноставно одеднаш ќе снема интернет и треба 10 пати да го рестаритрам и ако имам среќа да дојде интернет -.-

Инаку гледам деновиве Blizoo има големи проблеми во Тетово. Со саати нема интернет, ако кога ќе дојде брзината е катастрофа. Од таму ми викаат работаат на случајот, ама колку време никој не знае...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Рутерот е конфигуриран од мојот најдобар другар иначе доста добро упатен дечко во информатиката дипломиран на ФИНКИ
Кога успеа за 4 месеца да дипломира :icon_lol:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
поима неам кај да проверам колку сообраќај иам напраено... некој да ми пушти линк? :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.108
Поени од реакции
6.082
Da ve informiram deka vcera okolu 16:00 bev vo AEK na 2 sprat kaj McDonalds i podnesov prigovor deka go naplatuvaat nivniot besplaten broj 190 od strana na Blizoo i lugeto sto se tamu najkulturno me primija,mi gi pobaraa detalnata smetka kako dokaz i dogovorot so Blizoo i mi kazaa deka ke dobijam odgovor vo rok od 15 dena.Zdravje do togas ke vidime sto ke se sluci zatoa sto ova e eden mal test za AEK da se vidi kolku navistina funkcionira zakonot.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Да не испадне само ги серам, го средија проблемот што го имав, нешто спомнаа дека на повеќе места бил истиот проблем, телефонот јавувал фонија и тоа праело проблем па морало на посебна мрежа да ги стаат. Незнам колку држи вода тоа...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дали некој знае како се конфигурира ова линксис модемов шо го даваат?

Член од
8 декември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво на сите форумаши:)! Штотуку земав интернет и телевизија од Близоо и тоа премиум:) и имам неколку прашања ако би можел некој да ми помогне. Прво, интернетот го поврзав со рутер пошто нормално нели нема да се шетам со кабелот низ стан ама приметив дека брзината ми падна за цели 25 мпбс, што не е нормално. Поврзи со кабел 47 до 48 мбпс, извади кабелот иде до 21 мбпс. Некој нешто ми спомна дека треба да подесам во модемот ама не се секавам што беше. Сигурно некој од вас ставил рутер па би можел да ми помогне за што би бил премногу благодарен. Второ приметив дека кога работам на интернет телевизијата сецка, а кога симинјам нешто или гледам нешто тогаш целосно се кочи! Дали некој има слични проблеми? и Дали некој би можел да ми помогне?
Однапред ви благодарам!
Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom