Ја да сум Кејблтел и јас ќе ја избришев групата затоа што овие корисниците се да речам ненормални.Со таков речник незнам како не им е срам.Незадоволството нормален човек на друг начин искажува.Пцовки ова она мислам срамота.А тоа за тие два фамозни канали,верувај само 10% од нив што зборат ќе ги гледаат другите само брчат затоа што другите оператори ги имаат па ајде и они.Еве ја ги имам на Телекабел и не ги гледам затоа што се утепани и немаат врска ама ајде.Pa kako da ne ja izbrisat koga lugeto gi utepaa od pcuenje majki sajki i kakvi ti ne drugi pcovki samo zatoa sto ne im pustaat Sportklub i Sportklub+ a znaat preku sovetot za radiodifuzija deka ostanatite operatori gi davaat legalno so kompletnite avtorski prava.Posle ova mislam deka Cabletel ke prevzeme nesto bidejki nema novi musterii bez Sportklub i Sportklub + a dobar del od starite korisnici im visat na konec poradi nedostatokot na tie famozni dva kanala.
Druze delumno si vo pravo a ke ti kazam i zostЈа да сум Кејблтел и јас ќе ја избришев групата затоа што овие корисниците се да речам ненормални.Со таков речник незнам како не им е срам.Незадоволството нормален човек на друг начин искажува.Пцовки ова она мислам срамота.А тоа за тие два фамозни канали,верувај само 10% од нив што зборат ќе ги гледаат другите само брчат затоа што другите оператори ги имаат па ајде и они.Еве ја ги имам на Телекабел и не ги гледам затоа што се утепани и немаат врска ама ајде.
bas gi pogodi Sky 1,2,3 sportovite sto prenesuvaat kriketДруже не зезај, далеку од утепани се СК и СК+, што ти душа сака од спорт пренесуваат. Среќа ги имам Скај њус, Скај 1, 2 и 3 на дримбокс иначе и ја на глава ќе им се качував за тие канали.
Има и фудбал беbas gi pogodi Sky 1,2,3 sportovite sto prenesuvaat kriket![]()
Добро,јас не следам спорт и малце избрзав што кажав дека се глупави.Можда за мене се глупи,ама за друг се корисни.Го повлекувам тоа.Инаку,Спортклуб каналите се ептен скапи и бараат многу пари за тие авторски права.Верувале или не тие два канали се поскапи од целиот пакет на Дискавери каналите.Најверојатно затоа не ги ставаат.Еве на Телекабел ги има и незнам зошто тие два канали ги има а Дискавери ги нема.Телевизијата на Кејблтел е колку толку разновидна макар и со тие канали сега,на Телекабел освен Спортклуб ништо друго вредно нема.Мислам дека на Кејблтел ќе биде паметно како на Макс тв да можеш да активираш разни пакети канали и луѓето да бираат.Друго нема...Druze delumno si vo pravo a ke ti kazam i zostnie sto nemaat svoja satelitska antena i Dreambox cekaat od svojot operator da im pusti sportski kanal kade sto ke mozat da gledaat fudbal a takvi korisnici ne se 10% tuku da ne preteram pomegu 40 i 50% se zatoa sto retki se onie mazi sto ne gi interesira fudbal da bideme realni.Ako e Sportklub spored tebe utepan kanal zosto Cabletel ne pusti nekoj podobar kanal od nego kade sto korisnicite ke mozat da gledaat fudbalski natprevari od najdobrite evropski ligi?Momentalno vo listata na digitalni kanali na Cabletel ne postoi sportski kanal kako sto e Sportklub ili nekoj slicen takov sto dava nonstop prenosi od fudbalski ligi.Ako samo 10% se onie sto go baraat toj kanal zosto togas Cabletel postojano butka ceni?One preku Boom TV samo za 4 kanali vo koi 2 se Sportklub i Sportklub + pocna da naplatuva 150 den plus od onie osnovnite 500 zatoa sto ima interes od korisnicite. Politikata na Trendo e daj im na lugeto da probaat besplatno na pocetok a parite posle ke im gi zemes i vo praksa gledam deka ova funkcionira.Ako nemaa rabota nemase da zgolemat pretplata na dopolnitelni 150 denari samo za 4 kanala.Mnogu pati sum kazal i pak ke kazam deka daleku e pogolem brojot na korisnici koi baraat kvalitetna televiziska programa od onie sto baraat neogranicen internet.
Богами нека е здрава и жива замундаОвие два три дена имаше неколку подолготрајни прекини на Интернет услугата на Кејблтел во Штип.
Според нивната техничка поддршка проблемот настанал од скинат оптички кабел, за што им требало многу време да го средат.
Што се однесува за Спортклуб каналите, не даваат информација дали и кога би ги пуштиле. Мене лично не ми „фалат“ овие канали, затоа што натпреварите кои ме интересираат ги гледам on-line на Интернет. Тоа можам да си го дозволам зошто имам брз и неограничен достап. Но, се разбира дека не секој има знаење, желба и време за да пребарува и гледа на компјутер. Многумина не сакаат да гледаат на компјутер воопшто, сепак е подобро на ТВ со пиво, чипс и пријатели. Некои не сакаат да слушаат руски коментатори, што мене и не ми пречи, зошто почнав да ги разбирам
Како и да е, за сега јас не гледам подобра пакет понуда од онаа на Кејблтел во Штип. Дали ќе пуштат или не повеќе спортски канали е нивна одлука. Мене лично повеќе ми пречи тоа што немаат HD канали. За да го искористам новиот телевизор морам да симнувам HD филмови (да е здрава и жива замунда).
двајца другари испаничија дека се банирани xDDDСи ја избришале групата од Фејсбук.Ова беше феил на незнам која![]()