A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Кај мене е катастрофа последнава недела. 1 сат има, 2 сати нема... :(

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еден едит...До мојот рутер беше проблем (не тој они шо ми дадоа, VoIP модем, туку мојот рутер шо сум го земал)....Нетот кај мене е супер стабилен со одлична брзина и пинг...Следново е мерено преку speedtest

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.108
Поени од реакции
1.391
Pa kako da ne ja izbrisat koga lugeto gi utepaa od pcuenje majki sajki i kakvi ti ne drugi pcovki samo zatoa sto ne im pustaat Sportklub i Sportklub+ a znaat preku sovetot za radiodifuzija deka ostanatite operatori gi davaat legalno so kompletnite avtorski prava.Posle ova mislam deka Cabletel ke prevzeme nesto bidejki nema novi musterii bez Sportklub i Sportklub + a dobar del od starite korisnici im visat na konec poradi nedostatokot na tie famozni dva kanala.
Ја да сум Кејблтел и јас ќе ја избришев групата затоа што овие корисниците се да речам ненормални.Со таков речник незнам како не им е срам.Незадоволството нормален човек на друг начин искажува.Пцовки ова она мислам срамота.А тоа за тие два фамозни канали,верувај само 10% од нив што зборат ќе ги гледаат другите само брчат затоа што другите оператори ги имаат па ајде и они.Еве ја ги имам на Телекабел и не ги гледам затоа што се утепани и немаат врска ама ајде.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.203
Поени од реакции
6.242
Ја да сум Кејблтел и јас ќе ја избришев групата затоа што овие корисниците се да речам ненормални.Со таков речник незнам како не им е срам.Незадоволството нормален човек на друг начин искажува.Пцовки ова она мислам срамота.А тоа за тие два фамозни канали,верувај само 10% од нив што зборат ќе ги гледаат другите само брчат затоа што другите оператори ги имаат па ајде и они.Еве ја ги имам на Телекабел и не ги гледам затоа што се утепани и немаат врска ама ајде.
Druze delumno si vo pravo a ke ti kazam i zosto_Onie sto nemaat svoja satelitska antena i Dreambox cekaat od svojot operator da im pusti sportski kanal kade sto ke mozat da gledaat fudbal a takvi korisnici ne se 10% tuku da ne preteram pomegu 40 i 50% se zatoa sto retki se onie mazi sto ne gi interesira fudbal da bideme realni.Ako e Sportklub spored tebe utepan kanal zosto Cabletel ne pusti nekoj podobar kanal od nego kade sto korisnicite ke mozat da gledaat fudbalski natprevari od najdobrite evropski ligi?Momentalno vo listata na digitalni kanali na Cabletel ne postoi sportski kanal kako sto e Sportklub ili nekoj slicen takov sto dava nonstop prenosi od fudbalski ligi.Ako samo 10% se onie sto go baraat toj kanal zosto togas Cabletel postojano butka ceni?One preku Boom TV samo za 4 kanali vo koi 2 se Sportklub i Sportklub + pocna da naplatuva 150 den plus od onie osnovnite 500 zatoa sto ima interes od korisnicite. Politikata na Trendo e daj im na lugeto da probaat besplatno na pocetok a parite posle ke im gi zemes i vo praksa gledam deka ova funkcionira.Ako nemaa rabota nemase da zgolemat pretplata na dopolnitelni 150 denari samo za 4 kanala.Mnogu pati sum kazal i pak ke kazam deka daleku e pogolem brojot na korisnici koi baraat kvalitetna televiziska programa od onie sto baraat neogranicen internet.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Друже не зезај, далеку од утепани се СК и СК+, што ти душа сака од спорт пренесуваат. Среќа ги имам Скај њус, Скај 1, 2 и 3 на дримбокс иначе и ја на глава ќе им се качував за тие канали.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.203
Поени од реакции
6.242
Veruvajte mi ke ima nekakva reakcija od Cabletel zatoa sto koga dojde eden serviser pred edna nedela da mi go zameni modemot bidejki stariot zafrkavase mi kaza deka vo firmata postojano se diskutiralo pomegu vrabotenite za Sportklub i Sportklub +.Rabotata bila deka ako se pustat tie 2 kanala ke morale da ja zgolemat pretplatata pomegu 50 i 100 denari bidejki avtorskite prava bile mnogu skapi.Sto ke odlucat ke pocekame da vidime no edno znam a toa e ako ne gi pustat do nova godina povtorno ke ima poevtinuvanje na paketite.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.231
Поени од реакции
8.338
Друже не зезај, далеку од утепани се СК и СК+, што ти душа сака од спорт пренесуваат. Среќа ги имам Скај њус, Скај 1, 2 и 3 на дримбокс иначе и ја на глава ќе им се качував за тие канали.
bas gi pogodi Sky 1,2,3 sportovite sto prenesuvaat kriket :P

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.108
Поени од реакции
1.391
Druze delumno si vo pravo a ke ti kazam i zosto_Onie sto nemaat svoja satelitska antena i Dreambox cekaat od svojot operator da im pusti sportski kanal kade sto ke mozat da gledaat fudbal a takvi korisnici ne se 10% tuku da ne preteram pomegu 40 i 50% se zatoa sto retki se onie mazi sto ne gi interesira fudbal da bideme realni.Ako e Sportklub spored tebe utepan kanal zosto Cabletel ne pusti nekoj podobar kanal od nego kade sto korisnicite ke mozat da gledaat fudbalski natprevari od najdobrite evropski ligi?Momentalno vo listata na digitalni kanali na Cabletel ne postoi sportski kanal kako sto e Sportklub ili nekoj slicen takov sto dava nonstop prenosi od fudbalski ligi.Ako samo 10% se onie sto go baraat toj kanal zosto togas Cabletel postojano butka ceni?One preku Boom TV samo za 4 kanali vo koi 2 se Sportklub i Sportklub + pocna da naplatuva 150 den plus od onie osnovnite 500 zatoa sto ima interes od korisnicite. Politikata na Trendo e daj im na lugeto da probaat besplatno na pocetok a parite posle ke im gi zemes i vo praksa gledam deka ova funkcionira.Ako nemaa rabota nemase da zgolemat pretplata na dopolnitelni 150 denari samo za 4 kanala.Mnogu pati sum kazal i pak ke kazam deka daleku e pogolem brojot na korisnici koi baraat kvalitetna televiziska programa od onie sto baraat neogranicen internet.
Добро,јас не следам спорт и малце избрзав што кажав дека се глупави.Можда за мене се глупи,ама за друг се корисни.Го повлекувам тоа.Инаку,Спортклуб каналите се ептен скапи и бараат многу пари за тие авторски права.Верувале или не тие два канали се поскапи од целиот пакет на Дискавери каналите.Најверојатно затоа не ги ставаат.Еве на Телекабел ги има и незнам зошто тие два канали ги има а Дискавери ги нема.Телевизијата на Кејблтел е колку толку разновидна макар и со тие канали сега,на Телекабел освен Спортклуб ништо друго вредно нема.Мислам дека на Кејблтел ќе биде паметно како на Макс тв да можеш да активираш разни пакети канали и луѓето да бираат.Друго нема...

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Пак снемував нет . Дојде пред околу 15 минути . Што е работава ?! Кога се јавувам да прашам нема слободен оператор во моментот и музиката си ја слушам :eek:

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Овие два три дена имаше неколку подолготрајни прекини на Интернет услугата на Кејблтел во Штип.
Според нивната техничка поддршка проблемот настанал од скинат оптички кабел, за што им требало многу време да го средат.
Што се однесува за Спортклуб каналите, не даваат информација дали и кога би ги пуштиле. Мене лично не ми „фалат“ овие канали, затоа што натпреварите кои ме интересираат ги гледам on-line на Интернет. Тоа можам да си го дозволам зошто имам брз и неограничен достап. Но, се разбира дека не секој има знаење, желба и време за да пребарува и гледа на компјутер. Многумина не сакаат да гледаат на компјутер воопшто, сепак е подобро на ТВ со пиво, чипс и пријатели. Некои не сакаат да слушаат руски коментатори, што мене и не ми пречи, зошто почнав да ги разбирам :)
Како и да е, за сега јас не гледам подобра пакет понуда од онаа на Кејблтел во Штип. Дали ќе пуштат или не повеќе спортски канали е нивна одлука. Мене лично повеќе ми пречи тоа што немаат HD канали. За да го искористам новиот телевизор морам да симнувам HD филмови (да е здрава и жива замунда).

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Овие два три дена имаше неколку подолготрајни прекини на Интернет услугата на Кејблтел во Штип.
Според нивната техничка поддршка проблемот настанал од скинат оптички кабел, за што им требало многу време да го средат.
Што се однесува за Спортклуб каналите, не даваат информација дали и кога би ги пуштиле. Мене лично не ми „фалат“ овие канали, затоа што натпреварите кои ме интересираат ги гледам on-line на Интернет. Тоа можам да си го дозволам зошто имам брз и неограничен достап. Но, се разбира дека не секој има знаење, желба и време за да пребарува и гледа на компјутер. Многумина не сакаат да гледаат на компјутер воопшто, сепак е подобро на ТВ со пиво, чипс и пријатели. Некои не сакаат да слушаат руски коментатори, што мене и не ми пречи, зошто почнав да ги разбирам :)
Како и да е, за сега јас не гледам подобра пакет понуда од онаа на Кејблтел во Штип. Дали ќе пуштат или не повеќе спортски канали е нивна одлука. Мене лично повеќе ми пречи тоа што немаат HD канали. За да го искористам новиот телевизор морам да симнувам HD филмови (да е здрава и жива замунда).
Богами нека е здрава и жива замунда :)

А колку шо глеав, на blizoo.bg имаат HD канали, па дури и телекабел.
И у топанско кога беше кварот 3 дена кога немав нет, се скинал оптички кабел и тоа баш што иде од првиот влез у зградава (ги има 7), ама среќа брзо го направија (очекував според мислењата и гледиштата минимум недела дена да ги чекам)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
кејблтел под хитно да дојди во Битола до крајот на годината или до пролетта 2012-та најкасно оти се ближи 21.12.2012 барем да видат живот и Битолчани а не вака живот кучешки.....

Kajgana Shop

На врв Bottom