A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Кај мене цел ден имаше...Веќе недела дена без престан од кога онојпат немав 3 дена нет..И пред тоа цело време си беше стабилен..

Изглеа DOCSIS не е многу стабилно ко шо можам да видам тука и на темата на телекабел...малце не е фер пошо истата е цената, а брзините се МНООГУ различни како и стабилноста...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Што стана со PPV каналите и тие фамозните токени.... прво викаа имаат некои проблеми, ама еве веке пројде месецот....
.. да не ќе треба да им се стегне некоја тужба за непридржување кон договорените услуги и доведување во заблуда?

Grev

Малиста Поликала
Член од
24 јануари 2006
Мислења
52
Поени од реакции
4
Имам еден проблем...
Ставив лан од кејблтел пред 2 дена, за брзината немам забелешки 30/30 кине торенти се ко што треба... али проблемот е во тоа што знае да заглави на општи страни како гугл, ибеј, некои македонски и тн... на пример сурфам на фб без проблем, а за гугл нејќе ни да чуе?! Инаку користам wrt54g2 со сите нишани подесени и кога ќе направам release dhcp па после renew тера ок некое време и пак проблем...
Со One немам такви проблеми со истиот пц, рутер и сл.

Имал ли некој нешто слично?

Член од
16 октомври 2011
Мислења
80
Поени од реакции
22
Што стана со PPV каналите и тие фамозните токени.... прво викаа имаат некои проблеми, ама еве веке пројде месецот....
.. да не ќе треба да им се стегне некоја тужба за непридржување кон договорените услуги и доведување во заблуда?
Ако имаш нерви да тужиш ... тужи, јас добив информација дека, „незнамкаквата куќа“ од кај што ги влечеле филмовите, банкротирала, и рекоа дека во „скоро“ време ќе го решат некако проблемот... што мене ми изгледа дека ќе си тераме без тие 5 канали :S

Член од
9 септември 2011
Мислења
30
Поени од реакции
20
Јас слушнав дека немало веќе да има PPV канали, демек нешто не било легално ... Џабе оние што купувале токени (ако има такви) и џабе тие што доплаќаат за да гледаат PPV>

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Имам еден проблем...
Ставив лан од кејблтел пред 2 дена, за брзината немам забелешки 30/30 кине торенти се ко што треба... али проблемот е во тоа што знае да заглави на општи страни како гугл, ибеј, некои македонски и тн... на пример сурфам на фб без проблем, а за гугл нејќе ни да чуе?! Инаку користам wrt54g2 со сите нишани подесени и кога ќе направам release dhcp па после renew тера ок некое време и пак проблем...

Преку воип модем си или директно кабелот во рутер?

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
0000 (беш)е шифрата за оние цртаните на крај (114-121) у дигитална? :D Прееска ми ставија у 6 па да видам вечер шо цртани има, дали ќе се земат. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас слушнав дека немало веќе да има PPV канали, демек нешто не било легално ... Џабе оние што купувале токени (ако има такви) и џабе тие што доплаќаат за да гледаат PPV>
Се за што мораат да платат не е легално, напамет ги научивме веќе.

Grev

Малиста Поликала
Член од
24 јануари 2006
Мислења
52
Поени од реакции
4
Имам еден проблем...

средено! поради некој чуден проблем со wrt54g2 ми се дешавале овие пиздарии. После сите можни работи ми остана уште да ставам некој стар фирмвер во рутерот и тадаам - проработи без проблем.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Месецов колку што кркав нервози со интернетов, во животов се немам нервирано толку. А најмногу се нервирав, шо кога ѕвонам таму да му се изнараскарам се живо и диво шо му шета низ канцеларии, не ми креваат телефон :mad:

Член од
9 септември 2011
Мислења
30
Поени од реакции
20
Месецов колку што кркав нервози со интернетов, во животов се немам нервирано толку. А најмногу се нервирав, шо кога ѕвонам таму да му се изнараскарам се живо и диво шо му шета низ канцеларии, не ми креваат телефон :mad:
Истиот случај и кај мене, се случуваше секој втори ден да немам интернет. Им се јавувам нормално и или им е зафатена линија или ми вика сега ќе пратам екипа да средат проблемот и на крај екипата ке дојде по 7 саати. :tapp:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Истиот случај и кај мене, се случуваше секој втори ден да немам интернет. Им се јавувам нормално и или им е зафатена линија или ми вика сега ќе пратам екипа да средат проблемот и на крај екипата ке дојде по 7 саати. :tapp:
7 саати тоа е супер! Ја сум се јавувал и ми викале ќе запишам да помине некој а доаѓале дури после 15-20 дена, па сум немал и 1 месец интернет додека ги чекам да дојдат. Еднаш се изначудив кога дојдоа одма другиот ден откако се јавив. o_O:LOL:
Консидер јоурселф лаки.

Иначе, прошлиот вторник снема струја у 3 сабајле, цело Ѓорче изгледа немаше... и другиот ден, средата, уклучувам компјутеров, и не ми го препознаваше модемот. Нејќеше ни да го преинсталира. Со усб кабелот ми беше поврзан па го сменив преку етхернет, кога, стаам торент дупло глеам иде :LOL: со 1000 и нешто, 1400 а пред тоа 600-650 идеше највише...

Kajgana Shop

На врв Bottom