A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Да расчистиме, тие што се приклучени преку кабловски модем, т.е. преку коаксијален кабел имаат 1mbps upload брзина, теоретскиот максимум за таа брзина е 128kB/s.
Е сега... едно прашање до вас. Дали и кај вас се појавува packet loss штом дојде 19:00?
Да мене ми се појавува од кај 6:30 до кај 12 негде

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Идиотизам... цел месец интернетов е падни стани ... додека дошол па снемало.. и згора на тоа вчера не можев да отварам некои страни.. вкучувајќи ја и кајгана.. не знам стварно со шо ќе ме лажат вој пат... со каков дефект.. ОНИ СЕ ЦЕЛИТЕ ДЕФЕКТНИ У МОЗОЦИТЕ !
еден интернет да не знаат да средат тутурутки неписмени !

секој шо помислува да си земе интернет од Cable Tel
ТРЕБА ДА Е НЕНОРМАЛЕН (вака ко мене :mad:) И ГЛУП ЗА ДА ЗЕМЕ ПАКЕТ НИВНИ !

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Па го реши проблемот, оти глеам пишуваш на кајгана, а рече дека не си можел да влезиш на форумот?
Оти едно пријателче (член на форумот, и корисник на кејблтел) има ист проблем како твојот, неможи да влези на форумот цел ден..
Ако го решиш пиши тука или на мене пп прати ми, да знам што да му кажам.
Се извинувам за офф топик, ама незнаев кај да пишам, а таман се поклопи со ова твоето.
моментално сум конектирам преку ваерлес т.е му крадам на комшијава вифи па давам шеринг на ПЦ во за да проверам кајгана. и воедно постов да го напишам.
комшијата е на макс адсл

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
А се среди проблемот, како, шо, појма немам. Вчера не отвораше некои страни сега отвара.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Не може да ги извади максималните 2,5мб поради не знам која причина.
Ниеден интернет колку што знам не ги вади максималните можни.
Он би вадел максимално 2,2мб(за повеќе не верувам, со малку среќа 2,3мб да извади)
Оти да не можи максимални да вади ?

Имам 10mpbs нет а сметнувам со макс.. 1.3Mb/s

C

Crazy Diamond

Гостин

Торенти симнувам со 2.7 MB/s.
На обичен даунлоуд симнувам со 1.2 или 1.3 MB/s.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Оти да не можи максимални да вади ?

Имам 10mpbs нет а сметнувам со макс.. 1.3Mb/s
Ти мислиш дека имаш 10мбпс. Toj нет е појачан. Јас имав 10мбпс(1.1mb), а сеа ми симнува со 1,3мб(12mbps)
12mbps интернет теба да има максимална download брзина од 1536кб, или 1.5mb ама симнува со 1.3mb.

Па ти види сега што и како е.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
2,3 мега преку сајтови или преку торенти? Пошо преку замунда на мене ми вади до 4.5 мега у сек, а преку сајтови вака average му е 1 - 1.5 мб у сек.
А имам пакет од 8мбпс/200гб
И ја го иам истиот нет 8/200 а upload-от од 0,48мб/с нема мрднато од кога се стајв на кблетел а данлоудот се појача пред некој месец 10мб/с му е максимумот, со мене е проблемов за upload-от или до нив е?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
И ја го иам истиот нет 8/200 а upload-от од 0,48мб/с нема мрднато од кога се стајв на кблетел а данлоудот се појача пред некој месец 10мб/с му е максимумот, со мене е проблемов за upload-от или до нив е?
DOWNLOAD ТИ Е 10 МЕГА У СЕКУНДА? :O
А за upload до нив би требало да е...Кај мене аплоуд иде и над 3 мега у секунда...Али на замунда, а вака обично на страници аплоуд 1 до 1,5 мега у секунда
--- надополнето: Oct 7, 2011 8:34 AM ---
Хехе :) Ѕвероњи :)
Наместо досегашната брзина од 256 kb која ја добиваа по надминувањето на месечниот лимит, отсега ќе добиваат брзина до 2Mbps, која ќе ја користат до крајот на секој месец.
http://www.cabletel.com.mk/news.php?id=176

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
DOWNLOAD ТИ Е 10 МЕГА У СЕКУНДА? :O
А за upload до нив би требало да е...Кај мене аплоуд иде и над 3 мега у секунда...Али на замунда, а вака обично на страници аплоуд 1 до 1,5 мега у секунда
--- надополнето: Oct 7, 2011 8:34 AM ---
Хехе :) Ѕвероњи :)

http://www.cabletel.com.mk/news.php?id=176
Знам дека требаше да се зголеми али,на модемот (Тхомсон) пред да се зголеми даунлодот сите сијалички светеа само пц линк и за телефон трепкаа ,од кога се зголеми сеа само трепкаат пц линк и телефон нишо друго,ги прашав мороните ми рекоаа така требало?? сеа фаќам да им досаѓам
--- надополнето: Oct 7, 2011 10:06 AM ---
Знам дека требаше да се зголеми али,на модемот (Тхомсон) пред да се зголеми даунлодот сите сијалички светеа само пц линк и за телефон трепкаа ,од кога се зголеми сеа само трепкаат пц линк и телефон нишо друго,ги прашав мороните ми рекоаа така требало?? сеа фаќам да им досаѓам
ХаХа им се јавив да го проверат аплоудот ,рекоа дека ке го рестартираат и наместо да се зголеми они ми го намалија од 0,48мбпс на 0,28мбпс ненормални се
овие!!!
http://www.speedtest.net/result/1521531624.png

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Од кај другар ЛАН на Кејблтел Штип

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Download-от е тој пошо стар ми е пакетот. Аплоудот е волкав ради пингот.

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Си купив нов лап топ, е сеа за да го поврзам на интернет треба да ги контактирам Кејблтел да дојдат за да ми конфигурираат нешто/да ми земат мак адреса или нема врска тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom