A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Епа затоа и јас реков
Треба да имаш до кај 2.5Мб/с даунлоад.
До кај 2.5Мб/с. Некогаш кабелскиот знае и да се "поремети" па да извади и цела брзина. Ова ти го кажувам од искуство. ;)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Не може да ги извади максималните 2,5мб поради не знам која причина.
Ниеден интернет колку што знам не ги вади максималните можни.
Он би вадел максимално 2,2мб(за повеќе не верувам, со малку среќа 2,3мб да извади)
2,3 мега преку сајтови или преку торенти? Пошо преку замунда на мене ми вади до 4.5 мега у сек, а преку сајтови вака average му е 1 - 1.5 мб у сек.
А имам пакет од 8мбпс/200гб

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Само мене ми е спор денеска интернетот или и вие имате проблем?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
2,3 мега преку сајтови или преку торенти? Пошо преку замунда на мене ми вади до 4.5 мега у сек, а преку сајтови вака average му е 1 - 1.5 мб у сек.
А имам пакет од 8мбпс/200гб
Реална максимална би требало да биде 2,2-2,3мб.
Преку страни кога симнуваш, ретко ја вади реалната максимална. До серверите нивни е изгледа тоа.
Чим ти вади повеќе од што треба, дупло(40mbps), уживај си.
Ти ЛАН си така?
Камо мене толку да ми вадеше.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Нешто многу брз интернетов денес:

Док симињам:

Откога заврши симињањето:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Кажете ми дали е у реду што максимум upload на нет 20 пакетот ми е 100 kb/s ?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Кажете ми дали е у реду што максимум upload на нет 20 пакетот ми е 100 kb/s ?
Колку што сум информиран пакетите со неограничен трансфер од 10, 20 и 50mbps download, имаат по 1mbps upload. Така да, нормално е тоа. Ја неам нет од горенаведените(имам 3xPlay 10/500, кој стана 12/500[ваљда]), a иам upload од 1mpbs(~120kb)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Да расчистиме, тие што се приклучени преку кабловски модем, т.е. преку коаксијален кабел имаат 1mbps upload брзина, теоретскиот максимум за таа брзина е 128kB/s.
Е сега... едно прашање до вас. Дали и кај вас се појавува packet loss штом дојде 19:00?

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Сее ова џабе кога Скопје е поделено по реони помеѓу Телекабел и Кејблтел. Јас сум во Аеродром и мора да бидам на телекабел.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
јас сум корисник на кабелтел интернет и еве цел ден неможам да отворам одредени линкови. форумот, порталот на кајгана и и сител моменално неможам да ги отворам бидејки си имаат они некој си проблем со интернетот и со фиксната телефонија.. у последно време проблем за проблем им се услугиве и ептен се тапа. сега како совесен кабелски оператор мислам дека ферски би било да речат 10% поефтина сметка ради технички проблеми али чисто се сомневам во ва... моментално сум конектирам преку ваерлес т.е му крадам на комшијава вифи па давам шеринг на ПЦ во за да проверам кајгана. и воедно постов да го напишам.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.993
Поени од реакции
16.435
јас сум корисник на кабелтел интернет и еве цел ден неможам да отворам одредени линкови. форумот, порталот на кајгана и и сител моменално неможам да ги отворам бидејки си имаат они некој си проблем со интернетот и со фиксната телефонија.. .
Па го реши проблемот, оти глеам пишуваш на кајгана, а рече дека не си можел да влезиш на форумот?
Оти едно пријателче (член на форумот, и корисник на кејблтел) има ист проблем како твојот, неможи да влези на форумот цел ден..
Ако го решиш пиши тука или на мене пп прати ми, да знам што да му кажам.
Се извинувам за офф топик, ама незнаев кај да пишам, а таман се поклопи со ова твоето.

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Едвај го отвори форумов, со прокси.
Некој ќе може да ни даде официјално известување што поточно е проблемот?

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Koj lazovi se ovie cable tel toa e nemoguce clen sum nivni uste od koa go kupija maxsat naumovski daov 3000 den za e*aniot motorola modem dojdoa pred nekoj mesec mi stavia cisco abe cel zivot poveke od 450 kbps ne otislo ccc 10 pati gi vikam mi vika dobar e signalot ama negde kubi sila pa resi go toa ako gubi ccc toa e bugarska napravija

Kajgana Shop

На врв Bottom