Steam.
wat
- Член од
- 1 октомври 2008
- Мислења
- 1.462
- Поени од реакции
- 624
![]()
*troll*
Ako go povrzuvas so kabel ne ti treba niso,a ako stavas ruter treba oni da ti go aktiviraatСи купив нов лап топ, е сеа за да го поврзам на интернет треба да ги контактирам Кејблтел да дојдат за да ми конфигурираат нешто/да ми земат мак адреса или нема врска тоа?
local area connections napraj mu disable pa enable , ako nejke taka restartiraj go modemot a laptopot priklucen da e so negoепа со кабел пробав да го поврзувам лап топот и не ми уклучуваше интернет
--- надополнето: Oct 8, 2011 9:33 AM ---
Прашав еден шо работи во Кејблтел и ми рече дека требало да дојда за да ја виделе мак адресата за да ја филтрираат во системот за да ми пуштат интернет
Затоа постои телефонски број на АЕК да ги пријавиш и тие да спроведат постапка.Јави се на 190 и пријави ги.Еве повеќе информации за тоаИдиотизам... цел месец интернетов е падни стани ... додека дошол па снемало.. и згора на тоа вчера не можев да отварам некои страни.. вкучувајќи ја и кајгана.. не знам стварно со шо ќе ме лажат вој пат... со каков дефект.. ОНИ СЕ ЦЕЛИТЕ ДЕФЕКТНИ У МОЗОЦИТЕ !
еден интернет да не знаат да средат тутурутки неписмени !
секој шо помислува да си земе интернет од Cable Tel
ТРЕБА ДА Е НЕНОРМАЛЕН (вака ко мене) И ГЛУП ЗА ДА ЗЕМЕ ПАКЕТ НИВНИ !
и као они ќе го средат тоа?.... абе ај...и они као ќе ги натераат овие да дадат поквалитетен интернет...Затоа постои телефонски број на АЕК да ги пријавиш и тие да спроведат постапка.Јави се на 190 и пријави ги.Еве повеќе информации за тоа
http://www.aek.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=438:vo-pravec-na-zastita-na-krajniot-korisnik-aek-otvara-kontakt-centar-190-i-inspekciska-sluzba&catid=41:soopstenija&Itemid=148&lang=mk
Па јас имав проблеми и со АЕК ми го решија.Не е ова шпанско тело,кога контактираш со нив АЕК поведува истрага кон операторот и услугата што не ти е обезбедена и работат на решавање на проблемот.За разлика од техничка подршка на Кејблтел ова е институција која е над Кејблтел и ако не го решат проблемот ги казнуваат.Верувај ќе ги натерат вака со жалење на форум сигурно нема да ти го решат проблемот.Затоа и постои 190.и као они ќе го средат тоа?.... абе ај...и они као ќе ги натераат овие да дадат поквалитетен интернет...
во оваа држава нема закон нити ќе има..
Мора рутер.Сакам да ве прашам дали некој од вас има поврзано два компјутери на нетов од кабловска и дали му останува иста брзината на симнување на торенти и листање на страни. Исто така сакам да прашам дали ке може со свич да се поврзе или ке мора рутер да земам?
Фала
Како што знам Cabletel е достапен во реонот на Државна Болница последниот пат кога видов квалитетот на сликата ми изгледаше океј, е сега детали не знам, за интернетот исто, попрецизно провери јави им се кажи им адреса за да провериш конкретно, а за квалитетот нека каже некој корисник од тој реон.Dali mozete da mi kazete dali cabletel e dostapen vo reonot okolu drzavna bolnica(potocno studentski dom medicinar). i kakov e internetot stabilen ili sasav.
Па И има врскаСи купив нов лап топ, е сеа за да го поврзам на интернет треба да ги контактирам Кејблтел да дојдат за да ми конфигурираат нешто/да ми земат мак адреса или нема врска тоа?
Ае едно одамна не сум пишал едно ваквоКонечно и на мене ми се покажа на спидтест серверот на Скопје хостиран од Кејблтел дека е и еве какви брзини ми извади:
![]()
За оние кои незнаат...ЛАН пакет 8/200 + телефонија
мерено преку wireless