A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ги гледав понудите за интернет на Cabletel и го забележав следново:
*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.

Бидејќи на сајтот не можам да најдам кои се реоните каде што има техничка можност, да прашам овде, дали Cabletel ја има таа „техничка можност“ за Карпош, или поконкретно станува збор за стан во зграда кај Хотел Карпош?
Не верувам дека за тебе специјално ќе ја бушат цела зграда за да обезбедат инфраструктура.

Затоа пожелно е да најдеш уште 2-3 стана у твојата зграда што ќе се нафатат да преминат на тој оператор....и со тоа за многу побрзо ќе ти ја реализираат желбата :)(а сеа по ново ќе треба да побараш согласност од куќен совет за да можат да бушат:coffee:)

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Не верувам дека за тебе специјално ќе ја бушат цела зграда за да обезбедат инфраструктура.

Затоа пожелно е да најдеш уште 2-3 стана у твојата зграда што ќе се нафатат да преминат на тој оператор....и со тоа за многу побрзо ќе ти ја реализираат желбата :)
Значи тоа подразбираат под „техничка можност“, тоа не ми беше јасно мене.

Благодарам многу. :)

Член од
15 август 2011
Мислења
125
Поени од реакции
40
Ги гледав понудите за интернет на Cabletel и го забележав следново:
*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.

Бидејќи на сајтот не можам да најдам кои се реоните каде што има техничка можност, да прашам овде, дали Cabletel ја има таа „техничка можност“ за Карпош, или поконкретно станува збор за стан во зграда кај Хотел Карпош?

Ќе се јавиш и ќе прашаш одма ќе ти кажат..6133 613...уаа интер!

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ми се јавува пред 5 мин. една тетка од Кејблтел и ми вика „здраво, гледам дека вие времено ја имате откажано кабловската, па бидејќи вршиме upgrade на мрежата не интересира дали повторно би станале корисник на Кејблтел?“. :palmface:
И викам „па тоа зависи од вас, не од мене, мојата зграда е единствената во населбава што нема внатрешна инсталација а сите други имаат...и да сакам не можам да ги користам вашите услуги...“
Теткава како потресена „аахх се извинуваме за тоа, ќе исконтактирам со одговорните за населбата да видат што е можно побргу да воспостават мрежа и во твојата зграда“
Јас „океј, тогаш ќе можеме да зборуваме за можноста да станам ваш корисник :)“...
:tapp:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.212
Поени од реакции
6.260
333986_10150439313517589_285846942588_11079828_2078971103_o.jpg http://www.cabletel.com.mk/tripleplay.php?m=paket&c=tripleplay

Kolku glupi luge rabotat vo marketingot na Cabletel toa e nesto neverojatno.Vika popust od celi 36312den.!A sto napravil matematicarot sto ja dobil ovaa suma?Gi stavil posebno presmetani internetot, televizijata i telefonot od najskapiot paket kako bozem na razlicni tri operatori da se plakaat posebno a ne na eden kade realno najskapiot paket so ovie 3 uslugi zaedno cini 1999 den ili 47976 den. za 2 godini a ne 60288 kako sto napisal tamu.Da bide uste pogolema tragedijata taa suma od 60288 den. sto ne e tocna e minusirana so sumata od najevtiniot paket 23976 za 2 godini kade sto zastedata e samo 100 den mesecno i ja dobiva sumata od 36312 den.demek se raboti za ist paket a ne razlika pomegu najevtiniot i najskapiot!Toa e isto kako da se prodavaat dva razlicni modela od edna ista marka na avtomobil kade sto poskapata cini 20000 evra a poevtinata 10000 evra.Kako da gi namamam kupuvacite?Ke ja spustam cenata na poevtinata na 9900 evra i ke napisam dojdete vo nasiot salon i zastedete na novo vozilo od celi 10100 evra!

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Прегледај го приврзокот 33893 http://www.cabletel.com.mk/tripleplay.php?m=paket&c=tripleplay

Kolku glupi luge rabotat vo marketingot na Cabletel toa e nesto neverojatno.Vika popust od celi 36312den.!A sto napravil matematicarot sto ja dobil ovaa suma?Gi stavil posebno presmetani internetot, televizijata i telefonot od najskapiot paket kako bozem na razlicni tri operatori da se plakaat posebno a ne na eden kade realno najskapiot paket so ovie 3 uslugi zaedno cini 1999 den ili 47976 den. za 2 godini a ne 60288 kako sto napisal tamu.Da bide uste pogolema tragedijata taa suma od 60288 den. sto ne e tocna e minusirana so sumata od najevtiniot paket 23976 za 2 godini kade sto zastedata e samo 100 den mesecno i ja dobiva sumata od 36312 den.demek se raboti za ist paket a ne razlika pomegu najevtiniot i najskapiot!Toa e isto kako da se prodavaat dva razlicni modela od edna ista marka na avtomobil kade sto poskapata cini 20000 evra a poevtinata 10000 evra.Kako da gi namamam kupuvacite?Ke ja spustam cenata na poevtinata na 9900 evra i ke napisam dojdete vo nasiot salon i zastedete na novo vozilo od celi 10100 evra!
Да де, има поевтини...(сарказам)
Зотоа татко ми со Кејблтел помалце го боли глава...Или можда е од времето.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не дека рекламана погоре им е точна, ама дека поефтино се поминува, се поминува и те како.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да се пофалам :mad:
Да ти се одфалам

Лимит поминат maybe?

Хмм, ова е чудно, горе скриншотот е тестирано на сервер од кејблтел во Велес, а тестирам на серверот од Т-хоум и ми искача следново:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Да ти се одфалам

Лимит поминат maybe?

Хмм, ова е чудно, горе скриншотот е тестирано на сервер од кејблтел во Велес, а тестирам на серверот од Т-хоум и ми искача следново:
A бре каков лимит, на Unlimited сум...ама чути се опрај сеа да не е за подрек...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
A бре каков лимит, на Unlimited сум...ама чути се опрај сеа да не е за подрек...
Вие па ај неограничен интернет и 5 секунди да ви падне само ќе кукате, не ве разбирам никако :)

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Хммм... Кај мене пак и Скопје и Велес ги дава дека се хостирани кај Кејблтел :confused:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Да ве прашам некој да не има проблеми со интернет брзината од вчера уште ? Или само кај мене е ?

Kajgana Shop

На врв Bottom