A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Ги гледав понудите за интернет на Cabletel и го забележав следново:
*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.

Бидејќи на сајтот не можам да најдам кои се реоните каде што има техничка можност, да прашам овде, дали Cabletel ја има таа „техничка можност“ за Карпош, или поконкретно станува збор за стан во зграда кај Хотел Карпош?

Не верувам дека за тебе специјално ќе ја бушат цела зграда за да обезбедат инфраструктура.

Затоа пожелно е да најдеш уште 2-3 стана у твојата зграда што ќе се нафатат да преминат на тој оператор....и со тоа за многу побрзо ќе ти ја реализираат желбата :)(а сеа по ново ќе треба да побараш согласност од куќен совет за да можат да бушат:coffee:)

Не верувам дека за тебе специјално ќе ја бушат цела зграда за да обезбедат инфраструктура.

Затоа пожелно е да најдеш уште 2-3 стана у твојата зграда што ќе се нафатат да преминат на тој оператор....и со тоа за многу побрзо ќе ти ја реализираат желбата :)
Значи тоа подразбираат под „техничка можност“, тоа не ми беше јасно мене.

Благодарам многу. :)

Ги гледав понудите за интернет на Cabletel и го забележав следново:
*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.

Бидејќи на сајтот не можам да најдам кои се реоните каде што има техничка можност, да прашам овде, дали Cabletel ја има таа „техничка можност“ за Карпош, или поконкретно станува збор за стан во зграда кај Хотел Карпош?

Ќе се јавиш и ќе прашаш одма ќе ти кажат..6133 613...уаа интер!

Ми се јавува пред 5 мин. една тетка од Кејблтел и ми вика „здраво, гледам дека вие времено ја имате откажано кабловската, па бидејќи вршиме upgrade на мрежата не интересира дали повторно би станале корисник на Кејблтел?“. :palmface:
И викам „па тоа зависи од вас, не од мене, мојата зграда е единствената во населбава што нема внатрешна инсталација а сите други имаат...и да сакам не можам да ги користам вашите услуги...“
Теткава како потресена „аахх се извинуваме за тоа, ќе исконтактирам со одговорните за населбата да видат што е можно побргу да воспостават мрежа и во твојата зграда“
Јас „океј, тогаш ќе можеме да зборуваме за можноста да станам ваш корисник :)“...
:tapp:

333986_10150439313517589_285846942588_11079828_2078971103_o.jpg http://www.cabletel.com.mk/tripleplay.php?m=paket&c=tripleplay

Kolku glupi luge rabotat vo marketingot na Cabletel toa e nesto neverojatno.Vika popust od celi 36312den.!A sto napravil matematicarot sto ja dobil ovaa suma?Gi stavil posebno presmetani internetot, televizijata i telefonot od najskapiot paket kako bozem na razlicni tri operatori da se plakaat posebno a ne na eden kade realno najskapiot paket so ovie 3 uslugi zaedno cini 1999 den ili 47976 den. za 2 godini a ne 60288 kako sto napisal tamu.Da bide uste pogolema tragedijata taa suma od 60288 den. sto ne e tocna e minusirana so sumata od najevtiniot paket 23976 za 2 godini kade sto zastedata e samo 100 den mesecno i ja dobiva sumata od 36312 den.demek se raboti za ist paket a ne razlika pomegu najevtiniot i najskapiot!Toa e isto kako da se prodavaat dva razlicni modela od edna ista marka na avtomobil kade sto poskapata cini 20000 evra a poevtinata 10000 evra.Kako da gi namamam kupuvacite?Ke ja spustam cenata na poevtinata na 9900 evra i ke napisam dojdete vo nasiot salon i zastedete na novo vozilo od celi 10100 evra!

Да се пофалам :mad:
1479553832.png

Прегледај го приврзокот 33893 http://www.cabletel.com.mk/tripleplay.php?m=paket&c=tripleplay

Kolku glupi luge rabotat vo marketingot na Cabletel toa e nesto neverojatno.Vika popust od celi 36312den.!A sto napravil matematicarot sto ja dobil ovaa suma?Gi stavil posebno presmetani internetot, televizijata i telefonot od najskapiot paket kako bozem na razlicni tri operatori da se plakaat posebno a ne na eden kade realno najskapiot paket so ovie 3 uslugi zaedno cini 1999 den ili 47976 den. za 2 godini a ne 60288 kako sto napisal tamu.Da bide uste pogolema tragedijata taa suma od 60288 den. sto ne e tocna e minusirana so sumata od najevtiniot paket 23976 za 2 godini kade sto zastedata e samo 100 den mesecno i ja dobiva sumata od 36312 den.demek se raboti za ist paket a ne razlika pomegu najevtiniot i najskapiot!Toa e isto kako da se prodavaat dva razlicni modela od edna ista marka na avtomobil kade sto poskapata cini 20000 evra a poevtinata 10000 evra.Kako da gi namamam kupuvacite?Ke ja spustam cenata na poevtinata na 9900 evra i ke napisam dojdete vo nasiot salon i zastedete na novo vozilo od celi 10100 evra!

Да де, има поевтини...(сарказам)
Зотоа татко ми со Кејблтел помалце го боли глава...Или можда е од времето.

Не дека рекламана погоре им е точна, ама дека поефтино се поминува, се поминува и те како.

Да се пофалам :mad:
1479553832.png

Да ти се одфалам
1479656057.png

Лимит поминат maybe?

Хмм, ова е чудно, горе скриншотот е тестирано на сервер од кејблтел во Велес, а тестирам на серверот од Т-хоум и ми искача следново:
1479658553.png

Да ти се одфалам
1479656057.png

Лимит поминат maybe?

Хмм, ова е чудно, горе скриншотот е тестирано на сервер од кејблтел во Велес, а тестирам на серверот од Т-хоум и ми искача следново:
1479658553.png
A бре каков лимит, на Unlimited сум...ама чути се опрај сеа да не е за подрек...

A бре каков лимит, на Unlimited сум...ама чути се опрај сеа да не е за подрек...

Вие па ај неограничен интернет и 5 секунди да ви падне само ќе кукате, не ве разбирам никако :)

1479658553.png

Хммм... Кај мене пак и Скопје и Велес ги дава дека се хостирани кај Кејблтел :confused:

Да ве прашам некој да не има проблеми со интернет брзината од вчера уште ? Или само кај мене е ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom