A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Брзините се скоро по 3.3мб на било кој пакет, исто ко да не ги контролираат брзините.Не ти е ова т-лопов.
Wrong, брзините се поголеми од оние во договор само каде што има лан пакети, ако си на Доксис, нема да имаш таква брзина.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Брзините се скоро по 3.3мб на било кој пакет, исто ко да не ги контролираат брзините.Не ти е ова т-лопов.
Kако бе 3.3мб, јас максимум симнувам со 1.6 ама МАКСИМУМ...просек ми е 1.1 - 1.2 мб.

Г

Грејвдигер

Гостин
Едно интимно прашање. :)
Има некој во Карпош што користи Зора (Кејблтел) да даде негово мислење како е нетот?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Kако бе 3.3мб, јас максимум симнувам со 1.6 ама МАКСИМУМ...просек ми е 1.1 - 1.2 мб.
Али на DOCSIS си така?

Рендом пикчрс (првата е после гасење на chrome, а втората е со упален chrome, bsplayer, fl studio)

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Ме интересира колку е лимитот на пакетот нет10 после колку гига се намалува брзината ? :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Ме интересира колку е лимитот на пакетот нет10 после колку гига се намалува брзината ? :)
Добро бе, од инат го прашувате ова или стварно не ви се верува?
Интернет со брзина до 10 Mbps и неограничен трансфер.
значи НЕ-О-ГРА-НИ-ЧЕН!!!!
НЕ се намалува брзината.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
Добро бе, од инат го прашувате ова или стварно не ви се верува?

значи НЕ-О-ГРА-НИ-ЧЕН!!!!
НЕ се намалува брзината.
Ако е така ке го фучам цела ден нетот ке симнам се што е можно нема шанси да не се намали брзината мора да има некоја ограниченост :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ако е така ке го фучам цела ден нетот ке симнам се што е можно нема шанси да не се намали брзината мора да има некоја ограниченост :)
Нема, стварно нема :)

Член од
15 август 2011
Мислења
125
Поени од реакции
40
Али на DOCSIS си така?

Рендом пикчрс (првата е после гасење на chrome, а втората е со упален chrome, bsplayer, fl studio)

Што е тоа доксис?Како ја да неам толку брз нет, а?? :))

Добро најдов шо е дкосис..

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Едно интимно прашање. :)
Има некој во Карпош што користи Зора (Кејблтел) да даде негово мислење како е нетот?
Незгодно ми е да одговорам на вакво прањање:D
Ја сум во к4, имам пакетот 10/500(трипл пакет, 999ден)
Нетот е супер, брзината при торенти во нормални услови е максимална 1,3мб(беше 1,1 ама изгледа зголемена е брзината, а нема известување).

Повеќе од 3,5 години сум корисник на Кејблтел и сум задоволен целокупно. Имало проблеми, но и ќе има(многу нормално). Ги решаваат у главно. Инаку кога ги има, се сведени на минимум(квантитативно), односно ретки се.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Ги гледав понудите за интернет на Cabletel и го забележав следново:
*Пакетот може да се купи само во реоните каде што има техничка можност.

Бидејќи на сајтот не можам да најдам кои се реоните каде што има техничка можност, да прашам овде, дали Cabletel ја има таа „техничка можност“ за Карпош, или поконкретно станува збор за стан во зграда кај Хотел Карпош?

Kajgana Shop

На врв Bottom