A Song of Ice and Fire

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.125
Поени од реакции
9.074
Книгите ми се канон а серијата ја гледам без да се замарам што како и дали има логика. На овој начин уживам во двете!

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Книгите ми се канон а серијата ја гледам без да се замарам што како и дали има логика. На овој начин уживам во двете!
Све е тоа ОК, ама ако Еурон и Виктарион ги спојат во една личност многу ке се разочарам :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.172
Сега баш ја пуштив последната епизода, нема таков муабет дека му ветува на Бран.
И јас набрзина сега прегледав, ама навистина нити приметив дека Бран бара од Сем да не кажува, ниту пак Сем ветува такво нешто. Ништо чудно, често ми се случува да ми се испреплетат серијата и книгата.
Кажано е и од авторите на серијата и од Мартин дека би требало да се третираат како две различни дела.

Сепак, што ли го спречува серискиот Сем да каже на Џон...
Само првите моменти од нивната средба беа во десетата епизода. Би требало понатаму да очекуваме ова да биде различно од книгата и Џон да дознае.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
овој марк гатсис шо улога е?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.172
Смрдежот во трета, а Тихо Несторис и децата на шумата уште во четврта сезона.
Сите имаат оправдани грижи за темпото со кое серијата ги прати книгите.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510

И сега сите ќе мислат Dany го нападна King's Landing. Опасно тролање од НВО.

Инаку, трејлерот е за петка. Сцените во Meereen изгледаат супер, се надевам дека некако ќе ги живнат настаните таму без големи последици на приказната.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.125
Поени од реакции
9.074
Запазете ја облеката на Red Viper, сонце прободено со копје. Одлична костимографија.

Супер е трејлерот во целост, откриваат многу повеќе него што очекував. Има неколку wtf моменти што покренуваат неколку прашања но сепак е адаптација.

All is good!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
мј ја скратиле косата на Џејми ццц. Којзнае како ќе го изведат тоа со Греги кога ќе му го скрши черепот на Вајпер и ќе го испосече коњушарот, гадно ќе е.

Последно уредено:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
мј ја скратиле косата на Џејми ццц. Леее којзнае како ќе го изведат тоа со Греги кога ќе му го скрши черепот на Вајпер и ќе го испосече коњушарот, гадно ќе е.
hbo е во прашање, очекувај да му ја срамни фацата

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.125
Поени од реакции
9.074
Замисли каков шок ќе биде поголемиот дел од сезоната ќе го градат неговиот badass карактер, ќе направат публиката да го сака и таман кога дуелот оди во негова полза БУМ ДЕД. :D

Ма да јас мислам по шокантно ќе биде со Tywin Lannister. Со внук му мислам дека премногу хинтови се даваа дека ќе мора да плати за се, плус имаше еден тон "спојлери" со оние промотивните видеа на HBO кога зборуваат за него што мислам дека беше непотребно. И веќе публиката научи дека правење свадба во Westeros е опасна работа.

Од трејлеров највеќе ми се допадна оној милисекунда момент со Sansa Stark како Alayne Stone со плавата наметка пред да прави замок во Eyrie. Многупати имам кажано дека овој лик ми е еден од најдосадните во книгите ама серијава некако ќе ми го смени мислењето. Не сум тврдоглав и знам да ценам, нормално и да критикувам кога нешто не го бива. Не ве потсети сцената на S3 со Daenerys со плава шамија пред нападот мислам на Astapor или Yunkai?

Какви ликови има значи заедно со LOST не сум се поврзал со ликовите толку во ниту една другa серија/книга/whatever.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Замисли каков шок ќе биде поголемиот дел од сезоната ќе го градат неговиот badass карактер, ќе направат публиката да го сака и таман кога дуелот оди во негова полза БУМ ДЕД. :D

Ма да јас мислам по шокантно ќе биде со Tywin Lannister. Со внук му мислам дека премногу хинтови се даваа дека ќе мора да плати за се, плус имаше еден тон "спојлери" со оние промотивните видеа на HBO кога зборуваат за него што мислам дека беше непотребно. И веќе публиката научи дека правење свадба во Westeros е опасна работа.

Од трејлеров највеќе ми се допадна оној милисекунда момент со Sansa Stark како Alayne Stone со плавата наметка пред да прави замок во Eyrie. Многупати имам кажано дека овој лик ми е еден од најдосадните во книгите ама серијава некако ќе ми го смени мислењето. Не сум тврдоглав и знам да ценам, нормално и да критикувам кога нешто не го бива. Не ве потсети сцената на S3 со Daenerys со плава шамија пред нападот мислам на Astapor или Yunkai?

Какви ликови има значи заедно со LOST не сум се поврзал со ликовите толку во ниту една другa серија/книга/whatever.
pa i vo temana za serijava, celo leto zborea za castingov u smisol, ej eve nov lik, Oberyn, Red Viper, gi mrzel Lannisters :icon_lol: Ke ocekuvaat toj da gi ubie Tywin i Jamie i da ja shitne Cercei i kako shto vikas ti, bam :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom