Ги прочитав книгите,премногу сум задоволен што посветив време на нив,такви личности во фантазија жанрот со реални карактерни својства немам видено,во секој лик има лошо и добро и многу убаво ја прикажува вистинската човечка природа.
АSOIAF е повеке од тоа и се гледа дека кога Џорџ ја пишувал книгата не планирал да се екранизира поради опширноста на приказната и бруталната реалност на човечката природа.
Најомилени ликови ми се Џон Сноу поради тоа што секогаш ја има вистинската одлука за општото добро,поштен е како Нед но сепак многу по либерален од него,Нед мислам дека никогаш не би ги донел тие контроверзни одлуки,штета што NW не ја препознава вредноста во неговите одлуки,колку само ке помогнат на реалмот,но така фунционира пошироката маса,тоа се очекуваше,последниот чаптер на Џон Сноу ме утепа многу,кога копилето му го прати писмото,емоцијата на Џон Сноу беше многу мокна и кога им го прочита во Shieldhall и праша кој ке застане позади него и видни фаци од вајлдлинг застанаа позади него тоа ја прели чашата и предпоставував дека дагерите во нокта што се кријат што ги предвиде Мелисандре се одма позади аголот
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
И кога го прочитав крајот на последниот чаптер за Сноу ме утепа,ја фрлив книгата и...си легнав
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Неможам никако да ја предпостававам неговата иднина.
Друг омилен лик ми е Тирион(клише сум знам)ебано е циничен и ироничен и во секое време без разлика во какви говна е знае да ме насмее.And that brain on Tyrion,генијалец е,едноствавно знае да се извади од невоља со мокта на убедување и јак смисол на стратегија,не велам дека не прави грешки,сите се реални луге тука и прават грешки.
Неможам со сигурност да типувам и на иднината на Тирион со Second Sons но верувам дека на крајот ке стане Lord of Castelry Rock бидејки е омилен лик на Џорџ нели.
Исто така и не гледам кој би ја дотерал Ланистер куката на место,Кеван Ланистер што беше единствениот човек кој го држеше реномето на Ланистер и способноста да го одржи малиот крал на тронот е надвор од играта и Џејми да се врати жив и здрав од патешествието со Brianne не го гледам како компетентен да ја одржи фамилијата и малиот крал на тронот,нема некој владеачки способности и смисла за тактика и покрај тоа што покажа солидна способност при oпсадата на Riverrunn.
Тука е Гена која е страшна жена,вистински Ланистер и се гледа дека е сестра на Тајвин,но не верувам дека сама би можела да се справи со проблемите но мора да се напомене дека она е наклонета кон Тирион и единствена надеж за Ланистерс се они двајца,но Ланистерс веке ке немаат никакво влијание на тронот и ке остане на дебилот Mace Tyrell да манипулира со малиот крал.
Даенерис и на мене ми е малце омразена,поради фактот што не размислува присебно и малце е биполарна во главата,докажано дека не е адекватна за владеење во повеке наврати и направи еден тон глупости,неможе да ослободува робови каде што една економија се базира на робство и е многу голем фактор,сите слејвер градови вечно ке одат против неа и тоа требаше да и биде јасно а тоа дека нејзините глупи постапки не и се вракаат мислам дека не е вистина бидејки пробаа да ја отрујат Даенерис и ја лично мислам дека некеше Hizdahr да ја отруе бидејки би било глуп потег да ја отруе на таков масовен јавен настан,верувам дека Hizdahr е harpy но не верувам дека е the harpy itself,он иако е мокен благородник од античка лоза сепак мислам дека он е само пион на Sons of the Harpy.
А околу идентичноста на Аеgon дали е стварно он или не,верувам дека е оргинал,имавме POV од Jon Connington би требало он да знае дали е вистинскиот или не и неговите мисли ке иницираа не неговата лажност ако не е вистинскиот но сепак можно е и да е наместен од Varys и Connington да е измамен, типот заедно со Baelish се најголемите сплеткари во светот па...не се знае ништо
Mногу ке ми биде криво ако го снајде црно Џејми Ланистер,ликот има големо срце,има направено многу заебани ствари но се кае толку многу за тоа што би сакал да гори во еден од седумте пеколи мислам дека
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Се надевам дека Brianne има нешто при ум што не вклучува предавање на Џејми,сепак е она премногу лојална и чесна,знае дека Џејми никако не е вмешан во црвената свадба исто така ја спаси од мечката во Harrenhal,и даде огромна подршка за нејзиниот квест да ја најде Санса и Ариа,се надевам дека нема да го шитне,но све мислам дека Џорџ сака да го финишира ликот,но ке видиме.
Има милјарда работи за што да се дискутира,така да ова сеа за сеа,неможам да ја дочекам The Winds of Winter но не читам чаптери што се излезени ке си го чекам финалниот продукт,иако го прочитав првиот чаптер за Теон поради тоа што го имаше во ADWD книгата што ја имам на крајот како тизер.