A Song of Ice and Fire

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
За Arienne има на официјалната страна на GRRM. За Tyrion не знам дали има preview, може да било само јавно читање на некоја конвенција или слично?
worldcon cital nesto ke pustam link posle

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ни главата за Arianne ни за Theon што излегоа како извадоци од книгата ги немам прочитано сеуште, не ни планирам. Ќе си чекам финален производ.

Искрено не гледам поента да знам што ќе се случува во некоја глава извадена од контекст. Е сега секој со различни преференци.

H

HoT IcE

Гостин
Ја земав 4та книга од ГоТ. Неделава, или следната ќе ги добијам и другите 3. И почнувам со читање на masterpiece конечно.:love:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Ми ги купија за роденден книгиве, сите 5.
Е сеа неможеле никаде да најдат издание со дополнителна мапа, речник со објаснување на некои поими, и остали ствари какви што слушнав дека имало?
Уствари и книгите едвај ги нашле :)

Прашањето ми е, каде можам да ги најдам дополнителниве работи дали некој знае?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Е сеа неможеле никаде да најдат издание со дополнителна мапа, речник со објаснување на некои поими, и остали ствари какви што слушнав дека имало?

мапата на westeros i essos ја има на play store на андроид, а другото преку нет само друже.
и бесплатна е да не заборавам да ти кажам

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Претпоставувам мисли на The Lands of Ice and Fire за мапите. Се се наоѓа само пари треба. :D

http://www.amazon.com/The-Lands-Fire-Game-Thrones/dp/0345538544/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1384432041&sr=8-1&keywords=Atlas of Ice and Fire

Еве ти и нешто екстра во истиот свет. Не е сеуште излезено.

http://www.amazon.com/The-World-Ice-Fire-Official-ebook/dp/B00EGMGGVK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1384432286&sr=8-1&keywords=World+of+Ice+and+Fire

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599

Како што ти кажаа...

Lands of Ice and Fire е посебно издание на мапи. Не е книга, туку збирка од мапи. Ја купив скоро веднаш штом излезе. Работата е што таму има информации (географски) кои на друго место никаде ги нема. Во изработката на збирката мапи, учествувал и Џорџ. (мислам дека наназад во темава или во другата, постував слика)

Се спрема една голема енциклопедија, од страна на сопствениците на сајтот Westeros. Таа цело време се одложува, а најавена е уште пред мапиве... Ја чекам.

Трета работа шо се има издадено, е готвачот за јадења од книгиве. Тоа не го имам.

Друго додатно - нема, колку што знам. Книги од типот Збирка изреки на Тирион, не ги рачунам, а Hedge Knight расказите се најавени дека наскоро ќе излезат заедно како целина.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Темата е - кој кого убил. И унутра има баш буквално - кој кого убил, од сите пет книги.
(не е видео, инфографик е)
ау сеа видов ај да не пишувам кого видов добро си направил што си пишал кај админите :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
опнаа спојлер некој во видео?

@Топче брат до кај си? :)
Не сум ни почнат, немам време моментално :(
Ваљда следниове месец ќе се олабавам малце и ќе ги почнам :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
За останативе придружни работи за ASoIaF браво, јас се одлучив да ги рипнам бар засега а за понатаму зависи од финансии и расположење. Единствено што навистина сакам да го имам е The World of Ice and Fire кога ќе излезе и нормално останатите книги кои ги чекам со нетрпение.

Ми се допаѓа како рандом го имаш убацено Атласот меѓу другите Westeros ствари ама си го ставив на Amazon Wish List. :P Но прво морам да ја купам The Children of Hurin пошто уште ја немам и 10та книга од Malazan Book of the Fallen па да се ставам на маратонско читање. So much stuff, too little time and money. :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom