Aко не го прифатиш ***** како спасител, ќе одиш во Пеколот

Samaramon

¤ ξωટ ¤
Член од
17 декември 2005
Мислења
1.081
Поени од реакции
18
Aко не го прифатиш ***** како спасител, ќе одиш во Пеколот
Спасител од што? Од одење во пеколот?
Ако е така, значи сите од раѓање, сеуште ,безгрешни, сме осудени да одиме во ,пеколот, (иако такво место нема, немало и нема да има.) и Исус или којзнам кој треба да не спаси од одење во пеколот?
И тоа ли ни е животна цел? Да се спасиме од одење во место кое не ни постои, а и да постои секако ќе бидеме мртви кога ке стгнеме таму?
Мамбо џамбо.

Член од
28 април 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Kolku i retardirano da zvuci, nekoi lugje veruvaat vo toa. Idiots.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Може да не ги нарекувате идиоти оние кои поразлично мислат од вас?
Фала.

Член од
7 мај 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
short1 напиша:
Овие ***** може да се надополнат или со Исус или со Мухамед, без разлика. Не знам за ниедна друга вера што има вакво верување (ако некој е запознает и со други верувања во ваков контекст, нека каже).

Мое прашање е ова -

Ако тоа е буквално точно, зошто тогаш Господ/Алах дозволува деца да се раѓаат окружени со некоја друга религија? Кај би завршиле Будистите или Индијанците или Ескимите итн? Не би било фер по мое мислење, пример, Будистите да бидат осудени у Пеколот затоа што не ги прифатиле нити Исус нити Мухамед. Тие се едни од ретките луѓе што не се религиозни фанатици какви што наоѓаме измеѓу Христијаните и Муслиманите
Со христијанството не е така...
Пишано е дека на тие што не чуле ќе им биде судено според законот на срцето, зашто Он на секого му дал совест врежана во секое срце...
И пишано е дека Он е праведен Бог и чим е праведен значи ке биде правда а не како тука луѓево што судат...
И плус пишано е дека на судниот ден ке бидеме судени според делата...
И незнам што не е јасно тука... ова ти е одговор на тоа ти што мислиш дека е безвезна верата... и дека е неправедна... Бод е праведен 100% и е над секоја праведност човечка...
а вака како што ти опиша тоа може само ние луѓето така да пресудуваме...

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Ne znam zoshto se site raspravii okolu religii i bogovi i site raboti.Zoshto da se plashish od bog ili gjavol ako ne pravish zlo nikomu.Mnogu e vazno da si ziveesh zivot chesen,praveden i da pochituvash tugjo mislenje.Ne mora da se drzish ili prifakjash drugo mislenje,vazno e da se pochituva.Jas imam prijateli od mnogu religii,nikogash ne sme se sprechkale ili skarale okolu religija.A znaete li zoshto?Zatoa shto sekoj od nas ima pochit kon drugiot i postoi TOLERANCIJA.Ako nekomu ne mu e keif da bide katolik ili nesho drugo,svetot e golem i poln so religii...chitaj knigi,baraj pomosh.Jas ne praktikuvam ni edna religija,zemam se shto mi se chini deka e dobro od site religii,pa si go teram zivotecot ne pravejki zlo i ne pozeluvajki zlo nikomu.Taka barem znam,i ako treba da mi se sudi,nema koj da svedochi protiv mene.Zgodno,a?

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
toa go vikaat samo kolku da te nateraat da veruvas vo nekoj od niv a na primer ima luge koi ne sakaat nitu edna religija i ednostavno da si bidat obicni luge. ne moze nekoj da go natera drug demek ako ne ja sakal svojata religija ke idel vo pekolot!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
"Кој не е со мене против мене е!"
"Кој не собира растура!"- Исус

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
"Кој не е со мене против мене е!"
"Кој не собира растура!"- Исус
"Нашиот народ е совршен,другите се создадени да бидат робови"
"Кој нема да се покори ќе умре"-Бирај кој сакаш диктатор низ историјата

Член од
10 август 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
ne veruvam ni VO raj ni VO pekol ni vo nesto so ne e opiplivo i dokazano!!!
seto ona videno (duhovi i slicno) od strana na nekoi individui, za mene e odraz na bolna psiha (bolen mu)

za neme religijata e moralna klutura za eden narod!
NISTO POVEKE!!!

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
Тука има интерсен одговор, еден оџа од скопје во раните 80 десети на ваков муабет со еден неверник дека “од каде знаеш дека има бог ако не си го видел“ вака рече “Јас знам и дека жена ти има вагина (у ствари рече попрост збор али ајт..) иако не сум ја видел“

Некои работи се подразбираат сами по себе.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
verba kako mali deca ne znaci bukvalno kako dete. Nego ova: deteto u toa vreme nemalo nikakvi prava i bilo, ete da recam, nikoj i nisto i totalno bessilno i zavisno od drugite. Taka trebalo da se predades na boga.

Ali, ok, da ne mesame bukvalni i simbolicki sfakanja na Biblijata. Koga ke pocnes edno da tolkuvas simbolicki - treba i celata kniga taka da ja gledas i obratno. Nema pick and choose what you prefer - it is what it is, take it or leave it.
E nije tacno ova znaci :

toa sto e receno kako dete se misli :

Decata se najbliski do Boga zatoa sto prosto veruvaat OSEKAAT ne razmisluvaat no ne vo pezorativna smisla kako slepo veruvanje.

Decata se naivni no imaat nekoj instinkt znaat sto e dobro sto e loso , znaat koj e dobar koj losh covek ko mali detektori se , osechaat pobliski se do Boga. kako rastat se slucuvaat slucki nemili nametnati od opstestvoto i zatoa vrskata so Boga se gubi.

Paralela bog gi saka ludite im pomaga zasto ?

Oti mozat da go vidat , da go osetat i veruvaat deka postoi

E zatoa se veli decata mi se najbliski !

Imam uste da pojasnam maa me mrzi pa ke misla t lud sum ama me zaboel stojko mene Bog ,e saka oti se sakam sebesi:pos2:

Со христијанството не е така...
Пишано е дека на тие што не чуле ќе им биде судено според законот на срцето, зашто Он на секого му дал совест врежана во секое срце...
И пишано е дека Он е праведен Бог и чим е праведен значи ке биде правда а не како тука луѓево што судат...
И плус пишано е дека на судниот ден ке бидеме судени според делата...
И незнам што не е јасно тука... ова ти е одговор на тоа ти што мислиш дека е безвезна верата... и дека е неправедна... Бод е праведен 100% и е над секоја праведност човечка...
а вака како што ти опиша тоа може само ние луѓето така да пресудуваме...
Kaj e pisano ???

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Moite roditeli se hristijani i veruvaat vo Isus jas ne..i ne veruvam vo toa za pekolot kazav religijata e za da gi kontrolira lugeto da ima od sto da se plasat

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
da vi kazam nesto
da si go izziveam zivotot kako sto sum go nacrtal,da si ja ispolnam celta itn itn i ic ne mi e gajle dali ke odam vo raj ili vo pekol

Kajgana Shop

На врв Bottom